Right to object - TRIREME S.A.

Obligatory information according to P.D. 190/2006

Α. General Terms and Information:

The company under the name “TRIREME S.A.” is duly organized, operating and represented. The company has duly established offices in Piraeus (no 53-55, Akti Miaouli). Its VAT Registration Number is 098061033 and competent is D.O.Y PIRAEUS, GREECE Tax Office. The company is duly registered as Insurance Broker in Professional Chamber of Piraeus with Registry Number 113467 and renders its services as insurance intermediary.  The company is supervised by the Bank of Greece, Department of Private Insurance Supervision and the Ministry of Development. The company is working with reliable insurance companies  of Greek, as well as of International Insurance Market.

Our company does not have any direct or indirect holding in a given insurance undertaking.

No given insurance undertaking or parent undertaking of a given insurance undertaking has a holding, direct or indirect, of the company capital.

In the context of the services rendered, our company presents the insurance products  of the insurance undertakings working with our company as they are formed by the same insurance undertakings and always on the basis of a fair analysis, in order to propose the insurance contract which would be more adequate to the customers' needs. Our company has no right nor/ and capacity to interfere or alter the insurance products  of the the insurance undertakings working with our company.

Should the customer choose to obtain any insurance product which our company will present to him, the final insurance contract is concluded between same and the cooperating insurance undertaking which provides the given insurance product. In any case, the acceptance of insurance applications, the appraisal or/ and the acceptance of insurance risks and in general and in the context of the chosen insurance product, is made exclusively by the cooperating insurance undertaking which provides it and in no case, by our company.

Β. Rights to Object - Rescind :

1. The customer-consumer maintains the right to object to the conclusion of the insurance contract, as per the provisions of article 2 par. 5 and 6 of L. 2496/1997, in the following cases:

a. Within an exclusive time limit of one (1) month following the receipt of the insurance policy the customer-consumer is entitled to object, in the event that he detects that any provision of the insurance policy differs from the application for insurance. The right to object is, in this case, exercised by filling and submitting to “TRIREME S.A.” a written form of objection  within the above time limit.

b. Within a time limit of fourteen (14) days from the delivery of the insurance policy, the customer-consumer is entitled to object in the event that “TRIREME S.A.” or the insurance company   which provides the product, fails:

to supply to the customer-consumer any of the information provided in Article 4 paragraph 2, item «H» and par. 3 item «D» of L.D. 400/1970, at the time when the application for insurance is submitted or to communicate the general and special terms of the contract, citing them in the part of the insurance contact where the personalized details of the contract are and delivering them together with the insurance policy, in accordance with Article 2 par. 4 of L. 2496/1997.

2. The customer-consumer maintains the right to rescind from the insurance contract  by filling and submitting to our company a written form of rescission within an exclusive time limit of fourteen (14) days from the date of the conclusion of the contract or from the date of the delivery of the contractual terms, whichever is the latest. However, this time limit is extenuated to thirty (30) calender days in the event of life insurances, as per article 13 par. 2 of L.D. 400/1970, as well as in the event of retirement insurances. The time limit for exercising the right of rescission is suspended during the time limit for exercising the right to object, as per previous paragraph.

The declarations of objection and rescission are delivered or / and dispatched via registered mail or via courier to “TRIREME S.A.” at the address Akti Miaouli 53-55, PC 18536 Piraeus. Date of declaration of objection and of rescission will be deemed the date when the relevant document was received by our company. It is recommended that the customer-consumer – exercising such rights, for which exclusive time limits are provided, such as rights to object and rescind – should inform our company, by phone, about the dispatch of the declarations and to confirm, by phone, their delivery to our company.

In the event that the customer-consumer duly exercises any of the provided in the legislation currently in force, rights to object and rescind, the insurance contract is voided retrospectively, which means that the contract is deemed to never have been concluded and consequently, to bear no effects for any of the parties, however the already paid premiums are refunded within thirty (30) days from the receipt of servicing the objection or the rescission upon the corresponding insurance undertaking and there is no penalty for the customer-consumer.

It is hereby clarified that the right to object or rescind cannot be exercised in the event that, until the receipt of the registered mail by our company, a damage has been declared for the insurance risk which has occurred and is covered by the insurance contract.

 

 

C. Settlement of written complaints – Out-of-court redress

The customer-consumer has the right to submit by writing all his questions or possible complaints addressing our company  by sending an email or fax to the following:  email: general@trireme.biz and fax: 2104293396.

Our company shall forward said requests to corresponding insurance undertaking. The customer-consumer shall receive reply by our company or directly by the corresponding insurance undertaking as soon as possible and at the latest within fifteen (15) days from the receipt of relevant request. The exercise of said right does not limit in any way the customer-consumer's rights regarding  judicial protection.

The customer-consumer has the right to submit by writing complaints to the Department of Private Insurance Supervision of Bank of Greece for actions or omissions which constitute infringements of applicable legislation or contradict moral standards or public policy.

In any case it is encouraged the out-of-court redress of any possible dispute arising between the customer-consumer and the company as Insurance Broker and the corresponding insurance undertaking, cooperating with our company. For the resolution of cross-border disputes the following bodies of out-of-court redress are operating:

a. The Greek Ombudsman- HYPERLINK "mailto:grammateia@synigoroskatanaloti.gr" grammateia@synigoroskatanaloti.gr

b. Department of Consumer Protection, General Secretariat for Consumers, Ministry of Development -  HYPERLINK "http://www.1520.gov.gr/component/content/article/106-eidi-kataggelion/238-kataggelia-ipiresies" http://www.1520.gov.gr/component/content/article/106-eidi-kataggelion/238-kataggelia-ipiresies

c.  Department of Private Insurance Supervision of Bank of Greece

- HYPERLINK "http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/deia/contact/ComplaintForm.aspx" http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/deia/contact/ComplaintForm.aspx

d. Possible Committees of Amicable Settlement of Consumer Disputes

 

 

 

Δικαίωμα Εναντίωσης - Υπαναχώρησης - TRIREME S.A.

Υποχρεωτική εκ του Άρθρου 11 Π.Δ. 190/2006 ενημέρωση

Α. Γενικοί Όροι και Πληροφορίες:

  1. Η εταιρία με την επωνυμία «TRIREME S.A.» έχει συσταθεί, λειτουργεί και εκπροσωπείται νόμιμα. Έχει νόμιμα εγκατεστημένο γραφείο στον Πειραιά Αττικής επί της Ακτής Μιαούλη αρ. 53-55. Έχει ΑΦΜ: 098061033 και ΔΟΥ: ΠΛΟΙΩΝ. Είναι νομίμως εγγεγραμμένη ως Μεσίτης Ασφαλίσεων στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά με αριθμό μητρώου 113467 αρ. ειδικού μητρώου 29 και παρέχει υπηρεσίες ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Εποπτεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος, τη Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης και το Υπουργείο Ανάπτυξης. Συνεργάζεται με αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες τόσο της Ελληνικής, όσο και της Παγκόσμιας Ασφαλιστικής Αγοράς.

  2. Η εταιρεία μας δεν έχει οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση συμμετοχή σε οποιαδήποτε ασφαλιστική επιχείρηση.

  3. Δεν υφίσταται οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση συμμετοχή οποιασδήποτε ασφαλιστικής επιχείρησης ή μητρικής επιχείρησης ασφαλιστικής επιχείρησης στο κεφάλαιο της εταιρείας μας.

  4. Στο πλαίσιο της παρεχόμενων υπηρεσιών μας, η εταιρεία μας παρουσιάζει τα ασφαλιστικά προϊόντα των συνεργαζομένων με αυτήν ασφαλιστικών επιχειρήσεων όπως έχουν διαμορφωθεί από τις ίδιες τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις και πάντα βάσει αμερόληπτης ανάλυσης, ώστε να μπορέσει να προτείνει την ασφαλιστική σύμβαση που θα ανταποκρίνεται πληρέστερα στις ανάγκες των πελατών. Η εταιρεία μας δεν έχει δικαίωμα ή/ και δυνατότητα επέμβασης ή μεταβολής των ασφαλιστικών προϊόντων των συνεργαζομένων με αυτήν ασφαλιστικών επιχειρήσεων ή/ και των όρων παροχής τους.

  5. Σε περίπτωση που ο πελάτης επιλέξει να προμηθευτεί οποιοδήποτε ασφαλιστικό προϊόν του παρουσιάσει η εταιρεία μας, η οριστική σύμβαση ασφάλισης συνάπτεται μεταξύ αυτού και της συνεργαζόμενης ασφαλιστικής επιχείρησης που παρέχει το συγκεκριμένο ασφαλιστικό προϊόν. Εξάλλου, η αποδοχή αιτήσεων ασφάλισης, η εκτίμηση ή/ και αποδοχή ασφαλιστικών κινδύνων και εν γένει η ανάληψη υποχρεώσεων σε σχέση και στο πλαίσιο του προϊόντος ασφάλισης που επιλέγεται, πραγματοποιείται αποκλειστικά από την συνεργαζόμενη ασφαλιστική επιχείρηση που το παρέχει και σε καμία περίπτωση από την εταιρεία μας.

 

Β. Δικαίωμα Εναντίωσης - Υπαναχώρησης :

1. Ο πελάτης – καταναλωτής διατηρεί δικαίωμα εναντίωσης στη σύναψη της σύμβασης ασφάλισης, δυνάμει των διατάξεων του αρθρ. 2 παρ. 5 και 6 του Ν. 2496/1997, στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α. Εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός (1) μηνός από την παραλαβή του ασφαλιστηρίου συμβολαίου ο πελάτης - καταναλωτής δύναται να εναντιωθεί, σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι οποιαδήποτε διάταξη του περιεχομένου της ασφαλιστικής σύμβασης, παρεκκλίνει από την αίτηση ασφάλισης. Το δικαίωμα εναντίωσης σε αυτή την περίπτωση ασκείται με την συμπλήρωση και υποβολή στην «TRIREME S.A.» έγγραφου εντύπου εναντίωσης εντός της ανωτέρω προθεσμίας.

β. Εντός προθεσμίας δεκατεσσάρων (14) ημερών από την παράδοση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, ο πελάτης - καταναλωτής δύναται να ασκήσει δικαίωμα εναντίωσης σε περίπτωση που η «TRIREME S.A.», ή η ασφαλιστική εταιρεία που παρέχει το προϊόν: Δεν έχει γνωστοποιήσει στον πελάτη - καταναλωτή, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης για ασφάλιση, μία εκ των πληροφοριών που προβλέπονται στο άρθρ. 4 παρ. 2 περ. Η και παρ. 3 περ. Δ του π.δ. 400/1970 ή δεν του γνωστοποίησε τυχόν γενικούς ή ειδικούς όρους από τους οποίους διέπεται η σύμβαση, μνημονεύοντάς τους στο τμήμα του ασφαλιστηρίου που αναγράφονται τα εξατομικευμένα στοιχεία της σύμβασης και παραδίδοντάς τους μαζί με το ασφαλιστήριο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρ. 2 παρ. 4 του Ν. 2496/1997.

2. Ο πελάτης-καταναλωτής διατηρεί δικαίωμα υπαναχώρησης από την ασφαλιστική σύμβαση, το οποίο ασκείται με τη συμπλήρωση και υποβολή στην εταιρεία μας έγγραφη δήλωση υπαναχώρησης, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημέρα σύναψης της σύμβασης ή από την ημέρα που παρέλαβε τους συμβατικούς όρους, η οποία είναι μεταγενέστερη. Ωστόσο, η προθεσμία αυτή παρατείνεται σε τριάντα (30) ημερολογιακές ημέρες στις ασφαλίσεις ζωής, όπως αυτές προβλέπονται από το άρθρο 13 παρ. 2 του ν.δ. 400/1970 όπως ισχύει, καθώς και στις συνταξιοδοτικές ασφαλίσεις. Η προθεσμία της άσκησης του δικαιώματος υπαναχώρησης αναστέλλεται για όσο χρόνο ο πελάτης-καταναλωτής έχει δικαίωμα εναντίωσης, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην προηγούμενη παράγραφο.

3. Οι δηλώσεις εναντίωσης και υπαναχώρησης παραδίδονται ή/και αποστέλλονται με συστημένη επιστολή ή με courier στην «TRIREME S.A.», στην διεύθυνση Ακτή Μιαούλη 53-55, Τ.Κ. 185 36 – Πειραιάς. Ως ημερομηνία της δήλωσης εναντίωσης και υπαναχώρησης λαμβάνεται η ημερομηνία, που παρελήφθη το σχετικό έγγραφο από την εταιρεία μας. Συνιστάται στον πελάτη - καταναλωτή , που ασκεί τα δικαιώματά του, για τα οποία προβλέπεται η τήρηση αποκλειστικών προθεσμιών, όπως το δικαίωμα εναντίωσης ή/και υπαναχώρησης, να ενημερώνει, τηλεφωνικά, για την αποστολή των δηλώσεων και να επιβεβαιώνει, τηλεφωνικά, την παραλαβή τους από την εταιρεία.

4. Σε περίπτωση που ο πελάτης - καταναλωτής ασκήσει σύννομα οποιοδήποτε από τα προβλεπόμενα στην εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία, δικαιώματα εναντίωσης και υπαναχώρησης, η ασφαλιστική σύμβαση ακυρώνεται, εξαρχής, δηλαδή θεωρείται ότι ουδέποτε έγινε και κατά συνέπεια, δεν επιφέρει κανένα αποτέλεσμα για οποιοδήποτε από τα μέρη, τα δε καταβληθέντα ασφάλιστρα επιστρέφονται εντός τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή από την αντίστοιχη ασφαλιστική επιχείρηση της κοινοποίησης της εναντίωσης ή της υπαναχώρησης και δεν υπάρχει καμία ποινή για τον πελάτη - καταναλωτή.

5. Διευκρινίζεται ότι το δικαίωμα εναντίωσης ή υπαναχώρησης δεν μπορεί να ασκηθεί, αν μέχρι την περιέλευση της συστημένης επιστολής στην εταιρεία μας έχει δηλωθεί ζημιά για ασφαλιστικό κίνδυνο που έχει επέλθει και καλύπτεται από την ασφαλιστική σύμβαση.

 

Right to object - APOSTOLOU & CO. LTD.

Mandatory briefing according to P.D. 190/2006

Α. General Terms and Information:

The company under the name “APOSTOLOU & CO LTD. INSURANCE BROKERS” is duly organized, operating and represented. The company has duly established offices in Piraeus (no 53-55, Akti Miaouli). Its VAT Registration Number is 095134780 and competent is the G' PIRAEUS, GREECE Tax Office. The company is duly registered as an Insurance Broker in the Professional Chamber of Piraeus with Registry Number 97273/6/08-05-2006 and renders its services as an insurance intermediary.  The company is supervised by the Bank of Greece, the Department of Private Insurance Supervision and the Ministry of Development. The company is cooperating with reliable insurance companies  of both the Greek and the International Insurance Market.

Our company does not have any direct or indirect holding in a given insurance undertaking.

No given insurance undertaking or parent undertaking of a given insurance undertaking has a holding, direct or indirect, of the company capital.

In the context of the services rendered, our company presents the insurance products  of the insurance undertakings cooperating with our company as they are formed by the same insurance undertakings and always on the basis of a fair analysis, in order to propose the insurance contract which would be more adequate to the customers' needs. Our company has no right and/or capacity to interfere or alter the insurance products  of the the insurance undertakings with which it is cooperating.

Should the customer choose to obtain any insurance product which our company will present to him, the final insurance contract is concluded between same and the cooperating insurance undertaking which provides the given insurance product. In any case, the acceptance of insurance applications, the evaluation and/or generally the acceptance of insurance risks relating to and in the context of the chosen insurance product, is made exclusively by the cooperating insurance undertaking which provides it and in no case by our company.

 

Β. Rights to Object - Rescind :

1. The customer-consumer maintains the right to object to the conclusion of the insurance contract, as per the provisions of article 2 par. 5 and 6 of L. 2496/1997, in the following cases:

a. Within an exclusive time limit of one (1) month following the receipt of the insurance policy the customer-consumer is entitled to object, in the event that he ascertains that any provision of the insurance policy differs from the application for insurance. The right to object is, in this case, exercised by filling in and submitting to “APOSTOLOU & CO LTD. INSURANCE BROKERS” a written form of objection  within the above time limit.

b. Within a time limit of fourteen (14) days from the delivery of the insurance policy, the customer-consumer is entitled to object in the event that “...” or the insurance company   which provides the product, fails:

to supply to the customer-consumer any of the information provided in Article 4 paragraph 2, item «H» and par. 3 item «D» of L.D. 400/1970, at the time when the application for insurance is submitted or to communicate the general and special terms of the contract, citing them in the part of the insurance contact where the personalized details of the contract are listed and delivering them together with the insurance policy, in accordance with Article 2 par. 4 of L. 2496/1997.

2. The customer-consumer maintains the right to rescind the insurance contract  by filling in and submitting to our company a written form of rescission within an exclusive time limit of fourteen (14) days from the date of the conclusion of the contract or from the date of the delivery of the contractual terms, whichever is the latest. However, this time limit is extended to thirty (30) calendar days in the event of life insurances, as per article 13 par. 2 of L.D. 400/1970, as well as in the event of pension related insurances. The time limit for exercising the right of rescission is suspended during which the right to object still exists, as per the previous paragraph.

The declarations of objection and rescission are delivered or / and dispatched via registered mail or via courier to “APOSTOLOU & CO LTD. INSURANCE BROKERS” at the address Akti Miaouli 53-55, PC 18536 Piraeus. Date of declaration of objection and of rescission will be deemed the date when the relevant document was received by our company. It is recommended that the customer-consumer – exercising such rights, for which exclusive time limits are provided, such as rights to object and rescind – should inform our company, by phone, about the dispatch of the declarations and to confirm, by phone, their delivery to our company.

In the event that the customer-consumer duly exercises any of the provided in the legislation currently in force rights to object and rescind, the insurance contract will be rendered void retrospectively, which means that the contract is deemed to never have been concluded and consequently that it bears no effects for any of the parties, however the already paid premiums are refunded within thirty (30) calendar days from the receipt of submissions of the objection or the rescission upon the corresponding insurance undertaking and there is no penalty for the customer-consumer.

It is hereby clarified that the right to object or rescind cannot be exercised in the event that, before the moment of receipt of the registered mail by our company, a damage has been first advised regarding an insurance risk which has occurred and is covered by the insurance contract.

 

G. Settlement of written complaints – Out-of-court redress

The customer-consumer has the right to submit in writing all his questions or possible complaints addressing our company  by sending an email or fax to the following: email: general@trireme.biz and fax: 2104293396.

Our company shall forward said requests to the corresponding insurance undertaking. The customer-consumer shall receive reply by our company or directly by the corresponding insurance undertaking as soon as possible and at the latest within fifteen (15) days from the receipt of the relevant request. The exercise of said right does not limit in any way the customer-consumer's rights regarding  judicial protection.

The customer-consumer has the right to submit in writing complaints to the Department of Private Insurance Supervision of the Bank of Greece for actions or omissions which constitute infringements of applicable legislation or contradict moral standards or public policy.

In any case, out-of-court redress of any possible dispute arising between the customer-consumer and the company as Insurance Broker and the corresponding insurance undertaking is encouraged, cooperating with our company. For the resolution of cross-border disputes the following bodies of out-of-court redress are operating:

a. The Greek Ombudsman- HYPERLINK "mailto:grammateia@synigoroskatanaloti.gr" grammateia@synigoroskatanaloti.gr

b. Department of Consumer Protection, General Secretariat for Consumers, Ministry of Development -  HYPERLINK "http://www.1520.gov.gr/component/content/article/106-eidi-kataggelion/238-kataggelia-ipiresies" http://www.1520.gov.gr/component/content/article/106-eidi-kataggelion/238-kataggelia-ipiresies

c.  Department of Private Insurance Supervision of the Bank of Greece - HYPERLINK "http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/deia/contact/ComplaintForm.aspx" http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/deia/contact/ComplaintForm.aspx

d. Committees of Amicable Settlement of Consumer Disputes

 

 

 

 

 

 

Δικαίωμα Εναντίωσης - Υπαναχώρησης - ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΠΕ ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

Υποχρεωτική εκ του Άρθρου 11 Π.Δ. 190/2006 ενημέρωση

Α. Γενικοί Όροι και Πληροφορίες:

  1. Η εταιρία με την επωνυμία «ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΠΕ ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ» έχει συσταθεί, λειτουργεί και εκπροσωπείται νόμιμα. Έχει νόμιμα εγκατεστημένο γραφείο στον Πειραιά Αττικής επί της Ακτής Μιαούλη αρ. 53-55. Έχει ΑΦΜ: 095134780 και ΔΟΥ: Γ' ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Είναι νομίμως εγγεγραμμένη ως Μεσίτης Ασφαλίσεων στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά με αριθμό μητρώου 97273/6/08-05-2006 και παρέχει υπηρεσίες ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Εποπτεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος, τη Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης και το Υπουργείο Ανάπτυξης. Συνεργάζεται με αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες τόσο της Ελληνικής, όσο και της Παγκόσμιας Ασφαλιστικής Αγοράς.

  2. Η εταιρεία μας δεν έχει οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση συμμετοχή σε οποιαδήποτε ασφαλιστική επιχείρηση.

  3. Δεν υφίσταται οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση συμμετοχή οποιασδήποτε ασφαλιστικής επιχείρησης ή μητρικής επιχείρησης ασφαλιστικής επιχείρησης στο κεφάλαιο της εταιρείας μας.

  4. Στο πλαίσιο της παρεχόμενων υπηρεσιών μας, η εταιρεία μας παρουσιάζει τα ασφαλιστικά προϊόντα των συνεργαζομένων με αυτήν ασφαλιστικών επιχειρήσεων όπως έχουν διαμορφωθεί από τις ίδιες τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις και πάντα βάσει αμερόληπτης ανάλυσης, ώστε να μπορέσει να προτείνει την ασφαλιστική σύμβαση που θα ανταποκρίνεται πληρέστερα στις ανάγκες των πελατών. Η εταιρεία μας δεν έχει δικαίωμα ή/ και δυνατότητα επέμβασης ή μεταβολής των ασφαλιστικών προϊόντων των συνεργαζομένων με αυτήν ασφαλιστικών επιχειρήσεων ή/ και των όρων παροχής τους.

  5. Σε περίπτωση που ο πελάτης επιλέξει να προμηθευτεί οποιοδήποτε ασφαλιστικό προϊόν του παρουσιάσει η εταιρεία μας, η οριστική σύμβαση ασφάλισης συνάπτεται μεταξύ αυτού και της συνεργαζόμενης ασφαλιστικής επιχείρησης που παρέχει το συγκεκριμένο ασφαλιστικό προϊόν. Εξάλλου, η αποδοχή αιτήσεων ασφάλισης, η εκτίμηση ή/ και αποδοχή ασφαλιστικών κινδύνων και εν γένει η ανάληψη υποχρεώσεων σε σχέση και στο πλαίσιο του προϊόντος ασφάλισης που επιλέγεται, πραγματοποιείται αποκλειστικά από την συνεργαζόμενη ασφαλιστική επιχείρηση που το παρέχει και σε καμία περίπτωση από την εταιρεία μας.

 

Β. Δικαίωμα Εναντίωσης - Υπαναχώρησης :

1. Ο πελάτης – καταναλωτής διατηρεί δικαίωμα εναντίωσης στη σύναψη της σύμβασης ασφάλισης, δυνάμει των διατάξεων του αρθρ. 2 παρ. 5 και 6 του Ν. 2496/1997, στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α. Εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός (1) μηνός από την παραλαβή του ασφαλιστηρίου συμβολαίου ο πελάτης - καταναλωτής δύναται να εναντιωθεί, σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι οποιαδήποτε διάταξη του περιεχομένου της ασφαλιστικής σύμβασης, παρεκκλίνει από την αίτηση ασφάλισης. Το δικαίωμα εναντίωσης σε αυτή την περίπτωση ασκείται με την συμπλήρωση και υποβολή στην «ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΠΕ ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ» έγγραφου εντύπου εναντίωσης εντός της ανωτέρω προθεσμίας.

β. Εντός προθεσμίας δεκατεσσάρων (14) ημερών από την παράδοση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, ο πελάτης - καταναλωτής δύναται να ασκήσει δικαίωμα εναντίωσης σε περίπτωση που η «ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΠΕ ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ», ή η ασφαλιστική εταιρεία που παρέχει το προϊόν: Δεν έχει γνωστοποιήσει στον πελάτη - καταναλωτή, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης για ασφάλιση, μία εκ των πληροφοριών που προβλέπονται στο άρθρ. 4 παρ. 2 περ. Η και παρ. 3 περ. Δ του π.δ. 400/1970 ή δεν του γνωστοποίησε τυχόν γενικούς ή ειδικούς όρους από τους οποίους διέπεται η σύμβαση, μνημονεύοντάς τους στο τμήμα του ασφαλιστηρίου που αναγράφονται τα εξατομικευμένα στοιχεία της σύμβασης και παραδίδοντάς τους μαζί με το ασφαλιστήριο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρ. 2 παρ. 4 του Ν. 2496/1997.

2. Ο πελάτης-καταναλωτής διατηρεί δικαίωμα υπαναχώρησης από την ασφαλιστική σύμβαση, το οποίο ασκείται με τη συμπλήρωση και υποβολή στην εταιρεία μας έγγραφη δήλωση υπαναχώρησης, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημέρα σύναψης της σύμβασης ή από την ημέρα που παρέλαβε τους συμβατικούς όρους, η οποία είναι μεταγενέστερη. Ωστόσο, η προθεσμία αυτή παρατείνεται σε τριάντα (30) ημερολογιακές ημέρες στις ασφαλίσεις ζωής, όπως αυτές προβλέπονται από το άρθρο 13 παρ. 2 του ν.δ. 400/1970 όπως ισχύει, καθώς και στις συνταξιοδοτικές ασφαλίσεις. Η προθεσμία της άσκησης του δικαιώματος υπαναχώρησης αναστέλλεται για όσο χρόνο ο πελάτης-καταναλωτής έχει δικαίωμα εναντίωσης, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην προηγούμενη παράγραφο.

3. Οι δηλώσεις εναντίωσης και υπαναχώρησης παραδίδονται ή/και αποστέλλονται με συστημένη επιστολή ή με courier στην «ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΠΕ ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ», στην διεύθυνση Ακτή Μιαούλη 53-55, Τ.Κ. 185 36 – Πειραιάς. Ως ημερομηνία της δήλωσης εναντίωσης και υπαναχώρησης λαμβάνεται η ημερομηνία, που παρελήφθη το σχετικό έγγραφο από την εταιρεία μας. Συνιστάται στον πελάτη - καταναλωτή , που ασκεί τα δικαιώματά του, για τα οποία προβλέπεται η τήρηση αποκλειστικών προθεσμιών, όπως το δικαίωμα εναντίωσης ή/και υπαναχώρησης, να ενημερώνει, τηλεφωνικά, για την αποστολή των δηλώσεων και να επιβεβαιώνει, τηλεφωνικά, την παραλαβή τους από την εταιρεία.

4. Σε περίπτωση που ο πελάτης - καταναλωτής ασκήσει σύννομα οποιοδήποτε από τα προβλεπόμενα στην εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία, δικαιώματα εναντίωσης και υπαναχώρησης, η ασφαλιστική σύμβαση ακυρώνεται, εξαρχής, δηλαδή θεωρείται ότι ουδέποτε έγινε και κατά συνέπεια, δεν επιφέρει κανένα αποτέλεσμα για οποιοδήποτε από τα μέρη, τα δε καταβληθέντα ασφάλιστρα επιστρέφονται εντός τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή από την αντίστοιχη ασφαλιστική επιχείρηση της κοινοποίησης της εναντίωσης ή της υπαναχώρησης και δεν υπάρχει καμία ποινή για τον πελάτη - καταναλωτή.

5. Διευκρινίζεται ότι το δικαίωμα εναντίωσης ή υπαναχώρησης δεν μπορεί να ασκηθεί, αν μέχρι την περιέλευση της συστημένης επιστολής στην εταιρεία μας έχει δηλωθεί ζημιά για ασφαλιστικό κίνδυνο που έχει επέλθει και καλύπτεται από την ασφαλιστική σύμβαση.

 

Γ. Διευθέτηση εγγράφων παραπόνων – Εξωδικαστική Επίλυση Διαφορών

  1. Ο πελάτης - καταναλωτής δύναται να υποβάλει εγγράφως τα ερωτήματα ή τυχόν παράπονά του απευθυνόμενος στην εταιρεία μας αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα ή fax στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: email: general@trireme.biz και fax: 2104293396.

  2. Η εταιρεία μας θα διαβιβάσει τα αιτήματα στην αντίστοιχη ασφαλιστική επιχείρηση. Ο πελάτης - καταναλωτής θα λάβει απάντηση από την εταιρεία μας ή και απ’ ευθείας από την εκάστοτε ασφαλιστική επιχείρηση το συντομότερο δυνατόν και το αργότερο εντός δεκαπέντε (15) ημερών από τη παραλαβή του σχετικού αιτήματος. Η άσκηση του δικαιώματος αυτού δεν περιορίζει τα δικαιώματα του πελάτη - καταναλωτή για αναζήτηση δικαστικής προστασίας.

  3. Ο πελάτης - καταναλωτής έχει δικαίωμα να υποβάλλει έγγραφη καταγγελία στη Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΔΕΙΑ) της Τράπεζας της Ελλάδος για πράξεις ή παραλείψεις που συνιστούν παραβιάσεις της κείμενης νομοθεσίας ή αντιβαίνουν στα χρηστά ήθη ή προσκρούουν στην δημόσια τάξη.

  4. Σε κάθε περίπτωση προωθείται η διαδικασία εξωδικαστικής επίλυσης των όποιων τυχόν διαφορών προκύψουν μεταξύ του πελάτη - καταναλωτή και της εταιρεία μας ως Μεσιτών Ασφαλίσεων και της εκάστοτε συνεργαζόμενης με την εταιρεία μας ασφαλιστικής επιχείρησης. Για την επίλυση των ενδοσυνοριακών συναλλαγών λειτουργούν τα ακόλουθα σχήματα συμβιβαστικής επίλυσης διαφοράς:

α. Συνήγορος του Πολίτη- grammateia@synigoroskatanaloti.gr

β. Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης - http://www.1520.gov.gr/component/content/article/106-eidi-kataggelion/238-kataggelia-ipiresies

γ. Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΔΕΙΑ) της Τράπεζας της Ελλάδος

-http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/deia/contact/ComplaintForm.aspx

δ. Οι εκάστοτε Επιτροπές Φιλικού Διακανονισμού Καταναλωτικών Διαφορών



Privacy Statement

Privacy Statement

 

The company will do its best to ensure that the processing of your personal data is carried out in such a way that your privacy is protected and safeguarded as much as possible. The company collects your personal data only to the extent that it is necessary to provide you with our services, for the development of web statistics reports, web surfing analysis solely regarding our website, and to comply with mandatory requirements.

The company collects and stores the following visitor information regarding the usage of this website: date and time of day you access our website, time zone, country and region, screen resolution, browser type, browser language, the Internet Protocol (IP) address of the computer you are using, number of hits, the pages visited, length of user session and anonymous aggregate reports regarding visitor interactions that may include for example: aggregate reports of clicking or mouse activity, aggregate reports of scrolling activity and recreation of visitor browsing sessions solely regarding the company's website.

The company does not collect any unique information or any personal data about you (such as your name, e-mail address or other contact information) except when you specifically and knowingly provide such information. The company does not collect any information about other websites you visit, programs you run on your computer, passwords you use or any other key strokes in fields that have been qualified as sensitive by the webmaster of such sites.

The information mentioned above is gathered by using a cookie. A cookie is a small line of text that is stored by your browser on your computer's hard drive. Our cookies do not contain any personally identifiable information.

Most web browsers automatically accept cookies, but you can usually alter the setting of your browser to prevent that. If you do not wish to receive cookies, please refer to the "help" file of your Internet browser to learn how to either block all cookies or receive a warning before a cookie is stored.

This Privacy Statement may be modified from time to time to comply with applicable laws, or to reflect our updated business practices, without prior notice. Please check this page periodically for any changes that may be posted.

If you have any questions about this Privacy Statement or our data processing activities, please contact us via this website.



Πολιτική για την Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας

Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας

 

Πολιτική σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από την εταιρεία με την επωνυμία «Αποστόλου και Σία Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης - Μεσίτες Ασφαλίσεων»

H παρούσα Πολιτική περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο επεξεργαζόμαστε τα Προσωπικά Δεδομένα, τα οποία συλλέγουμε ως μέρος των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων εντός του πλαισίου των διατάξεων της εφαρμοστέας νομοθεσίας.

 

Από ποιες πηγές συλλέγουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα

Τα Προσωπικά Δεδομένα μας παρέχονται απευθείας από τα υποκείμενα των δεδομένων (εσάς, τα φυσικά πρόσωπα). Συλλέγουμε διάφορες κατηγορίες Προσωπικών Δεδομένων από τα υποκείμενα των δεδομένων, και ειδικότερα από ενδιαφερόμενους που υποβάλλουν σχετικό αίτημα ή ερωτήσεις σχετικά με τα προϊόντα ασφαλιστικών εταιρειών/αλληλοασφαλιστικών εταιρειών με τις οποίες συνεργαζόμαστε και τις υπηρεσίες που αυτές προσφέρουν.

Τα Προσωπικά σας Δεδομένα συλλέγονται από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά των:

  • Αιτήσεων ασφάλισης (συμπεριλαμβανομένων συνοδευτικών εγγράφων και δικαιολογητικών), αιτήσεων αποζημίωσης, ασφαλιστηρίων, συμβάσεων οιασδήποτε φύσης.

  • Τηλεφωνικών κλήσεων, μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλων επικοινωνιών.

Η παρούσα Πολιτική συμπληρώνεται κι αποτελεί ενιαίο σύνολο με όσες εταιρικές πολιτικές ισχύουν, όπως αυτές προσαρμόζονται στις επιμέρους σχέσεις μας μαζί σας.

 

Ποιος είναι ο υπεύθυνος επεξεργασίας των Προσωπικών σας Δεδομένων

Υπεύθυνος Επεξεργασίας των Προσωπικών σας Δεδομένων είναι η εταιρεία με την επωνυμία «Αποστόλου και Σία Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης - Μεσίτες Ασφαλίσεων» (εφεξής η «Αποστόλου», «η Εταιρεία», «εμείς», «εμάς»), η οποία εδρεύει επί της Ακτής Μιαούλη 53-55, 18536, Πειραιάς.

Αυτήν μας την ιδιότητα την διατηρούμε μέχρι τη στιγμή που θα διαβιβάσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα στις συνεργαζόμενες με εμάς ασφαλιστικές εταιρείες/αλληλοασφαλιστικούς οργανισμούς, είτε η διαβίβαση αυτή οδηγήσει τελικά στη σύναψη από εσάς ασφαλιστικής σύμβασης είτε όχι. Έκτοτε, η εν λόγω ασφαλιστική εταιρεία/αλληλοασφαλιστικός οργανισμός καθίσταται Υπεύθυνος Επεξεργασίας και η εταιρεία μας Εκτελούσα την Επεξεργασία, για λογαριασμό του Υπευθύνου Επεξεργασίας. Στην περίπτωση, αυτή απευθυνθείτε στην Πολιτική μας περί επεξεργασίας προσωπικών σας δεδομένων ως Εκτελών την Επεξεργασία.

 

Ποιες κατηγορίες Προσωπικών Δεδομένων επεξεργαζόμαστε

Τα Προσωπικά Δεδομένα που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε σχετικά με εσάς και άλλα φυσικά πρόσωπα ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το σκοπό για τον οποίο τα συλλέγουμε και το είδος της συνεργασίας ή της σχέσης που προτίθεστε να σας συνδέει στο μέλλον με τις ασφαλιστικές εταιρείες/αλληλοασφαλιστικούς οργανισμούς.

Δεδομένου ότι το αντικείμενο της εταιρείας μας είναι η παροχή υπηρεσιών μεσιτείας ασφαλίσεων, τα Προσωπικά Δεδομένα που ενδέχεται να συλλέξουμε και να επεξεργαστούμε περιλαμβάνουν τις ακόλουθες κατηγορίες δεδομένων:

 

Στοιχεία επικοινωνίας

Ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμό τηλεφώνου και fax.

Γενικές πληροφορίες

Φύλο, οικογενειακή κατάσταση, ημερομηνία και τόπο γέννησης, φυσικά χαρακτηριστικά.

Πληροφορίες για την εκπαίδευση και την εργασιακή κατάσταση

Εκπαίδευση, στοιχεία εργοδότη και ιστορικό απασχόλησης, δεξιότητες και εμπειρία, επαγγελματικές άδειες.

Πληροφορίες ασφάλισης και ασφαλιστικής απαίτησης

Κατηγορία και αριθμό ασφαλιστηρίου συμβολαίου, ημερομηνία και αιτία υλικής ζημίας, απώλειας ή κλοπής, τραυματισμού, αναπηρίας ή θανάτου, εμπλεκόμενα πρόσωπα, στοιχεία δικαιούχων αποζημίωσης, αρχεία δραστηριοτήτων (για παράδειγμα, άδεια οδήγησης), και άλλες πληροφορίες σχετικές με την έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, την εκτίμηση και το διακανονισμό των απαιτήσεων.

Επίσημα στοιχεία αναγνώρισης

Αριθμό αστυνομικής ταυτότητας, αριθμό φορολογικού μητρώου, ΑΜΚΑ, αριθμό διαβατηρίου, αριθμό άδειας οδήγησης καθώς και οποιοδήποτε άλλο επίσημο στοιχείο αναγνώρισης.

Χρηματοοικονομικές πληροφορίες και στοιχεία λογαριασμού

Αριθμό κάρτας πληρωμής (πιστωτικής ή χρεωστικής), αριθμό και στοιχεία τραπεζικού ή άλλου χρηματοοικονομικού λογαριασμού, ιστορικό πληρωμών, περιουσιακά στοιχεία, ποσά αποζημιώσεων, έσοδα και άλλες οικονομικές πληροφορίες, πληροφορίες που αφορούν την πιστοληπτική ικανότητα συναλλασσόμενων προσώπων.

Κατάσταση της υγείας

Υφιστάμενη ή προηγούμενη σωματική ή ψυχική κατάσταση της υγείας, πληροφορίες για τραυματισμούς ή αναπηρίες, ιατρική διάγνωση, αποτελέσματα εξετάσεων, στοιχεία ιατρικού φακέλου, ιατρικές διαδικασίες και θεραπεία, προσωπικές συνήθειες (για παράδειγμα, κάπνισμα ή κατανάλωση αλκοόλ), πληροφορίες συνταγογράφησης και ιατρικό ιστορικό.

Πληροφορίες για την συμμόρφωσή μας με τη νομοθεσία περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

Πληροφορίες τις οποίες υποχρεούμαστε να συλλέξουμε προκειμένου να συμμορφωθούμε με την ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με την πρόληψη νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

 

Ποιες είναι οι νομικές βάσεις με τις οποίες επεξεργαζόμαστε με τα Προσωπικά σας Δεδομένα

Σύμφωνα με την εφαρμοστέα νομοθεσία για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, η επεξεργασία των δεδομένων πραγματοποιείται, κατά περίπτωση, σύμφωνα με τις ακόλουθες νομικές βάσεις:

  1. με τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων για έναν ή περισσότερους συγκεκριμένους σκοπούς.

  2. για την σύναψη σύμβασης στην οποία ενδιαφέρεστε να καταστείτε συμβαλλόμενο μέρος ή για να λάβουμε μέτρα και να προβούμε σε συγκεκριμένες ενέργειες μετά από σχετική αίτησή σας πριν από τη σύναψη οποιασδήποτε σύμβασης.

  3. για τη συμμόρφωσή μας με τις υποχρεώσεις που μας επιβάλλει ο νόμος.

  4. για την ικανοποίηση των έννομων συμφερόντων της Εταιρείας.

Η συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων ειδικών κατηγοριών που σας αφορούν πραγματοποιείται, αποκλειστικά και μόνο σύμφωνα με μία από τις ακόλουθες νομικές βάσεις:

  1. με τη ρητή και έγγραφη συγκατάθεσή σας.

  2. για τη συμμόρφωσή μας με τις υποχρεώσεις που μας επιβάλλει ο νόμος σύμφωνα με το εργατικό δίκαιο και το δίκαιο κοινωνικής ασφάλισης.

  3. για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.

  4. για την σύναψη σύμβασης στην οποία ενδιαφέρεστε να καταστείτε συμβαλλόμενο μέρος ή για να λάβουμε μέτρα και να προβούμε σε συγκεκριμένες ενέργειες μετά από σχετική αίτησή σας πριν από τη σύναψη οποιασδήποτε σύμβασης.

Σκοποί Επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων:

Η Εταιρία επεξεργάζεται τα ανωτέρω προσωπικά σας δεδομένα, για τους ακόλουθους σκοπούς:


α) Προκειμένου να συγκεντρώσουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία, ώστε να τα προωθήσουμε σε ασφαλιστικές εταιρείες/αλληλοασφαλιστικούς οργανισμούς με τους οποίους συνεργαζόμαστε, ώστε, τελικά, εάν είναι δυνατόν να συναφθεί ασφαλιστική σύμβαση του είδους και με τους όρους που επιθυμείτε.

Σε περίπτωση ασφαλίσεων ζωής και υγείας για την εκπλήρωση των παραπάνω σκοπών επεξεργασίας, και καθόσον αφορά σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα σας, είναι απαραίτητη η ρητή συγκατάθεσή σας στο σχετικό έντυπο. Σε κάθε περίπτωση, σας θυμίζουμε ότι έχετε δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, χωρίς βέβαια να θίγεται η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση προ της ανάκλησής της.


β) Επιπλέον, η Εταιρία επεξεργάζεται τα δεδομένα σας, στα πλαίσια συμμόρφωσής της με τις υποχρεώσεις που της επιβάλλονται από το εκάστοτε ισχύον νομικό και κανονιστικό πλαίσιο και ιδίως για σκοπούς σχετικούς με πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, την αποφυγή και καταπολέμηση της ασφαλιστικής απάτης και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, την προσφορά τίτλων αξιών σε φυσικά πρόσωπα, αμερικανούς πολίτες ή κατοίκους.


Αποδέκτες των Προσωπικών σας Δεδομένων

Τα δεδομένα σας μπορεί να διαβιβασθούν σε ασφαλιστικές εταιρίες/αλληλοασφαλιστικούς οργανισμούς σε περίπτωση που προκύψει ζήτημα διερεύνησης του ενδεχόμενου ασφαλιστικής απάτης, καθώς και σε συνεργαζόμενα με την Εταιρία φυσικά ή νομικά πρόσωπα στο πλαίσιο της διευρεύνησης αγοράς για την σύναψη από εσάς ασφαλιστικής σύμβασης του είδους και με τους όρους που εσείς επιθυμείτε, στο βαθμό που αυτό είναι αναγκαίο, όπως , ασφαλιστικές εταιρίες/αλληλοασφαλιστικούς οργανισμούς ή άλλες επιχειρήσεις, μεσίτες ασφαλίσεων και αντασφαλίσεων, ασφαλιστικούς συμβούλους, δικηγόρους, ερευνητές, πραγματογνώμονες, επαγγελματίες υγείας, ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα. Στην περίπτωση αυτή η Εταιρία δεσμεύεται ότι οι συνεργάτες της δεσμεύονται πλήρως από το απόρρητο και τις υποχρεώσεις που προβλέπονται στη νομοθεσία σχετικά με τη συλλογή και επεξεργασία των ανωτέρω δεδομένων.

Τέλος, η Εταιρία ενδέχεται να γνωστοποιήσει τα δεδομένα σας στις αρμόδιες δημόσιες/δικαστικές αρχές, στο βαθμό που επιβάλλεται από το ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, εφόσον υποβληθεί σχετικό αίτημα ή εφόσον οφείλει να υποβάλλει αναφορά με τα εν λόγω στοιχεία χωρίς προηγούμενη ειδική ενημέρωση.

 

Χρόνος διατήρησης δεδομένων

Η Εταιρία θα επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος της ασφαλιστικής σύμβασης και για χρονικό διάστημα μέχρι είκοσι (20) έτη από τη λήξη αυτής με οποιονδήποτε τρόπο και μέχρι πέντε (5) έτη σε περίπτωση μη σύναψης της ασφαλιστικής σύμβασης, εκτός αν άλλως ορίζουν οι εγκεκριμένοι κώδικες δεοντολογίας ή το εκάστοτε ισχύον νομικό και κανονιστικό πλαίσιο για τη συμμόρφωσή μας με τυχόν υποχρέωση για τήρηση αρχείων.

 

Οι Δεσμεύσεις Μας

Δεσμευόμαστε να αποθηκεύουμε και διαγράφουμε τα προσωπικά σας δεδομένα με ασφάλεια, να μην συλλέγουμε και διατηρούμε δεδομένα που δεν μας είναι απαραίτητα, να προστατεύουμε τα δεδομένα σας από απώλεια, κακή χρήση, μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση ή αποκάλυψη αυτών και γενικά να εξασφαλίζουμε την ύπαρξη κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων για την προστασία τους και, τέλος, να σας ενημερώσουμε για την περίπτωση διαρροής τους. Για παράδειγμα, ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε συστήματα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό, τείχη προστασίας και τεχνολογίες κρυπτογράφησης δεδομένων. Ωστόσο, καμία μετάδοση δεδομένων μέσω του Διαδικτύου ή ηλεκτρονικού συστήματος αποθήκευσης δεδομένων δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι είναι 100% ασφαλής. Σε περίπτωση που έχετε ενδείξεις ότι η επικοινωνία σας μαζί μας δεν είναι πλέον ασφαλής, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα στη διεύθυνση general@trireme.biz.

Δεσμευόμαστε να διατηρούμε τα δεδομένα σας ενημερωμένα και ακριβή, Για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτή τη δέσμευσή μας, είμαστε υποχρεωμένοι να επικαιροποιήσουμε τα δεδομένα σας, που ήδη τυχόν διαθέτουμε και επεξεργαζόμαστε, με βάση τα δεδομένα που εσείς μας δίδετε. Στο πλαίσιο αυτό σας υπενθυμίζουμε ότι οφείλετε να ειδοποιήσετε χωρίς καθυστέρηση την Εταιρία για οποιαδήποτε αλλαγή επέλθει στα προσωπικά σας δεδομένα.

 

Συλλογή δεδομένων από ανηλίκους

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στην παρούσα Πολιτική, ο Διαδικτυακός Τόπος της Εταιρείας δεν προορίζεται για χρήση από άτομα ηλικίας κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών. Με την αποστολή σε εμάς Προσωπικών Δεδομένων που σας αφορούν, δηλώνετε και εγγυάστε ότι:

  1. είστε άνω των 18 ετών ή

  2. διαθέτετε την συγκατάθεση του γονέα ή του κηδεμόνα σας.

 

Τα δικαιώματά σας:

Έχετε το δικαίωμα πρόσβασης, το δικαίωμα δηλαδή να ενημερωθείτε, κατόπιν αιτήματός σας, αφενός για το κατά πόσον ή όχι τα προσωπικά σας δεδομένα υφίστανται επεξεργασία και αφετέρου να λάβετε αντίγραφο και περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την πραγματοποιούμενη επεξεργασία. Επιπλέον, έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη διόρθωση των ανακριβών προσωπικών σας δεδομένων ή τη συμπλήρωση αυτών. Εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις του Νόμου, μπορείτε να ασκήσετε το δικαίωμα διαγραφής, το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας, το δικαίωμα φορητότητας των δεδομένων σας, το δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία αυτών και το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας στην επεξεργασία οποτεδήποτε, χωρίς να θιγεί η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση πριν από την ανάκλησή της.

Για οποιοδήποτε αίτημα σχετικό με την επεξεργασία των δεδομένων σας παρακαλούμε όπως απευθύνεστε το συντομότερο δυνατόν στον υπεύθυνο προστασίας προσωπικών δεδομένων της Εταιρίας, κ. Κίμωνα Μπαρτσιώκα, Δικηγόρο, Ακτή Μιαούλη 53-55, 18536 Πειραιάς, τηλ.: 210 4292917, e-mail: mail@bartsiokaslaw.gr. Η άσκηση των δικαιωμάτων γίνεται ατελώς, εκτός αν το σχετικό αίτημα επαναλαμβάνεται συχνά και λόγω όγκου συνεπάγεται για την Εταιρία διοικητικό κόστος.

Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι θίγεται κατά οποιονδήποτε τρόπο η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να προσφύγετε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Ιστοσελίδα: www.dpa.gr/
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Λεωφόρος Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα
Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 210 6475600
Fax: +30 210 6475628
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο:
contact@dpa.gr

 

Διατηρούμε το δικαίωμα να τροποποιήσουμε ή να επικαιροποιήσουμε την παρούσα Πολιτική ανά πάσα στιγμή. Θα σας ειδοποιήσουμε για οποιεσδήποτε αλλαγές, δημοσιεύοντας τη νέα Πολιτική, με ανάρτηση στην ιστοσελίδα www.trireme.biz και ενημερώνοντάς σας με κάθε πρόσφορο μέσο, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σας ενθαρρύνουμε επίσης να συμβουλεύεστε τακτικά την παρούσα Ενημέρωση για τυχόν αλλαγές.

Πολιτική για την Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων

Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων

 

Πολιτική σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από την εταιρεία με την επωνυμία «Αποστόλου και Σία Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης - Μεσίτες Ασφαλίσεων»

H παρούσα Πολιτική περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο επεξεργαζόμαστε, ως Εκτελούντες την Επεξεργασία, δηλαδή για λογαριασμό των αντισυμβαλλομένων σας ασφαλιστικών εταιρειών/αλληλοασφαλιστικών οργανισμών με τις οποίες συνεργαζόμαστε (ή των ασφαλιστικών εταιρειών/αλληλοασφαλιστικών οργανισμών οι οποίοι κατέχουν τα προσωπικά σας δεδομένα λόγω αίτησής σας/εκδήλωσης ενδιαφέροντος για παροχή ασφαλιστικής κάλυψης, η οποία όμως δεν κατέληξε στη σύναψη ασφαλιστικής σύμβασης) (εφεξής “ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας”), τα Προσωπικά σας Δεδομένα, τα οποία συλλέγουμε ως μέρος των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων εντός του πλαισίου των διατάξεων της εφαρμοστέας νομοθεσίας.

 

Από ποιες πηγές συλλέγουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα

Τα Προσωπικά Δεδομένα μας παρέχονται είτε απευθείας από τα υποκείμενα των δεδομένων (εσάς, τα φυσικά πρόσωπα) είτε από τρίτα μέρη. Συλλέγουμε διάφορες κατηγορίες Προσωπικών Δεδομένων είτε από τα υποκείμενα των δεδομένων, όπως ενδεικτικά λήπτες της ασφάλισης, ασφαλισμένους, δικαιούχους αποζημιώσεων, ενδιαφερόμενους που υποβάλλουν σχετικό αίτημα ή ερωτήσεις σχετικά με τα προϊόντα ασφαλιστικών εταιρειών/αλληλοασφαλιστικών εταιρειών με τις οποίες συνεργαζόμαστε και τις υπηρεσίες που αυτές προσφέρουν, είτε από ασφαλιστικές εταιρείες/αλληλοασφαλιστικούς οργανισμούς/ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές/μεσίτες ασφαλίσεων ή οποιαδήποτε άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα με τα οποία συναλλασσόμαστε.

Τα Προσωπικά σας Δεδομένα συλλέγονται από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά των:

  • Αιτήσεων ασφάλισης (συμπεριλαμβανομένων συνοδευτικών εγγράφων και δικαιολογητικών), αιτήσεων αποζημίωσης, ασφαλιστηρίων, συμβάσεων οιασδήποτε φύσης.

  • Τηλεφωνικών κλήσεων, μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλων επικοινωνιών.

  • Ασφαλιστικών εταιρειών/αλληλοασφαλιστικών οργανισμών, παρόχων υπηρεσιών, μεσιτών ασφαλίσεων, ασφαλιστικών συμβούλων και ασφαλιστικών πρακτόρων, ερευνητών, πραγματογνωμόνων, τεχνικών συμβούλων, επαγγελματιών υγείας και λοιπών τρίτων.

Η παρούσα Πολιτική συμπληρώνεται κι αποτελεί ενιαίο σύνολο με όσες εταιρικές πολιτικές ισχύουν, όπως αυτές προσαρμόζονται στις επιμέρους σχέσεις μας μαζί σας.

 

Ποιος είναι ο υπεύθυνος επεξεργασίας των Προσωπικών σας Δεδομένων

Υπεύθυνος Επεξεργασίας των Προσωπικών σας Δεδομένων είναι η εκάστοτε αντισυμβαλλομένη σας ασφαλιστική εταιρεία/αλληλοασφαλιστικός οργανισμός, με τον οποίο συνεργαζόμαστε (ή η εκάστοτε ασφαλιστική εταιρεία/αλληλοασφαλιστικός οργανισμός ο οποίος κατέχει τα προσωπικά σας δεδομένα λόγω αίτησής σας/εκδήλωσης ενδιαφέροντος για παροχή ασφαλιστικής κάλυψης, η οποία όμως δεν κατέληξε στη σύναψη ασφαλιστικής σύμβασης).

 

Ποιες κατηγορίες Προσωπικών Δεδομένων επεξεργαζόμαστε

Οι κατηγορίες Προσωπικών Δεδομένων που επεξεργαζόμαστε καθορίζονται από τον Υπεύθυνο Επεξεργασίας.

Τα Προσωπικά Δεδομένα που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε, για λογαριασμό του Υπευθύνου Επεξεργασίας, σχετικά με εσάς και άλλα φυσικά πρόσωπα ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το σκοπό για τον οποίο τα συλλέγουμε και το είδος της συνεργασίας ή της σχέσης που σας συνδέει με τον Υπεύθυνο Επεξεργασίας.

Δεδομένου ότι το αντικείμενο της εταιρείας μας είναι η παροχή υπηρεσιών μεσιτείας ασφαλίσεων, τα Προσωπικά Δεδομένα που ενδέχεται να συλλέξουμε και να επεξεργαστούμε, για λογαριασμό του Υπευθύνου Επεξεργασίας, περιλαμβάνουν τις ακόλουθες κατηγορίες δεδομένων:

 

Στοιχεία επικοινωνίας

Ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμό τηλεφώνου και fax.

Γενικές πληροφορίες

Φύλο, οικογενειακή κατάσταση, ημερομηνία και τόπο γέννησης, φυσικά χαρακτηριστικά.

Πληροφορίες για την εκπαίδευση και την εργασιακή κατάσταση

Εκπαίδευση, στοιχεία εργοδότη και ιστορικό απασχόλησης, δεξιότητες και εμπειρία, επαγγελματικές άδειες.

Πληροφορίες ασφάλισης και ασφαλιστικής απαίτησης

Κατηγορία και αριθμό ασφαλιστηρίου συμβολαίου, ημερομηνία και αιτία υλικής ζημίας, απώλειας ή κλοπής, τραυματισμού, αναπηρίας ή θανάτου, εμπλεκόμενα πρόσωπα, στοιχεία δικαιούχων αποζημίωσης, αρχεία δραστηριοτήτων (για παράδειγμα, άδεια οδήγησης), και άλλες πληροφορίες σχετικές με την έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, την εκτίμηση και το διακανονισμό των απαιτήσεων.

Επίσημα στοιχεία αναγνώρισης

Αριθμό αστυνομικής ταυτότητας, αριθμό φορολογικού μητρώου, ΑΜΚΑ, αριθμό διαβατηρίου, αριθμό άδειας οδήγησης καθώς και οποιοδήποτε άλλο επίσημο στοιχείο αναγνώρισης.

Χρηματοοικονομικές πληροφορίες και στοιχεία λογαριασμού

Αριθμό κάρτας πληρωμής (πιστωτικής ή χρεωστικής), αριθμό και στοιχεία τραπεζικού ή άλλου χρηματοοικονομικού λογαριασμού, ιστορικό πληρωμών, περιουσιακά στοιχεία, ποσά αποζημιώσεων, έσοδα και άλλες οικονομικές πληροφορίες, πληροφορίες που αφορούν την πιστοληπτική ικανότητα συναλλασσόμενων προσώπων.

Κατάσταση της υγείας

Υφιστάμενη ή προηγούμενη σωματική ή ψυχική κατάσταση της υγείας, πληροφορίες για τραυματισμούς ή αναπηρίες, ιατρική διάγνωση, αποτελέσματα εξετάσεων, στοιχεία ιατρικού φακέλου, ιατρικές διαδικασίες και θεραπεία, προσωπικές συνήθειες (για παράδειγμα, κάπνισμα ή κατανάλωση αλκοόλ), πληροφορίες συνταγογράφησης και ιατρικό ιστορικό.

Πληροφορίες για την συμμόρφωσή μας με τη νομοθεσία περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

Πληροφορίες τις οποίες υποχρεούμαστε να συλλέξουμε προκειμένου να συμμορφωθούμε με την ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με την πρόληψη νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

 

Ποιες είναι οι νομικές βάσεις με τις οποίες επεξεργαζόμαστε, για λογαριασμό του Υπευθύνου Επεξεργασίας, τα Προσωπικά σας Δεδομένα

Σύμφωνα με την εφαρμοστέα νομοθεσία για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, η επεξεργασία των δεδομένων πραγματοποιείται, κατά περίπτωση, σύμφωνα με τις ακόλουθες νομικές βάσεις:

  1. με τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων για έναν ή περισσότερους συγκεκριμένους σκοπούς.

  2. για την εκτέλεση σύμβασης στην οποία είστε συμβαλλόμενο μέρος ή για να λάβουμε μέτρα και να προβούμε σε συγκεκριμένες ενέργειες μετά από σχετική αίτησή σας πριν από τη σύναψη οποιασδήποτε σύμβασης.

  3. για τη συμμόρφωσή μας με τις υποχρεώσεις που μας επιβάλλει ο νόμος.

  4. για την ικανοποίηση των έννομων συμφερόντων της Εταιρείας.

  5. για την εκτέλεση της σύμβασής μας με τον Υπεύθυνο Επεξεργασίας

Η συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων ειδικών κατηγοριών που σας αφορούν πραγματοποιείται, αποκλειστικά και μόνο σύμφωνα με μία από τις ακόλουθες νομικές βάσεις:

  1. με τη ρητή και έγγραφη συγκατάθεσή σας.

  2. για τη συμμόρφωσή μας με τις υποχρεώσεις που μας επιβάλλει ο νόμος σύμφωνα με το εργατικό δίκαιο και το δίκαιο κοινωνικής ασφάλισης.

  3. για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.

  4. για να διασφαλίσουμε την παροχή, δια των αντισυμβαλλομένων σας ασφαλιστικών εταιρειών/αλληλοασφαλιστικών οργανισμών ή ασφαλιστικών διαμεσολαβητών/μεσιτών ασφαλίσεων με τους οποίους συνεργαζόμαστε, σε εσάς υπηρεσιών προληπτικής ή επαγγελματικής ιατρικής.

  5. για την εκτέλεση της σύμβασής μας με τον Υπεύθυνο Επεξεργασίας

 

Σκοποί Επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων:

Η φύση και ο σκοπός της επεξεργασίας καθορίζονται από τον Υπεύθυνο Επεξεργασίας.


Η Εταιρία επεξεργάζεται, για λογαριασμό του Υπευθύνου Επεξεργασίας, τα ανωτέρω προσωπικά σας δεδομένα, για τους ακόλουθους σκοπούς:


α) Προκειμένου ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας να εκτιμήσει τον κίνδυνο στο πλαίσιο της ασφαλιστικής σύμβασης, να καθορίσει τους γενικούς και ειδικούς όρους αυτής καθώς και το ανάλογο ασφάλιστρο.


β) Για τη διαχείριση της ασφαλιστικής σύμβασης καθόλη τη διάρκεια ισχύος ή και μετά τη λήξη αυτής, συμπεριλαμβανομένης της εκτίμησης, του ελέγχου και του διακανονισμού της ασφαλιστικής αποζημίωσης σε περίπτωση επέλευσης του ασφαλιστικού κινδύνου ή και της καταβολής του προβλεπόμενου στους όρους της σύμβασης ποσού (ασφαλίσματος). Σε περίπτωση ασφαλίσεων ζωής και υγείας για την εκπλήρωση των παραπάνω σκοπών επεξεργασίας, και καθόσον αφορά σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα σας, είναι απαραίτητη η ρητή συγκατάθεσή σας στο σχετικό έντυπο. Σε κάθε περίπτωση, σας θυμίζουμε ότι έχετε δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, χωρίς βέβαια να θίγεται η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση προ της ανάκλησής της.


γ) Επιπλέον, η Εταιρία επεξεργάζεται, για λογαριασμό του Υπευθύνου Επεξεργασίας, τα προσωπικά δεδομένα σας, στα πλαίσια συμμόρφωσής της με τις υποχρεώσεις που της επιβάλλονται από το εκάστοτε ισχύον νομικό και κανονιστικό πλαίσιο και ιδίως για σκοπούς σχετικούς με πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, την αποφυγή και καταπολέμηση της ασφαλιστικής απάτης και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, την προσφορά τίτλων αξιών σε φυσικά πρόσωπα, αμερικανούς πολίτες ή κατοίκους.


Αποδέκτες των Προσωπικών σας Δεδομένων

Τα δεδομένα σας μπορεί να διαβιβασθούν σε ασφαλιστικές εταιρίες/αλληλοασφαλιστικούς οργανισμούς σε περίπτωση που προκύψει ζήτημα διερεύνησης του ενδεχόμενου ασφαλιστικής απάτης, καθώς και σε συνεργαζόμενα με την Εταιρία φυσικά ή νομικά πρόσωπα στο πλαίσιο της νόμιμης λειτουργίας της ασφαλιστικής σύμβασης, στο βαθμό που αυτό είναι αναγκαίο για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας και την παροχή των υπηρεσιών /ασφαλιστικών καλύψεων, όπως , ασφαλιστικές εταιρίες/αλληλοασφαλιστικούς οργανισμούς ή άλλες επιχειρήσεις που σας παρέχουν υπηρεσίες σε εκτέλεση των όρων της ασφαλιστικής σας σύμβασης, ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, μεσίτες ασφαλίσεων και αντασφαλίσεων, ασφαλιστικούς συμβούλους, δικηγόρους, ερευνητές, πραγματογνώμονες, επαγγελματίες υγείας, ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα. Στην περίπτωση αυτή η Εταιρία δεσμεύεται ότι οι συνεργάτες της δεσμεύονται πλήρως από το απόρρητο και τις υποχρεώσεις που προβλέπονται στη νομοθεσία σχετικά με τη συλλογή και επεξεργασία των ανωτέρω δεδομένων.


Τέλος, η Εταιρία ενδέχεται να γνωστοποιήσει τα δεδομένα σας στις αρμόδιες δημόσιες/δικαστικές αρχές, στο βαθμό που επιβάλλεται από το ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, εφόσον υποβληθεί σχετικό αίτημα ή εφόσον οφείλει να υποβάλλει αναφορά με τα εν λόγω στοιχεία χωρίς προηγούμενη ειδική ενημέρωση.

 

Χρόνος διατήρησης δεδομένων

Η διάρκεια της επεξεργασίας καθορίζεται από τον Υπεύθυνο επεξεργασίας.

 

Οι Δεσμεύσεις Μας

Δεσμευόμαστε να αποθηκεύουμε και διαγράφουμε τα προσωπικά σας δεδομένα με ασφάλεια, να μην συλλέγουμε και διατηρούμε δεδομένα που δεν μας είναι απαραίτητα, να προστατεύουμε τα δεδομένα σας από απώλεια, κακή χρήση, μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση ή αποκάλυψη αυτών και γενικά να εξασφαλίζουμε την ύπαρξη κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων για την προστασία τους και, τέλος, να σας ενημερώσουμε για την περίπτωση διαρροής τους. Για παράδειγμα, ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε συστήματα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό, τείχη προστασίας και τεχνολογίες κρυπτογράφησης δεδομένων. Ωστόσο, καμία μετάδοση δεδομένων μέσω του Διαδικτύου ή ηλεκτρονικού συστήματος αποθήκευσης δεδομένων δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι είναι 100% ασφαλής. Σε περίπτωση που έχετε ενδείξεις ότι η επικοινωνία σας μαζί μας δεν είναι πλέον ασφαλής, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα στη διεύθυνση general@trireme.biz.

Δεσμευόμαστε να διατηρούμε τα δεδομένα σας ενημερωμένα και ακριβή. Για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτή τη δέσμευσή μας, είμαστε υποχρεωμένοι να επικαιροποιήσουμε τα δεδομένα σας, που ήδη τυχόν διαθέτουμε και επεξεργαζόμαστε, με βάση τα δεδομένα που εσείς μας δίδετε. Στο πλαίσιο αυτό σας υπενθυμίζουμε ότι οφείλετε να ειδοποιήσετε χωρίς καθυστέρηση τον Υπεύθυνο Επεξεργασίας για οποιαδήποτε αλλαγή επέλθει στα προσωπικά σας δεδομένα.

 

Συλλογή δεδομένων από ανηλίκους

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στην παρούσα Πολιτική, ο Διαδικτυακός Τόπος της Εταιρείας δεν προορίζεται για χρήση από άτομα ηλικίας κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών. Με την αποστολή σε εμάς Προσωπικών Δεδομένων που σας αφορούν, δηλώνετε και εγγυάστε ότι:

  1. είστε άνω των 18 ετών ή

  2. διαθέτετε την συγκατάθεση του γονέα ή του κηδεμόνα σας.

 

Τα δικαιώματά σας

Έχετε το δικαίωμα πρόσβασης, το δικαίωμα δηλαδή να ενημερωθείτε, κατόπιν αιτήματός σας, αφενός για το κατά πόσον ή όχι τα προσωπικά σας δεδομένα υφίστανται επεξεργασία και αφετέρου να λάβετε αντίγραφο και περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την πραγματοποιούμενη επεξεργασία. Επιπλέον, έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη διόρθωση των ανακριβών προσωπικών σας δεδομένων ή τη συμπλήρωση αυτών. Εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις του Νόμου, μπορείτε να ασκήσετε το δικαίωμα διαγραφής, το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας, το δικαίωμα φορητότητας των δεδομένων σας, το δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία αυτών και το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας στην επεξεργασία οποτεδήποτε, χωρίς να θιγεί η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση πριν από την ανάκλησή της.

Η άσκηση του δικαιώματος στη λήθη ή μεταφοράς προσωπικών δεδομένων καθώς και τα δικαιώματα διόρθωσης, διαγραφής και περιορισμού των προσωπικών σας δεδομένων θα ικανοποιούνται μόνον κατόπιν έγγραφης εντολής του Υπευθύνου Επεξεργασίας. Εάν επικοινωνήσετε απευθείας μαζί μας, θα προωθήσουμε το αίτημά σας άμεσα στον Υπεύθυνο Επεξεργασίας.

Η Εταιρεία, κατ'΄επιλογή του Υπευθύνου Επεξεργασίας, διαγράφει ή επιστρέφει όλα τα προσωπικά δεδομένα στον Υπεύθυνο Επεξεργασίας μετά το πέρας της παροχής υπηρεσιών επεξεργασίας και διαγράφει τα υφιστάμενα αντίγραφα, εκτός αν αποθήκευση/διατήρηση των προσωπικών δεδομένων απαιτείται από το εθνικό ή το ευρωπαϊκό δίκαιο. Προσωπικά δεδομένα ειδικής κατηγορίας παραδίδονται αμελλητί στον Υπεύθυνο Επεξεργασίας, απαγορευομένης κάθε διατήρησης αυτών από την Εταιρεία.

Για οποιοδήποτε αίτημα σχετικό με την επεξεργασία των δεδομένων σας παρακαλούμε όπως απευθύνεστε το συντομότερο δυνατόν στον υπεύθυνο διαχείρισης αιτημάτων σχετικών με προσωπικά δεδομένα της Εταιρίας, κ. Ίωνα-Ευάγγελο Μπαρτσιώκα, Ακτή Μιαούλη 53-55, 18536 Πειραιάς, τηλ.: 210 4293428, e-mail: i.bartsiokas@trireme.biz. Η άσκηση των δικαιωμάτων γίνεται ατελώς, εκτός αν το σχετικό αίτημα επαναλαμβάνεται συχνά και λόγω όγκου συνεπάγεται για την Εταιρία διοικητικό κόστος.

Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι θίγεται κατά οποιονδήποτε τρόπο η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να προσφύγετε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Ιστοσελίδα: www.dpa.gr/
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Λεωφόρος Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα
Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 210 6475600
Fax: +30 210 6475628
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο:
contact@dpa.gr



Διατηρούμε το δικαίωμα να τροποποιήσουμε ή να επικαιροποιήσουμε την παρούσα Πολιτική ανά πάσα στιγμή. Θα σας ειδοποιήσουμε για οποιεσδήποτε αλλαγές, δημοσιεύοντας τη νέα Πολιτική, με ανάρτηση στην ιστοσελίδα www.trireme.biz και ενημερώνοντάς σας με κάθε πρόσφορο μέσο, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σας ενθαρρύνουμε επίσης να συμβουλεύεστε τακτικά την παρούσα Ενημέρωση για τυχόν αλλαγές.

Πολιτική ικανοποίησης δικαιωμάτων σχετικών με προσωπικά δεδομένα ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας

Πολιτική ικανοποίησης δικαιωμάτων που απορρέουν από τον Κανονισμό 679/2016 ΕΕ ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας

 

Υπεύθυνος Επεξεργασίας των Προσωπικών σας Δεδομένων είναι η εταιρεία με την επωνυμία «Αποστόλου και Σία Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης - Μεσίτες Ασφαλίσεων» (εφεξής η «Αποστόλου», «η Εταιρεία», «εμείς», «εμάς»), η οποία εδρεύει επί της Ακτής Μιαούλη 53-55, 18536, Πειραιάς.

Αυτήν μας την ιδιότητα την διατηρούμε μέχρι τη στιγμή που θα διαβιβάσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα στις συνεργαζόμενες με εμάς ασφαλιστικές εταιρείες/αλληλοασφαλιστικούς οργανισμούς, είτε η διαβίβαση αυτή οδηγήσει τελικά στη σύναψη από εσάς ασφαλιστικής σύμβασης είτε όχι. Έκτοτε, η εν λόγω ασφαλιστική εταιρεία/αλληλοασφαλιστικός οργανισμός καθίσταται Υπεύθυνος Επεξεργασίας και η εταιρεία μας Εκτελούσα την Επεξεργασία, για λογαριασμό του Υπευθύνου Επεξεργασίας. Στην περίπτωση, αυτή απευθυνθείτε στην “Πολιτική μας περί ικανοποίησης δικαιωμάτων που απορρέουν από τον Κανονισμό 679/2016 ΕΕ ως Εκτελών την Επεξεργασία”.

Ως υποκείμενο των δεδομένων, διατηρείτε όλα τα δικαιώματα που προβλέπονται από τον Κανονισμό 679/2016 ΕΕ, καθώς και τους λοιπούς Κανονισμούς και Νόμους που εκάστοτε ισχύουν για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

 

Ειδικότερα, έχετε τα εξής δικαιώματα:

- υποβολής αιτήματος για πρόσβαση των Προσωπικών σας Δεδομένων. Το δικαίωμα πρόσβασης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την προέλευση των δεδομένων, τους σκοπούς της επεξεργασίας, τις σχετικές κατηγορίες Προσωπικών Δεδομένων, τους αποδέκτες ή τις κατηγορίες αποδεκτών στους οποίους κοινολογήθηκαν ή πρόκειται να κοινολογηθούν Προσωπικά σας Δεδομένα, το χρονικό διάστημα για το οποίο θα αποθηκευτούν τα Προσωπικά σας Δεδομένα καθώς και την εξέλιξη της επεξεργασίας από την τελευταία ενημέρωση,

- με επιφύλαξη της παρ. 3 του άρθρου 17 του ανωτέρω Κανονισμού, διαγραφής των Προσωπικών σας Δεδομένων (δικαίωμα στη λήθη), εάν συντρέχει κάποιος από τους λόγους που αναφέρονται στο ίδιο άρθρο, παρ. 1,

- διόρθωσης ανακριβών Προσωπικών σας Δεδομένων,

- περιορισμού της επεργασίας των Προσωπικών σας Δεδομένων εάν συντρέχει κάποια από τις περιπτώσεις που αναφέρονται στο άρθρο 18 παρ. 1 του ανωτέρω Κανονισμού,

- με επιφύλαξη όσων ορίζονται στο άρθρο 21 παρ. 1 του ανωτέρω Κανονισμού, αντίταξης στην επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων,

- με επιφύλαξη των παρ. 3 και 4 του άρθρου 20 του ανωτέρω Κανονισμού, στη φορητότητα των Προσωπικών σας Δεδομένων, δηλαδή στο να λαμβάνετε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο, καθώς και το δικαίωμα να διαβιβάζετε τα εν λόγω δεδομένα σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, εάν συντρέχει κάποια από τις περιπτώσεις που αναφέρονται στο ίδιο άρθρο, παρ. 1,

- να αιτηθείτε αντίγραφο των Προσωπικών σας Δεδομένων που υποβάλλονται σε επεξεργασία,

- το δικαίωμα να λαμβάνετε γνώση της διόρθωσης ή διαγραφής ή περιορισμού της επεξεργασίας των δεδομένων σας,


- να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία από την Εταιρεία μας των Προσωπικών σας Δεδομένων και

- σε περίπτωση που θεωρείτε ότι θίγεται κατά οποιονδήποτε τρόπο η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να υποβάλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Ιστοσελίδα: www.dpa.gr/
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Λεωφόρος Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα
Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 210 6475600
Fax: +30 210 6475628
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο:
contact@dpa.gr

Τα ως άνω δικαιώματα δύνασθε να τα ασκήσετε, κατόπιν υποβολής σχετικού συγκεκριμένου γραπτού αιτήματος για ενέργεια, το οποίο θα απευθύνετε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση της εταιρείας μας i.bartsiokas@trireme.biz ή με την αποστολή ταχυδρομικής επιστολής στα γραγεία της εταιρείας μας:

 

Αποστόλου και Σία Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης – Μεσίτες Ασφαλίσεων

Ακτή Μιαούλη 53-55,

18536, Πειραιάς.

 

Δεσμευόμαστε, εφόσον συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις, να ικανοποιούμε τα αιτήματά σας εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία παραλαβής τους.

Ο Υπεύθυνος Διαχείρισης Αιτημάτων περί προσωπικών δεδομένων θα καταγράψει το αίτημά σας και θα σας ενημερώσει εγγράφως για την παραλαβή του σε διάστημα μίας (1) εργάσιμης ημέρας, αναφέροντάς σας τα στοιχεία επικοινωνίας του εκπροσώπου μας που συντονίζει τις ενέργειες. Εφόσον κριθεί αναγκαίο, o Υπεύθυνος Διαχείρισης Αιτημάτων περί προσωπικών δεδομένων θα επικοινωνήσει μαζί σας εκ νέου για τυχόν διευκρινίσεις.

Εάν δεν μείνετε ικανοποιημένοι από τη διαχείριση ενός από τα ανωτέρω αιτήματά σας, όχι μόνο έχετε το δικαίωμα, αλλά σας ενθαρρύνουμε να μας το γνωστοποιήσετε. Έτσι, μπορούμε να διερευνήσουμε και να επιλύσουμε το παράπονό σας, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τις υπηρεσίες μας.

Εάν θέλετε να μας επικοινωνήσετε κάποιο παράπονο σχετικό με τα προσωπικά σας δεδομένα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν από τους ακόλουθους τρόπους:

Email: i.bartsiokas@trireme.biz

Ταχυδρομικά: Αποστόλου και Σία Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης – Μεσίτες Ασφαλίσεων

Ακτή Μιαούλη 53-55,

18536, Πειραιάς

Τηλεφωνικά: +30 210 4293428

Fax: +30 210 4293396

 

Αντιμετωπίζουμε όλα τα σχετικά παράπονα αποτελεσματικά και άμεσα, χωρίς καμία προκατάληψη. Προσπαθούμε πάντα να είμαστε ειλικρινείς και δίκαιοι στις συναλλαγές μας με τους πελάτες μας. Στην περίπτωση που επικοινωνήσετε μαζί μας για κάποιο παράπονο σχετικό με τα προσωπικά σας δεδομένα:

 

  • Θα αντιμετωπίσουμε το θέμα με ευγένεια και αμεροληψία.

  • Θα χειριστούμε με εχεμύθεια όσα μας γνωστοποιήσετε.

  • Δεν πρόκειται να κατηγορηθείτε ή να παρενοχληθείτε λόγω του παραπόνου που εκφράσατε.

  • Δεν πρόκειται να αντιμετωπιστείτε με διάκριση λόγω αναπηρίας, χρώματος, φυλής, θρησκείας, ηλικίας ή σεξουαλικού προσανατολισμού.

  • Μόλις λάβουμε το παράπονό σας, o Υπεύθυνος Διαχείρισης Παραπόνων θα το καταγράψει και θα σας ενημερώσει εγγράφως για την παραλαβή του σε διάστημα μίας (1) εργάσιμης ημέρας, αναφέροντάς σας τα στοιχεία επικοινωνίας του εκπροσώπου μας που συντονίζει τις ενέργειες.

  • Εφόσον κριθεί αναγκαίο, o Υπεύθυνος Διαχείρισης Παραπόνων θα επικοινωνήσει μαζί σας εκ νέου για τυχόν διευκρινίσεις.

  • Στόχος μας είναι να επιλύουμε τα παράπονα των πελατών μας εντός δεκαπέντε (15) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία παραλαβής τους έχοντας ως ανώτατο όριο αυτό των πενήντα (50) ημερολογιακών ημερών, όπως ορίζεται ρητά από την Τράπεζα της Ελλάδος. Εάν για οποιονδήποτε λόγο το χρονοδιάγραμμα αυτό δεν μπορεί να τηρηθεί, οι λόγοι της καθυστέρησης και μία νέα πιθανή ημερομηνία απάντησης θα γνωστοποιούνται από τον Υπεύθυνο Διαχείρισης Παραπόνων.

  • Σε περίπτωση που δεν σας ικανοποιήσει η απάντησή μας, έχετε το δικαίωμα να αποτανθείτε σε αρχές προστασίας του καταναλωτή, όπως, ο Συνήγορος του Καταναλωτή, για την εξωδικαστική επίλυση του θέματος.

 

Εάν επιθυμείτε να υποβάλετε παράπονο σχετικό με τα προσωπικά σας δεδομένα, υπάρχουν κάποια απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να σας βοηθήσουμε όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται:

Ενεργήστε άμεσα: όσο καθυστερείτε να υποβάλετε το παράπονό σας, τόσο πιο ασαφή μπορούν να γίνουν τα γεγονότα και τόσο πιο δύσκολη να είναι η επίλυσή του.

Δώστε μας στοιχεία ταυτοποίησης: αναφέρετε ξεκάθαρα το ονοματεπώνυμό σας, τον αριθμό συμβολαίου σας, καθώς και κάθε άλλη διευκρινιστική πληροφορία.

Να είστε σαφείς: προσπαθήστε να συνοψίσετε ποιο ακριβώς είναι το παράπονό σας. Μην αναφέρετε πολλές λεπτομέρειες. Εάν κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο, παραθέστε τα γεγονότα με χρονική σειρά, κατά προτίμηση με ημερομηνίες και περιγραφή περιστατικών, τηλεφωνικών κλήσεων, επιστολών, συναντήσεων κ.ο.κ.

Πείτε μας ποιο είναι το αίτημά σας: αναφέρετέ μας τί θεωρείτε ότι κατά τη γνώμη σας πρέπει να γίνει για να διορθωθεί το πρόβλημα.

Ο Υπεύθυνος Διαχείρισης Παραπόνων εξασφαλίζει ότι η αιτίαση/παράπονό σας θα ακουστεί και θα αντιμετωπιστεί δίκαια και γρήγορα, καθώς και ότι τα δικαιώματα που απορρέουν από την συνεργασία σας με εμάς διασφαλίζονται επαρκώς.

Πολιτική ικανοποίησης δικαιωμάτων σχετικών με προσωπικά δεδομένα ως Εκτελών την Επεξεργασία

Πολιτική ικανοποίησης δικαιωμάτων που απορρέουν από τον Κανονισμό 679/2016 ΕΕ ως Εκτελών την Επεξεργασία

 

Υπεύθυνος Επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων είναι η εκάστοτε αντισυμβαλλομένη σας ασφαλιστική εταιρεία/αλληλοασφαλιστικός οργανισμός (ή που θα ήταν αντισυμβαλλόμενός σας σε περίπτωση που το σχετικό αίτημά σας/εκδήλωση ενδιαφέροντος είχε καταλήξει σε σύναψη ασφαλιστικής σύμβασης).

Εμείς εκτελούμε επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ως Εκτελούντες την Επεξεργασία, δηλαδή για λογαριασμό του εκάστοτε Υπευθύνου Επεξεργασίας.

Ως υποκείμενο των δεδομένων, διατηρείτε όλα τα δικαιώματα που προβλέπονται από τον Κανονισμό 679/2016 ΕΕ, καθώς και τους λοιπούς Κανονισμούς και Νόμους που εκάστοτε ισχύουν για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

 

Ειδικότερα, έχετε τα εξής δικαιώματα:

- υποβολής αιτήματος για πρόσβαση των Προσωπικών σας Δεδομένων. Το δικαίωμα πρόσβασης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την προέλευση των δεδομένων, τους σκοπούς της επεξεργασίας, τις σχετικές κατηγορίες Προσωπικών Δεδομένων, τους αποδέκτες ή τις κατηγορίες αποδεκτών στους οποίους κοινολογήθηκαν ή πρόκειται να κοινολογηθούν Προσωπικά σας Δεδομένα, το χρονικό διάστημα για το οποίο θα αποθηκευτούν τα Προσωπικά σας Δεδομένα καθώς και την εξέλιξη της επεξεργασίας από την τελευταία ενημέρωση,

- με επιφύλαξη της παρ. 3 του άρθρου 17 του ανωτέρω Κανονισμού, διαγραφής των Προσωπικών σας Δεδομένων (δικαίωμα στη λήθη), εάν συντρέχει κάποιος από τους λόγους που αναφέρονται στο ίδιο άρθρο, παρ. 1,

- διόρθωσης ανακριβών Προσωπικών σας Δεδομένων,

- περιορισμού της επεργασίας των Προσωπικών σας Δεδομένων εάν συντρέχει κάποια από τις περιπτώσεις που αναφέρονται στο άρθρο 18 παρ. 1 του ανωτέρω Κανονισμού,

- με επιφύλαξη όσων ορίζονται στο άρθρο 21 παρ. 1 του ανωτέρω Κανονισμού, αντίταξης στην επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων,

- με επιφύλαξη των παρ. 3 και 4 του άρθρου 20 του ανωτέρω Κανονισμού, στη φορητότητα των Προσωπικών σας Δεδομένων, δηλαδή στο να λαμβάνετε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο, καθώς και το δικαίωμα να διαβιβάζετε τα εν λόγω δεδομένα σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, εάν συντρέχει κάποια από τις περιπτώσεις που αναφέρονται στο ίδιο άρθρο, παρ. 1,

- να αιτηθείτε αντίγραφο των Προσωπικών σας Δεδομένων που υποβάλλονται σε επεξεργασία,

- το δικαίωμα να λαμβάνετε γνώση της διόρθωσης ή διαγραφής ή περιορισμού της
επεξεργασίας των δεδομένων σας,


- να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία από την Εταιρεία μας των Προσωπικών σας Δεδομένων και

- σε περίπτωση που θεωρείτε ότι θίγεται κατά οποιονδήποτε τρόπο η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να υποβάλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Ιστοσελίδα: www.dpa.gr/
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Λεωφόρος Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα
Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 210 6475600
Fax: +30 210 6475628
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο:
contact@dpa.gr

Τα ως άνω δικαιώματα δύνασθε να τα ασκήσετε, κατόπιν υποβολής σχετικού συγκεκριμένου γραπτού αιτήματος για ενέργεια, το οποίο θα απευθύνετε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είτε απ' ευθείας στην διεύθυνση του εκάστοτε Υπευθύνου Επεξεργασίας είτε στην διεύθυνση της εταιρείας μας i.bartsiokas@trireme.biz ή με την αποστολή ταχυδρομικής επιστολής στα γραφεία του εκάστοτε Υπευθύνου Επεξεργασίας ή στα γραγεία της εταιρείας μας:

 

Αποστόλου και Σία Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης – Μεσίτες Ασφαλίσεων

Ακτή Μιαούλη 53-55,

18536, Πειραιάς.

 

Εφόσον απευθύνετε σε εμάς αίτημά σας αναφορικά με διόρθωση, διαγραφή, περιορισμό, πρόσβαση ή φορητότητα των προσωπικών σας δεδομένων, εμείς θα προωθήσουμε άμεσα, εντός 24 ωρών εάν είναι δυνατόν, το αίτημά σας στον Υπεύθυνο Επεξεργασίας.Πρέπει να γνωρίζετε ότι η ικανοποίηση των συγκεκριμένων δικαιωμάτων σας θα γίνεται μόνο κατόπιν ειδικής έγγραφης εντολής του Υπευθύνου Επεξεργασίας και εφόσον συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις.

Τα λοιπά αιτήματα δύνανται να ικανοποιηθούν από εμάς και χωρίς έγγραφη εντολή του εκάστοτε Υπευθύνου Επεξεργασίας, εφόσον συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις. Σ' αυτήν την περίπτωση, δεσμευόμαστε να ικανοποιούμε τα αιτήματά σας εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία παραλαβής τους.

Στην περίπτωση που απευθύνετε οποιδήποτε από τα ανωτέρω αναφερόμενα αίτηματά σας σε εμάς, o Υπεύθυνος Διαχείρισης Αιτημάτων περί προσωπικών δεδομένων θα το καταγράψει και θα σας ενημερώσει εγγράφως για την παραλαβή και, αν συντρέχει τέτοια περίπτωση, για την προώθησή του στον Υπεύθυνο Επεξεργασίας, σε διάστημα μίας (1) εργάσιμης ημέρας, αναφέροντάς σας τα στοιχεία επικοινωνίας του εκπροσώπου μας που συντονίζει τις ενέργειες. Εφόσον κριθεί αναγκαίο, χωρίς να καθυστερήσουμε την προώθηση του αιτήματός σας στον Υπεύθυνο Επεξεργασίας, o Υπεύθυνος Διαχείρισης Αιτημάτων περί προσωπικών δεδομένων θα επικοινωνήσει μαζί σας εκ νέου για τυχόν διευκρινίσεις.

Εάν δεν μείνετε ικανοποιημένοι από τη διαχείριση ενός από τα ανωτέρω αιτήματά σας, όχι μόνο έχετε το δικαίωμα, αλλά σας ενθαρρύνουμε να μας το γνωστοποιήσετε. Έτσι, μπορούμε να διερευνήσουμε και να επιλύσουμε το παράπονό σας, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τις υπηρεσίες μας.

Εάν θέλετε να μας επικοινωνήσετε κάποιο παράπονο σχετικό με τα προσωπικά σας δεδομένα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν από τους ακόλουθους τρόπους:

Email: i.bartsiokas@trireme.biz

Ταχυδρομικά: Αποστόλου και Σία Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης – Μεσίτες Ασφαλίσεων

Ακτή Μιαούλη 53-55,

18536, Πειραιάς

Τηλεφωνικά: +30 210 4293428

Fax: +30 210 4293396

 

Αντιμετωπίζουμε όλα τα σχετικά παράπονα αποτελεσματικά και άμεσα, χωρίς καμία προκατάληψη. Προσπαθούμε πάντα να είμαστε ειλικρινείς και δίκαιοι στις συναλλαγές μας με τους πελάτες μας. Στην περίπτωση που επικοινωνήσετε μαζί μας για κάποιο παράπονο σχετικό με τα προσωπικά σας δεδομένα:

 

  • Θα αντιμετωπίσουμε το θέμα με ευγένεια και αμεροληψία.

  • Θα χειριστούμε με εχεμύθεια όσα μας γνωστοποιήσετε.

  • Δεν πρόκειται να κατηγορηθείτε ή να παρενοχληθείτε λόγω του παραπόνου που εκφράσατε.

  • Δεν πρόκειται να αντιμετωπιστείτε με διάκριση λόγω αναπηρίας, χρώματος, φυλής, θρησκείας, ηλικίας ή σεξουαλικού προσανατολισμού.

  • Μόλις λάβουμε το παράπονό σας, o Υπεύθυνος Διαχείρισης Παραπόνων θα το καταγράψει και θα σας ενημερώσει εγγράφως για την παραλαβή του σε διάστημα μίας (1) εργάσιμης ημέρας, αναφέροντάς σας τα στοιχεία επικοινωνίας του εκπροσώπου μας που συντονίζει τις ενέργειες.

  • Εφόσον κριθεί αναγκαίο, o Υπεύθυνος Διαχείρισης Παραπόνων θα επικοινωνήσει μαζί σας εκ νέου για τυχόν διευκρινίσεις.

  • Στόχος μας είναι να επιλύουμε τα παράπονα των πελατών μας εντός δεκαπέντε (15) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία παραλαβής τους έχοντας ως ανώτατο όριο αυτό των πενήντα (50) ημερολογιακών ημερών, όπως ορίζεται ρητά από την Τράπεζα της Ελλάδος. Εάν για οποιονδήποτε λόγο το χρονοδιάγραμμα αυτό δεν μπορεί να τηρηθεί, οι λόγοι της καθυστέρησης και μία νέα πιθανή ημερομηνία απάντησης θα γνωστοποιούνται από τον Υπεύθυνο Διαχείρισης Παραπόνων.

  • Σε περίπτωση που δεν σας ικανοποιήσει η απάντησή μας, έχετε το δικαίωμα να αποτανθείτε σε αρχές προστασίας του καταναλωτή, όπως, ο Συνήγορος του Καταναλωτή, για την εξωδικαστική επίλυση του θέματος.

 

Εάν επιθυμείτε να υποβάλετε παράπονο σχετικό με τα προσωπικά σας δεδομένα, υπάρχουν κάποια απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να σας βοηθήσουμε όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται:

Ενεργήστε άμεσα: όσο καθυστερείτε να υποβάλετε το παράπονό σας, τόσο πιο ασαφή μπορούν να γίνουν τα γεγονότα και τόσο πιο δύσκολη να είναι η επίλυσή του.

Δώστε μας στοιχεία ταυτοποίησης: αναφέρετε ξεκάθαρα το ονοματεπώνυμό σας, τον αριθμό συμβολαίου σας, καθώς και κάθε άλλη διευκρινιστική πληροφορία.

Να είστε σαφείς: προσπαθήστε να συνοψίσετε ποιο ακριβώς είναι το παράπονό σας. Μην αναφέρετε πολλές λεπτομέρειες. Εάν κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο, παραθέστε τα γεγονότα με χρονική σειρά, κατά προτίμηση με ημερομηνίες και περιγραφή περιστατικών, τηλεφωνικών κλήσεων, επιστολών, συναντήσεων κ.ο.κ.

Πείτε μας ποιο είναι το αίτημά σας: αναφέρετέ μας τί θεωρείτε ότι κατά τη γνώμη σας πρέπει να γίνει για να διορθωθεί το πρόβλημα.

Ο Υπεύθυνος Διαχείρισης Παραπόνων εξασφαλίζει ότι η αιτίαση/παράπονό σας θα ακουστεί και θα αντιμετωπιστεί δίκαια και γρήγορα, καθώς και ότι τα δικαιώματα που απορρέουν από την συνεργασία σας με εμάς διασφαλίζονται επαρκώς.



Πολιτική για την Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας - BUPA

Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας

 

Πολιτική σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από την εταιρεία με την επωνυμία «Αποστόλου και Σία Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης - Μεσίτες Ασφαλίσεων»

H παρούσα Πολιτική περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο επεξεργαζόμαστε τα Προσωπικά Δεδομένα, τα οποία συλλέγουμε ως μέρος των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων εντός του πλαισίου των διατάξεων της εφαρμοστέας νομοθεσίας.

 

Από ποιες πηγές συλλέγουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα

Τα Προσωπικά Δεδομένα μας παρέχονται απευθείας από τα υποκείμενα των δεδομένων (εσάς, τα φυσικά πρόσωπα). Συλλέγουμε διάφορες κατηγορίες Προσωπικών Δεδομένων από τα υποκείμενα των δεδομένων, και ειδικότερα από ενδιαφερόμενους που υποβάλλουν σχετικό αίτημα ή ερωτήσεις σχετικά με τα προϊόντα ασφαλιστικών εταιρειών/αλληλοασφαλιστικών εταιρειών με τις οποίες συνεργαζόμαστε και τις υπηρεσίες που αυτές προσφέρουν.

Τα Προσωπικά σας Δεδομένα συλλέγονται από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά των:

  • Αιτήσεων ασφάλισης (συμπεριλαμβανομένων συνοδευτικών εγγράφων και δικαιολογητικών), αιτήσεων αποζημίωσης, ασφαλιστηρίων, συμβάσεων οιασδήποτε φύσης.

  • Τηλεφωνικών κλήσεων, μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλων επικοινωνιών.

Η παρούσα Πολιτική συμπληρώνεται κι αποτελεί ενιαίο σύνολο με όσες εταιρικές πολιτικές ισχύουν, όπως αυτές προσαρμόζονται στις επιμέρους σχέσεις μας μαζί σας.

 

Ποιος είναι ο υπεύθυνος επεξεργασίας των Προσωπικών σας Δεδομένων

Υπεύθυνος Επεξεργασίας των Προσωπικών σας Δεδομένων είναι η εταιρεία με την επωνυμία «Αποστόλου και Σία Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης - Μεσίτες Ασφαλίσεων» (εφεξής η «Αποστόλου», «η Εταιρεία», «εμείς», «εμάς»), η οποία εδρεύει επί της Ακτής Μιαούλη 53-55, 18536, Πειραιάς.

 

Ποιες κατηγορίες Προσωπικών Δεδομένων επεξεργαζόμαστε

Τα Προσωπικά Δεδομένα που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε σχετικά με εσάς και άλλα φυσικά πρόσωπα ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το σκοπό για τον οποίο τα συλλέγουμε και το είδος της συνεργασίας ή της σχέσης που προτίθεστε να σας συνδέει στο μέλλον με τις ασφαλιστικές εταιρείες/αλληλοασφαλιστικούς οργανισμούς.

Δεδομένου ότι το αντικείμενο της εταιρείας μας είναι η παροχή υπηρεσιών μεσιτείας ασφαλίσεων, τα Προσωπικά Δεδομένα που ενδέχεται να συλλέξουμε και να επεξεργαστούμε περιλαμβάνουν τις ακόλουθες κατηγορίες δεδομένων:



Στοιχεία επικοινωνίας

Ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμό τηλεφώνου και fax.

Γενικές πληροφορίες

Φύλο, οικογενειακή κατάσταση, ημερομηνία και τόπο γέννησης, φυσικά χαρακτηριστικά.

Πληροφορίες για την εκπαίδευση και την εργασιακή κατάσταση

Εκπαίδευση, στοιχεία εργοδότη και ιστορικό απασχόλησης, δεξιότητες και εμπειρία, επαγγελματικές άδειες.

Πληροφορίες ασφάλισης και ασφαλιστικής απαίτησης

Κατηγορία και αριθμό ασφαλιστηρίου συμβολαίου, ημερομηνία και αιτία υλικής ζημίας, απώλειας ή κλοπής, τραυματισμού, αναπηρίας ή θανάτου, εμπλεκόμενα πρόσωπα, στοιχεία δικαιούχων αποζημίωσης, αρχεία δραστηριοτήτων (για παράδειγμα, άδεια οδήγησης), και άλλες πληροφορίες σχετικές με την έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, την εκτίμηση και το διακανονισμό των απαιτήσεων.

Επίσημα στοιχεία αναγνώρισης

Αριθμό αστυνομικής ταυτότητας, αριθμό φορολογικού μητρώου, ΑΜΚΑ, αριθμό διαβατηρίου, αριθμό άδειας οδήγησης καθώς και οποιοδήποτε άλλο επίσημο στοιχείο αναγνώρισης.

Χρηματοοικονομικές πληροφορίες και στοιχεία λογαριασμού

Αριθμό κάρτας πληρωμής (πιστωτικής ή χρεωστικής), αριθμό και στοιχεία τραπεζικού ή άλλου χρηματοοικονομικού λογαριασμού, ιστορικό πληρωμών, περιουσιακά στοιχεία, ποσά αποζημιώσεων, έσοδα και άλλες οικονομικές πληροφορίες, πληροφορίες που αφορούν την πιστοληπτική ικανότητα συναλλασσόμενων προσώπων.

Κατάσταση της υγείας

Υφιστάμενη ή προηγούμενη σωματική ή ψυχική κατάσταση της υγείας, πληροφορίες για τραυματισμούς ή αναπηρίες, ιατρική διάγνωση, αποτελέσματα εξετάσεων, στοιχεία ιατρικού φακέλου, ιατρικές διαδικασίες και θεραπεία, προσωπικές συνήθειες (για παράδειγμα, κάπνισμα ή κατανάλωση αλκοόλ), πληροφορίες συνταγογράφησης και ιατρικό ιστορικό.

Πληροφορίες για την συμμόρφωσή μας με τη νομοθεσία περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

Πληροφορίες τις οποίες υποχρεούμαστε να συλλέξουμε προκειμένου να συμμορφωθούμε με την ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με την πρόληψη νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.



Ποιες είναι οι νομικές βάσεις με τις οποίες επεξεργαζόμαστε με τα Προσωπικά σας Δεδομένα

Σύμφωνα με την εφαρμοστέα νομοθεσία για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, η επεξεργασία των δεδομένων πραγματοποιείται, κατά περίπτωση, σύμφωνα με τις ακόλουθες νομικές βάσεις:

  1. με τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων για έναν ή περισσότερους συγκεκριμένους σκοπούς.

  2. για την σύναψη σύμβασης στην οποία ενδιαφέρεστε να καταστείτε συμβαλλόμενο μέρος ή για να λάβουμε μέτρα και να προβούμε σε συγκεκριμένες ενέργειες μετά από σχετική αίτησή σας πριν από τη σύναψη οποιασδήποτε σύμβασης.

  3. για τη συμμόρφωσή μας με τις υποχρεώσεις που μας επιβάλλει ο νόμος.

  4. για την ικανοποίηση των έννομων συμφερόντων της Εταιρείας.

Η συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων ειδικών κατηγοριών που σας αφορούν πραγματοποιείται, αποκλειστικά και μόνο σύμφωνα με μία από τις ακόλουθες νομικές βάσεις:

  1. με τη ρητή και έγγραφη συγκατάθεσή σας.

  2. για τη συμμόρφωσή μας με τις υποχρεώσεις που μας επιβάλλει ο νόμος σύμφωνα με το εργατικό δίκαιο και το δίκαιο κοινωνικής ασφάλισης.

  3. για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.

  4. για την σύναψη σύμβασης στην οποία ενδιαφέρεστε να καταστείτε συμβαλλόμενο μέρος ή για να λάβουμε μέτρα και να προβούμε σε συγκεκριμένες ενέργειες μετά από σχετική αίτησή σας πριν από τη σύναψη οποιασδήποτε σύμβασης.



Σκοποί Επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων:

Η Εταιρία επεξεργάζεται τα ανωτέρω προσωπικά σας δεδομένα, για τους ακόλουθους σκοπούς:


α) Προκειμένου να συγκεντρώσουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία, ώστε να τα προωθήσουμε σε ασφαλιστικές εταιρείες/αλληλοασφαλιστικούς οργανισμούς με τους οποίους συνεργαζόμαστε, ώστε, τελικά, εάν είναι δυνατόν να συναφθεί ασφαλιστική σύμβαση του είδους και με τους όρους που επιθυμείτε.

Σε περίπτωση ασφαλίσεων ζωής και υγείας για την εκπλήρωση των παραπάνω σκοπών επεξεργασίας, και καθόσον αφορά σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα σας, είναι απαραίτητη η ρητή συγκατάθεσή σας στο σχετικό έντυπο. Σε κάθε περίπτωση, σας θυμίζουμε ότι έχετε δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, χωρίς βέβαια να θίγεται η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση προ της ανάκλησής της.

β) Προκειμένου η εκάστοτε ασφαλιστική εταιρεία/αλληλοασφαλιστικός οργανισμός να εκτιμήσει τον κίνδυνο στο πλαίσιο της ασφαλιστικής σύμβασης, να καθορίσει τους γενικούς και ειδικούς όρους αυτής καθώς και το ανάλογο ασφάλιστρο.

γ) Για τη διαχείριση της ασφαλιστικής σύμβασης καθόλη τη διάρκεια ισχύος ή και μετά τη λήξη αυτής, συμπεριλαμβανομένης της εκτίμησης, του ελέγχου και του διακανονισμού της ασφαλιστικής αποζημίωσης σε περίπτωση επέλευσης του ασφαλιστικού κινδύνου ή και της καταβολής του προβλεπόμενου στους όρους της σύμβασης ποσού (ασφαλίσματος). Σε περίπτωση ασφαλίσεων ζωής και υγείας για την εκπλήρωση των παραπάνω σκοπών επεξεργασίας, και καθόσον αφορά σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα σας, είναι απαραίτητη η ρητή συγκατάθεσή σας στο σχετικό έντυπο. Σε κάθε περίπτωση, σας θυμίζουμε ότι έχετε δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ανά πάσα στιγμή, χωρίς βέβαια να θίγεται η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση προ της ανάκλησής της.

δ) Επιπλέον, η Εταιρία επεξεργάζεται τα δεδομένα σας, στα πλαίσια συμμόρφωσής της με τις υποχρεώσεις που της επιβάλλονται από το εκάστοτε ισχύον νομικό και κανονιστικό πλαίσιο και ιδίως για σκοπούς σχετικούς με πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, την αποφυγή και καταπολέμηση της ασφαλιστικής απάτης και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, την προσφορά τίτλων αξιών σε φυσικά πρόσωπα, αμερικανούς πολίτες ή κατοίκους.


Αποδέκτες των Προσωπικών σας Δεδομένων

Τα δεδομένα σας μπορεί να διαβιβασθούν σε ασφαλιστικές εταιρίες/αλληλοασφαλιστικούς οργανισμούς σε περίπτωση που προκύψει ζήτημα διερεύνησης του ενδεχόμενου ασφαλιστικής απάτης, καθώς και σε συνεργαζόμενα με την Εταιρία φυσικά ή νομικά πρόσωπα στο πλαίσιο της διευρεύνησης αγοράς για την σύναψη από εσάς ασφαλιστικής σύμβασης του είδους και με τους όρους που εσείς επιθυμείτε, στο βαθμό που αυτό είναι αναγκαίο, όπως , ασφαλιστικές εταιρίες/αλληλοασφαλιστικούς οργανισμούς ή άλλες επιχειρήσεις, μεσίτες ασφαλίσεων και αντασφαλίσεων, ασφαλιστικούς συμβούλους, δικηγόρους, ερευνητές, πραγματογνώμονες, επαγγελματίες υγείας, ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα. Στην περίπτωση αυτή η Εταιρία δεσμεύεται ότι οι συνεργάτες της δεσμεύονται πλήρως από το απόρρητο και τις υποχρεώσεις που προβλέπονται στη νομοθεσία σχετικά με τη συλλογή και επεξεργασία των ανωτέρω δεδομένων.

Τέλος, η Εταιρία ενδέχεται να γνωστοποιήσει τα δεδομένα σας στις αρμόδιες δημόσιες/δικαστικές αρχές, στο βαθμό που επιβάλλεται από το ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, εφόσον υποβληθεί σχετικό αίτημα ή εφόσον οφείλει να υποβάλλει αναφορά με τα εν λόγω στοιχεία χωρίς προηγούμενη ειδική ενημέρωση.

 

Χρόνος διατήρησης δεδομένων

Η Εταιρία θα επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος της ασφαλιστικής σύμβασης και για χρονικό διάστημα μέχρι είκοσι (20) έτη από τη λήξη αυτής με οποιονδήποτε τρόπο και μέχρι πέντε (5) έτη σε περίπτωση μη σύναψης της ασφαλιστικής σύμβασης, εκτός αν άλλως ορίζουν οι εγκεκριμένοι κώδικες δεοντολογίας ή το εκάστοτε ισχύον νομικό και κανονιστικό πλαίσιο για τη συμμόρφωσή μας με τυχόν υποχρέωση για τήρηση αρχείων.

 

Οι Δεσμεύσεις Μας

Δεσμευόμαστε να αποθηκεύουμε και διαγράφουμε τα προσωπικά σας δεδομένα με ασφάλεια, να μην συλλέγουμε και διατηρούμε δεδομένα που δεν μας είναι απαραίτητα, να προστατεύουμε τα δεδομένα σας από απώλεια, κακή χρήση, μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση ή αποκάλυψη αυτών και γενικά να εξασφαλίζουμε την ύπαρξη κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων για την προστασία τους και, τέλος, να σας ενημερώσουμε για την περίπτωση διαρροής τους. Για παράδειγμα, ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε συστήματα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό, τείχη προστασίας και τεχνολογίες κρυπτογράφησης δεδομένων. Ωστόσο, καμία μετάδοση δεδομένων μέσω του Διαδικτύου ή ηλεκτρονικού συστήματος αποθήκευσης δεδομένων δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι είναι 100% ασφαλής. Σε περίπτωση που έχετε ενδείξεις ότι η επικοινωνία σας μαζί μας δεν είναι πλέον ασφαλής, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα στη διεύθυνση general@trireme.biz.

Δεσμευόμαστε να διατηρούμε τα δεδομένα σας ενημερωμένα και ακριβή, Για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτή τη δέσμευσή μας, είμαστε υποχρεωμένοι να επικαιροποιήσουμε τα δεδομένα σας, που ήδη τυχόν διαθέτουμε και επεξεργαζόμαστε, με βάση τα δεδομένα που εσείς μας δίδετε. Στο πλαίσιο αυτό σας υπενθυμίζουμε ότι οφείλετε να ειδοποιήσετε χωρίς καθυστέρηση την Εταιρία για οποιαδήποτε αλλαγή επέλθει στα προσωπικά σας δεδομένα.

 

Συλλογή δεδομένων από ανηλίκους

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στην παρούσα Πολιτική, ο Διαδικτυακός Τόπος της Εταιρείας δεν προορίζεται για χρήση από άτομα ηλικίας κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών. Με την αποστολή σε εμάς Προσωπικών Δεδομένων που σας αφορούν, δηλώνετε και εγγυάστε ότι:

  1. είστε άνω των 18 ετών ή

  2. διαθέτετε την συγκατάθεση του γονέα ή του κηδεμόνα σας.

 

Τα δικαιώματά σας:

Έχετε το δικαίωμα πρόσβασης, το δικαίωμα δηλαδή να ενημερωθείτε, κατόπιν αιτήματός σας, αφενός για το κατά πόσον ή όχι τα προσωπικά σας δεδομένα υφίστανται επεξεργασία και αφετέρου να λάβετε αντίγραφο και περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την πραγματοποιούμενη επεξεργασία. Επιπλέον, έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε τη διόρθωση των ανακριβών προσωπικών σας δεδομένων ή τη συμπλήρωση αυτών. Εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις του Νόμου, μπορείτε να ασκήσετε το δικαίωμα διαγραφής, το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας, το δικαίωμα φορητότητας των δεδομένων σας, το δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία αυτών και το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας στην επεξεργασία οποτεδήποτε, χωρίς να θιγεί η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεση πριν από την ανάκλησή της.

Για οποιοδήποτε αίτημα σχετικό με την επεξεργασία των δεδομένων σας παρακαλούμε όπως απευθύνεστε το συντομότερο δυνατόν στον υπεύθυνο διαχείρισης αιτημάτων σχετικών με προσωπικά δεδομένα της Εταιρίας, κ. Ίωνα-Ευάγγελο Μπαρτσιώκα, Ακτή Μιαούλη 53-55, 18536 Πειραιάς, τηλ.: 210 4293428, e-mail: i.bartsiokas@trireme.biz. Η άσκηση των δικαιωμάτων γίνεται ατελώς, εκτός αν το σχετικό αίτημα επαναλαμβάνεται συχνά και λόγω όγκου συνεπάγεται για την Εταιρία διοικητικό κόστος.

Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι θίγεται κατά οποιονδήποτε τρόπο η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να προσφύγετε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Ιστοσελίδα: www.dpa.gr/
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Λεωφόρος Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα
Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 210 6475600
Fax: +30 210 6475628
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο:
contact@dpa.gr

 

Διατηρούμε το δικαίωμα να τροποποιήσουμε ή να επικαιροποιήσουμε την παρούσα Πολιτική ανά πάσα στιγμή. Θα σας ειδοποιήσουμε για οποιεσδήποτε αλλαγές, δημοσιεύοντας τη νέα Πολιτική, με ανάρτηση στην ιστοσελίδα www.trireme.biz και ενημερώνοντάς σας με κάθε πρόσφορο μέσο, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σας ενθαρρύνουμε επίσης να συμβουλεύεστε τακτικά την παρούσα Ενημέρωση για τυχόν αλλαγές.