Right to object - TRIREME S.A.

Obligatory information according to P.D. 190/2006

Α. General Terms and Information:

The company under the name “TRIREME S.A.” is duly organized, operating and represented. The company has duly established offices in Piraeus (no 53-55, Akti Miaouli). Its VAT Registration Number is 098061033 and competent is D.O.Y PIRAEUS, GREECE Tax Office. The company is duly registered as Insurance Broker in Professional Chamber of Piraeus with Registry Number 113467 and renders its services as insurance intermediary.  The company is supervised by the Bank of Greece, Department of Private Insurance Supervision and the Ministry of Development. The company is working with reliable insurance companies  of Greek, as well as of International Insurance Market.

Our company does not have any direct or indirect holding in a given insurance undertaking.

No given insurance undertaking or parent undertaking of a given insurance undertaking has a holding, direct or indirect, of the company capital.

In the context of the services rendered, our company presents the insurance products  of the insurance undertakings working with our company as they are formed by the same insurance undertakings and always on the basis of a fair analysis, in order to propose the insurance contract which would be more adequate to the customers' needs. Our company has no right nor/ and capacity to interfere or alter the insurance products  of the the insurance undertakings working with our company.

Should the customer choose to obtain any insurance product which our company will present to him, the final insurance contract is concluded between same and the cooperating insurance undertaking which provides the given insurance product. In any case, the acceptance of insurance applications, the appraisal or/ and the acceptance of insurance risks and in general and in the context of the chosen insurance product, is made exclusively by the cooperating insurance undertaking which provides it and in no case, by our company.

Β. Rights to Object - Rescind :

1. The customer-consumer maintains the right to object to the conclusion of the insurance contract, as per the provisions of article 2 par. 5 and 6 of L. 2496/1997, in the following cases:

a. Within an exclusive time limit of one (1) month following the receipt of the insurance policy the customer-consumer is entitled to object, in the event that he detects that any provision of the insurance policy differs from the application for insurance. The right to object is, in this case, exercised by filling and submitting to “TRIREME S.A.” a written form of objection  within the above time limit.

b. Within a time limit of fourteen (14) days from the delivery of the insurance policy, the customer-consumer is entitled to object in the event that “TRIREME S.A.” or the insurance company   which provides the product, fails:

to supply to the customer-consumer any of the information provided in Article 4 paragraph 2, item «H» and par. 3 item «D» of L.D. 400/1970, at the time when the application for insurance is submitted or to communicate the general and special terms of the contract, citing them in the part of the insurance contact where the personalized details of the contract are and delivering them together with the insurance policy, in accordance with Article 2 par. 4 of L. 2496/1997.

2. The customer-consumer maintains the right to rescind from the insurance contract  by filling and submitting to our company a written form of rescission within an exclusive time limit of fourteen (14) days from the date of the conclusion of the contract or from the date of the delivery of the contractual terms, whichever is the latest. However, this time limit is extenuated to thirty (30) calender days in the event of life insurances, as per article 13 par. 2 of L.D. 400/1970, as well as in the event of retirement insurances. The time limit for exercising the right of rescission is suspended during the time limit for exercising the right to object, as per previous paragraph.

The declarations of objection and rescission are delivered or / and dispatched via registered mail or via courier to “TRIREME S.A.” at the address Akti Miaouli 53-55, PC 18536 Piraeus. Date of declaration of objection and of rescission will be deemed the date when the relevant document was received by our company. It is recommended that the customer-consumer – exercising such rights, for which exclusive time limits are provided, such as rights to object and rescind – should inform our company, by phone, about the dispatch of the declarations and to confirm, by phone, their delivery to our company.

In the event that the customer-consumer duly exercises any of the provided in the legislation currently in force, rights to object and rescind, the insurance contract is voided retrospectively, which means that the contract is deemed to never have been concluded and consequently, to bear no effects for any of the parties, however the already paid premiums are refunded within thirty (30) days from the receipt of servicing the objection or the rescission upon the corresponding insurance undertaking and there is no penalty for the customer-consumer.

It is hereby clarified that the right to object or rescind cannot be exercised in the event that, until the receipt of the registered mail by our company, a damage has been declared for the insurance risk which has occurred and is covered by the insurance contract.

 

 

C. Settlement of written complaints – Out-of-court redress

The customer-consumer has the right to submit by writing all his questions or possible complaints addressing our company  by sending an email or fax to the following:  email: general@trireme.biz and fax: 2104293396.

Our company shall forward said requests to corresponding insurance undertaking. The customer-consumer shall receive reply by our company or directly by the corresponding insurance undertaking as soon as possible and at the latest within fifteen (15) days from the receipt of relevant request. The exercise of said right does not limit in any way the customer-consumer's rights regarding  judicial protection.

The customer-consumer has the right to submit by writing complaints to the Department of Private Insurance Supervision of Bank of Greece for actions or omissions which constitute infringements of applicable legislation or contradict moral standards or public policy.

In any case it is encouraged the out-of-court redress of any possible dispute arising between the customer-consumer and the company as Insurance Broker and the corresponding insurance undertaking, cooperating with our company. For the resolution of cross-border disputes the following bodies of out-of-court redress are operating:

a. The Greek Ombudsman- HYPERLINK "mailto:grammateia@synigoroskatanaloti.gr" grammateia@synigoroskatanaloti.gr

b. Department of Consumer Protection, General Secretariat for Consumers, Ministry of Development -  HYPERLINK "http://www.1520.gov.gr/component/content/article/106-eidi-kataggelion/238-kataggelia-ipiresies" http://www.1520.gov.gr/component/content/article/106-eidi-kataggelion/238-kataggelia-ipiresies

c.  Department of Private Insurance Supervision of Bank of Greece

- HYPERLINK "http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/deia/contact/ComplaintForm.aspx" http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/deia/contact/ComplaintForm.aspx

d. Possible Committees of Amicable Settlement of Consumer Disputes

 

 

 

Δικαίωμα Εναντίωσης - Υπαναχώρησης - TRIREME S.A.

Υποχρεωτική εκ του Άρθρου 11 Π.Δ. 190/2006 ενημέρωση

Α. Γενικοί Όροι και Πληροφορίες:

  1. Η εταιρία με την επωνυμία «TRIREME S.A.» έχει συσταθεί, λειτουργεί και εκπροσωπείται νόμιμα. Έχει νόμιμα εγκατεστημένο γραφείο στον Πειραιά Αττικής επί της Ακτής Μιαούλη αρ. 53-55. Έχει ΑΦΜ: 098061033 και ΔΟΥ: ΠΛΟΙΩΝ. Είναι νομίμως εγγεγραμμένη ως Μεσίτης Ασφαλίσεων στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά με αριθμό μητρώου 113467 αρ. ειδικού μητρώου 29 και παρέχει υπηρεσίες ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Εποπτεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος, τη Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης και το Υπουργείο Ανάπτυξης. Συνεργάζεται με αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες τόσο της Ελληνικής, όσο και της Παγκόσμιας Ασφαλιστικής Αγοράς.

  2. Η εταιρεία μας δεν έχει οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση συμμετοχή σε οποιαδήποτε ασφαλιστική επιχείρηση.

  3. Δεν υφίσταται οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση συμμετοχή οποιασδήποτε ασφαλιστικής επιχείρησης ή μητρικής επιχείρησης ασφαλιστικής επιχείρησης στο κεφάλαιο της εταιρείας μας.

  4. Στο πλαίσιο της παρεχόμενων υπηρεσιών μας, η εταιρεία μας παρουσιάζει τα ασφαλιστικά προϊόντα των συνεργαζομένων με αυτήν ασφαλιστικών επιχειρήσεων όπως έχουν διαμορφωθεί από τις ίδιες τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις και πάντα βάσει αμερόληπτης ανάλυσης, ώστε να μπορέσει να προτείνει την ασφαλιστική σύμβαση που θα ανταποκρίνεται πληρέστερα στις ανάγκες των πελατών. Η εταιρεία μας δεν έχει δικαίωμα ή/ και δυνατότητα επέμβασης ή μεταβολής των ασφαλιστικών προϊόντων των συνεργαζομένων με αυτήν ασφαλιστικών επιχειρήσεων ή/ και των όρων παροχής τους.

  5. Σε περίπτωση που ο πελάτης επιλέξει να προμηθευτεί οποιοδήποτε ασφαλιστικό προϊόν του παρουσιάσει η εταιρεία μας, η οριστική σύμβαση ασφάλισης συνάπτεται μεταξύ αυτού και της συνεργαζόμενης ασφαλιστικής επιχείρησης που παρέχει το συγκεκριμένο ασφαλιστικό προϊόν. Εξάλλου, η αποδοχή αιτήσεων ασφάλισης, η εκτίμηση ή/ και αποδοχή ασφαλιστικών κινδύνων και εν γένει η ανάληψη υποχρεώσεων σε σχέση και στο πλαίσιο του προϊόντος ασφάλισης που επιλέγεται, πραγματοποιείται αποκλειστικά από την συνεργαζόμενη ασφαλιστική επιχείρηση που το παρέχει και σε καμία περίπτωση από την εταιρεία μας.

 

Β. Δικαίωμα Εναντίωσης - Υπαναχώρησης :

1. Ο πελάτης – καταναλωτής διατηρεί δικαίωμα εναντίωσης στη σύναψη της σύμβασης ασφάλισης, δυνάμει των διατάξεων του αρθρ. 2 παρ. 5 και 6 του Ν. 2496/1997, στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α. Εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός (1) μηνός από την παραλαβή του ασφαλιστηρίου συμβολαίου ο πελάτης - καταναλωτής δύναται να εναντιωθεί, σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι οποιαδήποτε διάταξη του περιεχομένου της ασφαλιστικής σύμβασης, παρεκκλίνει από την αίτηση ασφάλισης. Το δικαίωμα εναντίωσης σε αυτή την περίπτωση ασκείται με την συμπλήρωση και υποβολή στην «TRIREME S.A.» έγγραφου εντύπου εναντίωσης εντός της ανωτέρω προθεσμίας.

β. Εντός προθεσμίας δεκατεσσάρων (14) ημερών από την παράδοση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, ο πελάτης - καταναλωτής δύναται να ασκήσει δικαίωμα εναντίωσης σε περίπτωση που η «TRIREME S.A.», ή η ασφαλιστική εταιρεία που παρέχει το προϊόν: Δεν έχει γνωστοποιήσει στον πελάτη - καταναλωτή, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης για ασφάλιση, μία εκ των πληροφοριών που προβλέπονται στο άρθρ. 4 παρ. 2 περ. Η και παρ. 3 περ. Δ του π.δ. 400/1970 ή δεν του γνωστοποίησε τυχόν γενικούς ή ειδικούς όρους από τους οποίους διέπεται η σύμβαση, μνημονεύοντάς τους στο τμήμα του ασφαλιστηρίου που αναγράφονται τα εξατομικευμένα στοιχεία της σύμβασης και παραδίδοντάς τους μαζί με το ασφαλιστήριο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρ. 2 παρ. 4 του Ν. 2496/1997.

2. Ο πελάτης-καταναλωτής διατηρεί δικαίωμα υπαναχώρησης από την ασφαλιστική σύμβαση, το οποίο ασκείται με τη συμπλήρωση και υποβολή στην εταιρεία μας έγγραφη δήλωση υπαναχώρησης, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημέρα σύναψης της σύμβασης ή από την ημέρα που παρέλαβε τους συμβατικούς όρους, η οποία είναι μεταγενέστερη. Ωστόσο, η προθεσμία αυτή παρατείνεται σε τριάντα (30) ημερολογιακές ημέρες στις ασφαλίσεις ζωής, όπως αυτές προβλέπονται από το άρθρο 13 παρ. 2 του ν.δ. 400/1970 όπως ισχύει, καθώς και στις συνταξιοδοτικές ασφαλίσεις. Η προθεσμία της άσκησης του δικαιώματος υπαναχώρησης αναστέλλεται για όσο χρόνο ο πελάτης-καταναλωτής έχει δικαίωμα εναντίωσης, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην προηγούμενη παράγραφο.

3. Οι δηλώσεις εναντίωσης και υπαναχώρησης παραδίδονται ή/και αποστέλλονται με συστημένη επιστολή ή με courier στην «TRIREME S.A.», στην διεύθυνση Ακτή Μιαούλη 53-55, Τ.Κ. 185 36 – Πειραιάς. Ως ημερομηνία της δήλωσης εναντίωσης και υπαναχώρησης λαμβάνεται η ημερομηνία, που παρελήφθη το σχετικό έγγραφο από την εταιρεία μας. Συνιστάται στον πελάτη - καταναλωτή , που ασκεί τα δικαιώματά του, για τα οποία προβλέπεται η τήρηση αποκλειστικών προθεσμιών, όπως το δικαίωμα εναντίωσης ή/και υπαναχώρησης, να ενημερώνει, τηλεφωνικά, για την αποστολή των δηλώσεων και να επιβεβαιώνει, τηλεφωνικά, την παραλαβή τους από την εταιρεία.

4. Σε περίπτωση που ο πελάτης - καταναλωτής ασκήσει σύννομα οποιοδήποτε από τα προβλεπόμενα στην εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία, δικαιώματα εναντίωσης και υπαναχώρησης, η ασφαλιστική σύμβαση ακυρώνεται, εξαρχής, δηλαδή θεωρείται ότι ουδέποτε έγινε και κατά συνέπεια, δεν επιφέρει κανένα αποτέλεσμα για οποιοδήποτε από τα μέρη, τα δε καταβληθέντα ασφάλιστρα επιστρέφονται εντός τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή από την αντίστοιχη ασφαλιστική επιχείρηση της κοινοποίησης της εναντίωσης ή της υπαναχώρησης και δεν υπάρχει καμία ποινή για τον πελάτη - καταναλωτή.

5. Διευκρινίζεται ότι το δικαίωμα εναντίωσης ή υπαναχώρησης δεν μπορεί να ασκηθεί, αν μέχρι την περιέλευση της συστημένης επιστολής στην εταιρεία μας έχει δηλωθεί ζημιά για ασφαλιστικό κίνδυνο που έχει επέλθει και καλύπτεται από την ασφαλιστική σύμβαση.

 

Right to object - APOSTOLOU & CO. LTD.

Mandatory briefing according to P.D. 190/2006

Α. General Terms and Information:

The company under the name “APOSTOLOU & CO LTD. INSURANCE BROKERS” is duly organized, operating and represented. The company has duly established offices in Piraeus (no 53-55, Akti Miaouli). Its VAT Registration Number is 095134780 and competent is the G' PIRAEUS, GREECE Tax Office. The company is duly registered as an Insurance Broker in the Professional Chamber of Piraeus with Registry Number 97273/6/08-05-2006 and renders its services as an insurance intermediary.  The company is supervised by the Bank of Greece, the Department of Private Insurance Supervision and the Ministry of Development. The company is cooperating with reliable insurance companies  of both the Greek and the International Insurance Market.

Our company does not have any direct or indirect holding in a given insurance undertaking.

No given insurance undertaking or parent undertaking of a given insurance undertaking has a holding, direct or indirect, of the company capital.

In the context of the services rendered, our company presents the insurance products  of the insurance undertakings cooperating with our company as they are formed by the same insurance undertakings and always on the basis of a fair analysis, in order to propose the insurance contract which would be more adequate to the customers' needs. Our company has no right and/or capacity to interfere or alter the insurance products  of the the insurance undertakings with which it is cooperating.

Should the customer choose to obtain any insurance product which our company will present to him, the final insurance contract is concluded between same and the cooperating insurance undertaking which provides the given insurance product. In any case, the acceptance of insurance applications, the evaluation and/or generally the acceptance of insurance risks relating to and in the context of the chosen insurance product, is made exclusively by the cooperating insurance undertaking which provides it and in no case by our company.

 

Β. Rights to Object - Rescind :

1. The customer-consumer maintains the right to object to the conclusion of the insurance contract, as per the provisions of article 2 par. 5 and 6 of L. 2496/1997, in the following cases:

a. Within an exclusive time limit of one (1) month following the receipt of the insurance policy the customer-consumer is entitled to object, in the event that he ascertains that any provision of the insurance policy differs from the application for insurance. The right to object is, in this case, exercised by filling in and submitting to “APOSTOLOU & CO LTD. INSURANCE BROKERS” a written form of objection  within the above time limit.

b. Within a time limit of fourteen (14) days from the delivery of the insurance policy, the customer-consumer is entitled to object in the event that “...” or the insurance company   which provides the product, fails:

to supply to the customer-consumer any of the information provided in Article 4 paragraph 2, item «H» and par. 3 item «D» of L.D. 400/1970, at the time when the application for insurance is submitted or to communicate the general and special terms of the contract, citing them in the part of the insurance contact where the personalized details of the contract are listed and delivering them together with the insurance policy, in accordance with Article 2 par. 4 of L. 2496/1997.

2. The customer-consumer maintains the right to rescind the insurance contract  by filling in and submitting to our company a written form of rescission within an exclusive time limit of fourteen (14) days from the date of the conclusion of the contract or from the date of the delivery of the contractual terms, whichever is the latest. However, this time limit is extended to thirty (30) calendar days in the event of life insurances, as per article 13 par. 2 of L.D. 400/1970, as well as in the event of pension related insurances. The time limit for exercising the right of rescission is suspended during which the right to object still exists, as per the previous paragraph.

The declarations of objection and rescission are delivered or / and dispatched via registered mail or via courier to “APOSTOLOU & CO LTD. INSURANCE BROKERS” at the address Akti Miaouli 53-55, PC 18536 Piraeus. Date of declaration of objection and of rescission will be deemed the date when the relevant document was received by our company. It is recommended that the customer-consumer – exercising such rights, for which exclusive time limits are provided, such as rights to object and rescind – should inform our company, by phone, about the dispatch of the declarations and to confirm, by phone, their delivery to our company.

In the event that the customer-consumer duly exercises any of the provided in the legislation currently in force rights to object and rescind, the insurance contract will be rendered void retrospectively, which means that the contract is deemed to never have been concluded and consequently that it bears no effects for any of the parties, however the already paid premiums are refunded within thirty (30) calendar days from the receipt of submissions of the objection or the rescission upon the corresponding insurance undertaking and there is no penalty for the customer-consumer.

It is hereby clarified that the right to object or rescind cannot be exercised in the event that, before the moment of receipt of the registered mail by our company, a damage has been first advised regarding an insurance risk which has occurred and is covered by the insurance contract.

 

G. Settlement of written complaints – Out-of-court redress

The customer-consumer has the right to submit in writing all his questions or possible complaints addressing our company  by sending an email or fax to the following: email: general@trireme.biz and fax: 2104293396.

Our company shall forward said requests to the corresponding insurance undertaking. The customer-consumer shall receive reply by our company or directly by the corresponding insurance undertaking as soon as possible and at the latest within fifteen (15) days from the receipt of the relevant request. The exercise of said right does not limit in any way the customer-consumer's rights regarding  judicial protection.

The customer-consumer has the right to submit in writing complaints to the Department of Private Insurance Supervision of the Bank of Greece for actions or omissions which constitute infringements of applicable legislation or contradict moral standards or public policy.

In any case, out-of-court redress of any possible dispute arising between the customer-consumer and the company as Insurance Broker and the corresponding insurance undertaking is encouraged, cooperating with our company. For the resolution of cross-border disputes the following bodies of out-of-court redress are operating:

a. The Greek Ombudsman- HYPERLINK "mailto:grammateia@synigoroskatanaloti.gr" grammateia@synigoroskatanaloti.gr

b. Department of Consumer Protection, General Secretariat for Consumers, Ministry of Development -  HYPERLINK "http://www.1520.gov.gr/component/content/article/106-eidi-kataggelion/238-kataggelia-ipiresies" http://www.1520.gov.gr/component/content/article/106-eidi-kataggelion/238-kataggelia-ipiresies

c.  Department of Private Insurance Supervision of the Bank of Greece - HYPERLINK "http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/deia/contact/ComplaintForm.aspx" http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/deia/contact/ComplaintForm.aspx

d. Committees of Amicable Settlement of Consumer Disputes

 

 

 

 

 

 

Δικαίωμα Εναντίωσης - Υπαναχώρησης - ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΠΕ ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

Υποχρεωτική εκ του Άρθρου 11 Π.Δ. 190/2006 ενημέρωση

Α. Γενικοί Όροι και Πληροφορίες:

  1. Η εταιρία με την επωνυμία «ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΠΕ ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ» έχει συσταθεί, λειτουργεί και εκπροσωπείται νόμιμα. Έχει νόμιμα εγκατεστημένο γραφείο στον Πειραιά Αττικής επί της Ακτής Μιαούλη αρ. 53-55. Έχει ΑΦΜ: 095134780 και ΔΟΥ: Γ' ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Είναι νομίμως εγγεγραμμένη ως Μεσίτης Ασφαλίσεων στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά με αριθμό μητρώου 97273/6/08-05-2006 και παρέχει υπηρεσίες ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Εποπτεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος, τη Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης και το Υπουργείο Ανάπτυξης. Συνεργάζεται με αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες τόσο της Ελληνικής, όσο και της Παγκόσμιας Ασφαλιστικής Αγοράς.

  2. Η εταιρεία μας δεν έχει οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση συμμετοχή σε οποιαδήποτε ασφαλιστική επιχείρηση.

  3. Δεν υφίσταται οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση συμμετοχή οποιασδήποτε ασφαλιστικής επιχείρησης ή μητρικής επιχείρησης ασφαλιστικής επιχείρησης στο κεφάλαιο της εταιρείας μας.

  4. Στο πλαίσιο της παρεχόμενων υπηρεσιών μας, η εταιρεία μας παρουσιάζει τα ασφαλιστικά προϊόντα των συνεργαζομένων με αυτήν ασφαλιστικών επιχειρήσεων όπως έχουν διαμορφωθεί από τις ίδιες τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις και πάντα βάσει αμερόληπτης ανάλυσης, ώστε να μπορέσει να προτείνει την ασφαλιστική σύμβαση που θα ανταποκρίνεται πληρέστερα στις ανάγκες των πελατών. Η εταιρεία μας δεν έχει δικαίωμα ή/ και δυνατότητα επέμβασης ή μεταβολής των ασφαλιστικών προϊόντων των συνεργαζομένων με αυτήν ασφαλιστικών επιχειρήσεων ή/ και των όρων παροχής τους.

  5. Σε περίπτωση που ο πελάτης επιλέξει να προμηθευτεί οποιοδήποτε ασφαλιστικό προϊόν του παρουσιάσει η εταιρεία μας, η οριστική σύμβαση ασφάλισης συνάπτεται μεταξύ αυτού και της συνεργαζόμενης ασφαλιστικής επιχείρησης που παρέχει το συγκεκριμένο ασφαλιστικό προϊόν. Εξάλλου, η αποδοχή αιτήσεων ασφάλισης, η εκτίμηση ή/ και αποδοχή ασφαλιστικών κινδύνων και εν γένει η ανάληψη υποχρεώσεων σε σχέση και στο πλαίσιο του προϊόντος ασφάλισης που επιλέγεται, πραγματοποιείται αποκλειστικά από την συνεργαζόμενη ασφαλιστική επιχείρηση που το παρέχει και σε καμία περίπτωση από την εταιρεία μας.

 

Β. Δικαίωμα Εναντίωσης - Υπαναχώρησης :

1. Ο πελάτης – καταναλωτής διατηρεί δικαίωμα εναντίωσης στη σύναψη της σύμβασης ασφάλισης, δυνάμει των διατάξεων του αρθρ. 2 παρ. 5 και 6 του Ν. 2496/1997, στις ακόλουθες περιπτώσεις:

α. Εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός (1) μηνός από την παραλαβή του ασφαλιστηρίου συμβολαίου ο πελάτης - καταναλωτής δύναται να εναντιωθεί, σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι οποιαδήποτε διάταξη του περιεχομένου της ασφαλιστικής σύμβασης, παρεκκλίνει από την αίτηση ασφάλισης. Το δικαίωμα εναντίωσης σε αυτή την περίπτωση ασκείται με την συμπλήρωση και υποβολή στην «ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΠΕ ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ» έγγραφου εντύπου εναντίωσης εντός της ανωτέρω προθεσμίας.

β. Εντός προθεσμίας δεκατεσσάρων (14) ημερών από την παράδοση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου, ο πελάτης - καταναλωτής δύναται να ασκήσει δικαίωμα εναντίωσης σε περίπτωση που η «ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΠΕ ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ», ή η ασφαλιστική εταιρεία που παρέχει το προϊόν: Δεν έχει γνωστοποιήσει στον πελάτη - καταναλωτή, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης για ασφάλιση, μία εκ των πληροφοριών που προβλέπονται στο άρθρ. 4 παρ. 2 περ. Η και παρ. 3 περ. Δ του π.δ. 400/1970 ή δεν του γνωστοποίησε τυχόν γενικούς ή ειδικούς όρους από τους οποίους διέπεται η σύμβαση, μνημονεύοντάς τους στο τμήμα του ασφαλιστηρίου που αναγράφονται τα εξατομικευμένα στοιχεία της σύμβασης και παραδίδοντάς τους μαζί με το ασφαλιστήριο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρ. 2 παρ. 4 του Ν. 2496/1997.

2. Ο πελάτης-καταναλωτής διατηρεί δικαίωμα υπαναχώρησης από την ασφαλιστική σύμβαση, το οποίο ασκείται με τη συμπλήρωση και υποβολή στην εταιρεία μας έγγραφη δήλωση υπαναχώρησης, εντός αποκλειστικής προθεσμίας δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημέρα σύναψης της σύμβασης ή από την ημέρα που παρέλαβε τους συμβατικούς όρους, η οποία είναι μεταγενέστερη. Ωστόσο, η προθεσμία αυτή παρατείνεται σε τριάντα (30) ημερολογιακές ημέρες στις ασφαλίσεις ζωής, όπως αυτές προβλέπονται από το άρθρο 13 παρ. 2 του ν.δ. 400/1970 όπως ισχύει, καθώς και στις συνταξιοδοτικές ασφαλίσεις. Η προθεσμία της άσκησης του δικαιώματος υπαναχώρησης αναστέλλεται για όσο χρόνο ο πελάτης-καταναλωτής έχει δικαίωμα εναντίωσης, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην προηγούμενη παράγραφο.

3. Οι δηλώσεις εναντίωσης και υπαναχώρησης παραδίδονται ή/και αποστέλλονται με συστημένη επιστολή ή με courier στην «ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΠΕ ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ», στην διεύθυνση Ακτή Μιαούλη 53-55, Τ.Κ. 185 36 – Πειραιάς. Ως ημερομηνία της δήλωσης εναντίωσης και υπαναχώρησης λαμβάνεται η ημερομηνία, που παρελήφθη το σχετικό έγγραφο από την εταιρεία μας. Συνιστάται στον πελάτη - καταναλωτή , που ασκεί τα δικαιώματά του, για τα οποία προβλέπεται η τήρηση αποκλειστικών προθεσμιών, όπως το δικαίωμα εναντίωσης ή/και υπαναχώρησης, να ενημερώνει, τηλεφωνικά, για την αποστολή των δηλώσεων και να επιβεβαιώνει, τηλεφωνικά, την παραλαβή τους από την εταιρεία.

4. Σε περίπτωση που ο πελάτης - καταναλωτής ασκήσει σύννομα οποιοδήποτε από τα προβλεπόμενα στην εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία, δικαιώματα εναντίωσης και υπαναχώρησης, η ασφαλιστική σύμβαση ακυρώνεται, εξαρχής, δηλαδή θεωρείται ότι ουδέποτε έγινε και κατά συνέπεια, δεν επιφέρει κανένα αποτέλεσμα για οποιοδήποτε από τα μέρη, τα δε καταβληθέντα ασφάλιστρα επιστρέφονται εντός τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή από την αντίστοιχη ασφαλιστική επιχείρηση της κοινοποίησης της εναντίωσης ή της υπαναχώρησης και δεν υπάρχει καμία ποινή για τον πελάτη - καταναλωτή.

5. Διευκρινίζεται ότι το δικαίωμα εναντίωσης ή υπαναχώρησης δεν μπορεί να ασκηθεί, αν μέχρι την περιέλευση της συστημένης επιστολής στην εταιρεία μας έχει δηλωθεί ζημιά για ασφαλιστικό κίνδυνο που έχει επέλθει και καλύπτεται από την ασφαλιστική σύμβαση.

 

Γ. Διευθέτηση εγγράφων παραπόνων – Εξωδικαστική Επίλυση Διαφορών

  1. Ο πελάτης - καταναλωτής δύναται να υποβάλει εγγράφως τα ερωτήματα ή τυχόν παράπονά του απευθυνόμενος στην εταιρεία μας αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα ή fax στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: email: general@trireme.biz και fax: 2104293396.

  2. Η εταιρεία μας θα διαβιβάσει τα αιτήματα στην αντίστοιχη ασφαλιστική επιχείρηση. Ο πελάτης - καταναλωτής θα λάβει απάντηση από την εταιρεία μας ή και απ’ ευθείας από την εκάστοτε ασφαλιστική επιχείρηση το συντομότερο δυνατόν και το αργότερο εντός δεκαπέντε (15) ημερών από τη παραλαβή του σχετικού αιτήματος. Η άσκηση του δικαιώματος αυτού δεν περιορίζει τα δικαιώματα του πελάτη - καταναλωτή για αναζήτηση δικαστικής προστασίας.

  3. Ο πελάτης - καταναλωτής έχει δικαίωμα να υποβάλλει έγγραφη καταγγελία στη Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΔΕΙΑ) της Τράπεζας της Ελλάδος για πράξεις ή παραλείψεις που συνιστούν παραβιάσεις της κείμενης νομοθεσίας ή αντιβαίνουν στα χρηστά ήθη ή προσκρούουν στην δημόσια τάξη.

  4. Σε κάθε περίπτωση προωθείται η διαδικασία εξωδικαστικής επίλυσης των όποιων τυχόν διαφορών προκύψουν μεταξύ του πελάτη - καταναλωτή και της εταιρεία μας ως Μεσιτών Ασφαλίσεων και της εκάστοτε συνεργαζόμενης με την εταιρεία μας ασφαλιστικής επιχείρησης. Για την επίλυση των ενδοσυνοριακών συναλλαγών λειτουργούν τα ακόλουθα σχήματα συμβιβαστικής επίλυσης διαφοράς:

α. Συνήγορος του Πολίτη- grammateia@synigoroskatanaloti.gr

β. Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης - http://www.1520.gov.gr/component/content/article/106-eidi-kataggelion/238-kataggelia-ipiresies

γ. Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΔΕΙΑ) της Τράπεζας της Ελλάδος

-http://www.bankofgreece.gr/Pages/el/deia/contact/ComplaintForm.aspx

δ. Οι εκάστοτε Επιτροπές Φιλικού Διακανονισμού Καταναλωτικών Διαφορών



Trireme - Privacy Statement

Privacy Statement – Our Website

 

This privacy notice aims to give you information on how we collect and process
your personal data through your use of this website, including any data you may provide
through this website when you sign up to our newsletter
or submit a contact request.

This notice should be used in conjunction with the company's other policies relating to
personal data/privacy, confidential information, security, occupational health, business conduct, acceptable use of IT and any other policy relating to information handling and good information governance.


The company will do its best to ensure that the processing of your personal data is carried out in such a way that your privacy is protected and safeguarded as much as possible.

 

Third-party links

 

In case of "links" connections to other websites, our Website is not responsible for their personal data management and protection. In any case, the user / visitor of our Website may ask for the deletion, correction or change of their personal archive after they have contacted the competent department and discover the existence of their personal archive, subject, however, to the respective data controller having given a relevant instruction (where applicable) and all legal requirements being met.

 

The Data we collect about you/ how and for which purposes we use your Data

 

We use different methods to collect data from and about you including through:


i) Direct interactions. You may give us your Identity and Contact Data by filling in forms on our website etc. . This includes personal data you provide when you:

- create an account on our website;
- subscribe to our service, publications or newsletters;
- apply for our services;
- request marketing to be sent to you;
- give us some feedback.

ii) Automated technologies or interactions: please refer to our Cookie Policy.

 

We have set out below, in a table format, a description of all the types of data we may collect through your use of this website, the ways we plan to use your personal data, and which of the legal bases we rely on to do so. We have also identified what our legitimate interests are where appropriate.


Note that we may process your personal data for more than one lawful ground depending on the specific purpose for which we are using your data. Please contact
us if you need details about the specific legal ground we are relying on to process your personal data where more than one ground has been set out in the table below.

 

Purpose/Activity

Type of data

Lawful basis for processing

To register you as a new
customer or user of the website

(a) Identity
(b) Contact

Performance of a contract
with you

To manage our relationship with
you which will include:
(a) Notifying you about changes
to our terms or privacy policy
(b) Asking you to leave a review
or take a survey.

(a) Identity
(b) Contact
(c) Profile
(d) Marketing
and
Communications

(a) Performance of a contract
with you
(b) Necessary to comply with
a legal obligation
(c) Necessary for our
legitimate interests (to keep
our records updated and to
study how customers use our
products/services)

To administer and protect our business and this website (including
troubleshooting, data analysis,
testing, system maintenance,
support, reporting and hosting of
data)

(a) Identity
(b) Contact
(c) Technical

(a) Necessary for our
legitimate interests (for
running our business,
provision of administration
and IT services, network
security, to prevent fraud and
in the context of a business
reorganization)
(b) Necessary to comply with
a legal obligation

To deliver relevant website content to you and measure or understand the effectiveness of the marketing we serve to you

(a) Identity
(b) Contact
(c) Profile
(d) Usage

(e) Marketing and
Communications
(f) Technical

Necessary for our legitimate
interests (to study how
customers use our
products/services, to develop
them, to grow our business and to inform our marketing strategy)

To use data analytics to improve
our website, products/services,
marketing, customer
relationships and experiences.

(a) Technical
(b) Usage

Necessary for our legitimate
interests (to define types of
customers for our products
and services, to keep our
website updated and
relevant, to develop our
business and to inform our
marketing strategy)

To make suggestions and
recommendations to you about
goods or services that may be of
interest to you.

(a) Identity
(b) Contact
(c) Technical
(d) Usage
(e) Profile

Necessary for our legitimate
interests (to develop our
products/services and grow
our business).

 

Change of purpose


We will only use your personal data for the purposes for which we collected it, unless we
reasonably consider that we need to use it for another reason and that reason is
compatible with the original purpose. If you wish to get an explanation as to how the
processing for the new purpose is compatible with the original purpose, please contact
us.


If we need to use your personal data for an unrelated purpose, we will notify you and we
will explain the legal basis which allows us to do so.


Please note that we may process your personal data without your knowledge or
consent, in compliance with the
legal rules and regulations, where this is required or permitted by law.

Disclosure of your Personal Data

 

We may have to share your personal data with the parties set out below for the
purposes set out
above.


- Other companies acting as controllers or processors or sub-processors and
who provide IT and system administration services and undertake leadership reporting.
- Service providers;
- Professional advisers;
- Regulators and governmental authorities;
- Third parties to whom we may choose to sell, transfer, or merge parts of our
business or our assets. Alternatively, we may seek to acquire other businesses or
merge with them. If a change happens to our business, then the new owners may
use your personal data in the same way as set out in this privacy notice.


We require all third parties to respect the security of your personal data and to treat it in accordance with the law. Where we disclose your personal data to third party data processors, we will not allow third-party service providers to use your personal data for their own purposes and only permit them to process your personal data for specified purposes and in accordance with our instructions.

 

Whenever we transfer your personal data out of the European Economic Area (EEA), we ensure a similar degree of protection is afforded to it by ensuring at least one of the following safeguards is implemented:
- Transfer to countries that have been deemed to provide an adequate level of protection for personal data by the European Commission.
- Transfer to service providers under specific contracts approved by the European Commission which give personal data the same protection it has in Europe.
- Transfer to providers based in the US if they are part of the Privacy Shield which requires them to provide similar protection to personal data shared between Europe and the US.

Please contact us if you want further information on the specific mechanism used by us when transferring your personal data out of the EEA.

 

Please be aware that in certain circumstances, it is possible that personal information may be subject to disclosure pursuant to judicial or other government subpoenas, warrants, or orders.

 

Data security


We have put in place appropriate security measures to prevent your personal data from
being accidentally lost, used or accessed in an unauthorized way, altered or disclosed. In
addition, we limit access to your personal data to those employees, agents, contractors
and other third parties who have a business need to know. They will only process your
personal data on our instructions and they are subject to a duty of confidentiality.
We have put in place procedures to deal with any suspected personal data breach and
will notify you and any applicable regulator of a breach where we are legally required to
do so.


Data retention


We will only retain your personal data for as long as necessary to fulfill the purposes we
collected it for, including for the purposes of satisfying any legal, accounting, or reporting
requirements.


Your legal rights


Under certain circumstances, you have rights under data protection laws in relation to
your personal data.


You have the right to:


- Request access to your personal data. This enables you to receive a copy of the personal data we hold about you and to check that we are lawfully processing it.
- Request correction of the personal data that we hold about you. This enables you
to have any incomplete or inaccurate data we hold about you corrected, though we
may need to verify the accuracy of the new data you provide to us.
- Request erasure of your personal data. This enables you to ask us to delete or
remove personal data: (a) where there is no good reason for us continuing to
process it; (b) where you have successfully exercised your right to object to
processing (see below); (c) where we may have processed your information
unlawfully; or (d) where we are required to erase your personal data to comply with
local law.
- Object to processing of your personal data where we are relying on a legitimate
interest (or those of a third party) and there is something about your particular
situation which makes you want to object to processing on this ground as you feel
it impacts on your fundamental rights and freedoms. You also have the right to
object where we are processing your personal data for direct marketing purposes.
- Request restriction of processing of your personal data. This enables you to ask
us to suspend the processing of your personal data in the following scenarios: (a) if
you want us to establish the data's accuracy; (b) where our use of the data is
unlawful but you do not want us to erase it; (c) where you need us to hold the data
even if we no longer require it as you need it to establish, exercise or defend legal
claims; or (d) you have objected to our use of your data but we need to verify
whether we have overriding legitimate grounds to use it.
- Request the transfer of your personal data to you or to a third party. We will
provide to you, or a third party you have chosen, your personal data in a structured,
commonly used, machine-readable format. Note that this right only applies to
automated information which you initially provided consent for us to use or where
we used the information to perform a contract with you.
- Withdraw consent at any time where we are relying on consent to process your
personal data. However, this will not affect the lawfulness of any processing carried
out before you withdraw your consent. If you withdraw your consent, we may not
be able to provide certain products or services to you. We will advise you if this is
the case at the time you withdraw your consent.

If you wish to exercise any of the rights set out above, please contact us.


No fee usually required


You will not have to pay a fee to access your personal data (or to exercise any of the
other rights). However, we may charge a reasonable fee if your request is clearly
unfounded, repetitive or excessive. Alternatively, we may refuse to comply with your
request in these circumstances.


What we may need from you


We may need to request specific information from you to help us confirm your identity
and ensure your right to access your personal data (or to exercise any of your other
rights). This is a security measure to ensure that personal data is not disclosed to any
person who has no right to receive it. We may also contact you to ask you for further
information in relation to your request to speed up our response.


Time limit to respond


We try to respond to all legitimate requests within one month. Occasionally it may take
us longer than a month if your request is particularly complex or you have made a
number of requests. In this case, we will notify you and keep you updated.

Miscellaneous

 

You should note that our company uses Google Maps to provide visual representation of geographical information regarding our company or partners. When using Google Maps, data about the visitor’s use of the map function will be collected, processed and used by Google. For more information about Google’s data processing, please refer to the Google privacy policy. You can modify your personal data privacy settings in the Safety Centre of Google Maps: https://support.google.com/accounts/answer/3024190.

 

The underage are permitted to access our Website only after they have obtained the consent of their parents / guardians and are not required to make their personal data known.

 

If you have any questions about this Privacy Statement or our data processing activities, please contact us via this website.

 

Our full details are:

Email: dataprivacy@trireme.biz
Full name of legal entity:
Trireme S.A.

Address: 53-55, Akti Miaouli,18536, Piraeus, Greece

Telephone: (+30) 210 4293428

Fax: (+30) 210 4293396

 

You have the right to make a complaint at any time at the Personal Data Protection Authority, using the following contact details:

Website: www.dpa.gr/

Mailing address: 1-3 Kifissias Ave., PC 11523, Athens

Telphone: +30 210 6475600

Fax: +30 210 6475628

Email: contact@dpa.gr

 

We would, however, appreciate the chance to deal with your concerns before you approach the Personal Data Protection Authority, so please contact us in the first instance.

 

This Privacy Statement may be modified from time to time to comply with applicable laws, or to reflect our updated business practices, without prior notice. Please check this page periodically for any changes that may be posted.

 

Apostolou Privacy Policy & Privacy Statement

Privacy Policy & Privacy Statement

 

The present Policy describes the way, whereby we, Apostolou & Co. Ltd – Insurance Brokers, process your personal data as Data Controllers in in the context of us, as insurance brokers, offering our services to the vessel, of which you are a crew member or on which you embark as an engineer/superintendent/surveyor. We collect your personal data in the course of our business and always within the scope of applicable data protection legislation.

 

The present Policy is supplemented by and is an integral part of other corporate policies in force from time to time.

 

From which sources we collect your personal data

 

Your personal data are provided to us either directly by you or by third parties, namely your respective employer, the insurers/shipowning/management company of the respective vessel (hereinafter collectively “the other data controllers”), of which you are a crew member or on which you embark as an engineer/superintendent/surveyor. The collection and processing of your personal data is effected by the competent, authorized employees/associates of our Company and concerns the data voluntarily disclosed to us in the context of us, as insurance brokers, offering our services to the vessel as above. We collect your personal data from various sources, including but not limited to the following:

  • in the context of crew members'/engineers'/superintendents'/surveyors' etc. embarkation/disembarkation, hospitalization and provision of medical or dental care;

  • in the context of our/our customer's relevant agreement with the insurers of the respective vessel; and

  • telephone calls, emails and other types of communication.

 

Who is the Controller of your Personal Data

 

We are the Controller of your personal data, as are (independently) your respective employer, the shipowning/management company/insurers of the respective vessel.

 

Categories of personal data we collect and process


The personal data we collect and process may differ depending on the processing purpose and the nature of your contractual or other relationship with your employer, your employer's contractual relationship with the other data controllers as well as our contractual or other relationship with the other data controllers.

 

Taking into account that the object of our Company is, inter alia, the provision of insurance broking services, the personal data that we may collect and process, include the following categories of data:

 

Contact data

First name, last name, mailing address, e-mail address, telephone number, fax number etc.

General information

Sex, marital status, date and place of birth, physical features

Information regarding your education and work status

Education, employer data and history of employment, skills and experience, professional licenses

Official identification data

ID number, passport number, driver's license number, VAT number, social security number and any other official identification data

Financial information and bank account details

Debit or credit card number, bank account details, payment history, assets, income and other financial information

Health data

Current or former physical or mental health or dental state, information regarding injuries or disabilities/handicaps, medical diagnoses, test results, data included in medical files, medical procedures and treatment, personal habits (for example smoking or alcohol consumption), prescription of drugs and medical and dental history

Information for our compliance with legislation regarding the legalisation of income from illegal activities

Information which we are obliged to collect in order to comply with legislation regarding the legalization of income from illegal activities

 

 

The legal bases for the processing of your personal data

 

As per applicable data protection legislation, the processing of your data takes place, as the case may be, according to one of the following legal bases:

 

  • you have given your consent to the processing of your personal data for one or more specific purposes;

  • processing is necessary for the conclusion or performance of a contract to which you are a party or to take steps at your request prior to entering a contract;

  • processing is necessary for compliance with a legal obligation to which our Company or the other data controllers are subject;

  • processing is necessary in order to protect your vital interests;

  • processing is necessary for the performance of our agreement with the other data controllers;

  • we have legitimate grounds for collecting and using the personal data and such use does not unduly prejudice your privacy or have unjustified adverse effects on you; and

The collection and processing of special categories of personal data (for example health data etc.) takes place according to one of the following legal bases:

  • you have given your consent to the processing of your personal data for one or more specific purposes;

  • processing is necessary for the purposes of us or the other data controllers carrying out the obligations and exercising specific rights in the field of employment and social security law;

  • processing is necessary in order to protect your vital interests;

  • processing is necessary for the establishment, exercise or defence of legal claims or wherever courts are acting in their judicial capacity; and

  • processing is necessary for the purposes of preventive or occupational medicine, for the assessment of your working capacity, medical diagnosis, the provision of health or social care or treatment.

  • processing is necessary for us to comply with obligations set forth by law

  • processing is necessary for the conclusion or performance of a contract to which you are a party or to take steps at your request prior to entering a contract;

 

Purposes of Personal Data Processing


It is noted that the Company generally processes your above personal data for the following purposes:

a) In order to support, promote and perform our contractual relationship with our customers and the insurers of the respective vessel as well as the contractual relationship between our customers and the insurers of the respective vessel and in order to improve such relationships;

b) in order to supply our products and services as well as the products and services of the insurers with which we cooperate;

c) collect all necessary data, so that they be forwarded to the insurers of the respective vessel in order for an insurance contract to be concluded between our customers and the insurers;

d) in order for the insurers of the respective vessel to evaluate the risk in the context of the insurance agreement, to set the premium and define the general and special terms of cover;

e) in order to manage the insurance contracts of our customers during the term of cover as well as following the expiry of same, including the evaluation, inspection, settlement and payment of the insurance indemnity in the event an insurance risk materialises; and
f) in order to comply with the obligations dictated by the applicable, from time to time, legal and regulatory framework and mainly for purposes which relate to the prevention and suppression of legalisation of income from illegal activities, the avoidance and combating of fraud and financing terrorism as well as the application of Greek Tax Legislation.

 

Change of purpose


We will only use your personal data for the purposes for which we collected it, unless we
reasonably consider that we need to use it for another reason and that reason is compatible with the original purpose. If you wish to get an explanation as to how the processing for the new purpose is compatible with the original purpose, please contact us.


If we need to use your personal data for an unrelated purpose, we will notify you and we
will explain the legal basis which allows us to do so. Please note that we may process your personal data without your knowledge or consent, where this is required or permitted by law.

 

Recipients

Your personal data may be forwarded to:

a) insurance companies/mutual associations in the event the possibility of insurance fraud is being investigated

b) to the extent necessary in order to provide our services to our customers and for the better service of our customers, to natural or legal persons with which we cooperate in the context of the lawful operation of the insurance contract of our customers and/or our agreement with the insurers with which we cooperate, for example, insurance companies/mutual associations, shipowning/shipmanagement companies, (re)insurance brokers, (re)insurance intermediaries, lawyers, investigators, companies providing insurance investigating and management services, safekeeping and management of archives, surveyors, correspondents, average adjusters, accountants and IT assistants,

c) in addition, the Company may disclose your data to the competent public/court authorities, to the extent dictated by the applicable legislative and regulatory framework, if a relevant motion is filed or if it is obligated – in its capacity as insurance broker or otherwise - to file a report/list with the said data without any special notice being required.

 

In any case, we ensure that your personal data is processed in compliance with applicable data protection legislation. Whenever we transfer your personal data out of the EEA, we ensure a similar degree of protection is afforded to it by ensuring at least one of the following safeguards is implemented:
- Transfer to countries that have been deemed to provide an adequate level of protection for personal data by the European Commission.
- Transfer to service providers under specific contracts approved by the European Commission which give personal data the same protection it has in Europe.
- Transfer to providers based in the US if they are part of the Privacy Shield which requires them to provide similar protection to personal data shared between the Europe and the US.

Please contact us if you want further information on the specific mechanism used by us when transferring your personal data out of the EEA.

Data retention period


The Company will process your personal data throughout the effective period of our customer's insurance policy and for a period of up to twenty (20) years from the expiration or termination thereof and up to five (5) years in case of non-conclusion of the insurance policy, unless otherwise set out by the legal and regulatory framework and the approved Codes of Conduct.

 

Our Commitments


We undertake to keep your data up-to-date and accurate, to store them and securely delete them, not to collect and retain data which is not necessary for us, to protect your data against any loss, misuse, unauthorized access or disclosure thereof and in general to ensure the existence of the appropriate technical and organisational measures for their protection. For example, we may use antivirus systems, firewalls and data encryption technologies. However, no transmission of data through the Internet or any data storage electronic system can guarantee that it is 100% safe. In case you have any suspicion that your communication with us is no longer secure, please contact us immediately at this email address: dataprotection@trireme.biz.

 

We are obliged to update your data that we already retain and process. In this context, we inform you that you are obliged to promptly notify the Company and/or the other data controllers for any change that may occur in your personal data.

 

We will restrict access to personal data to personnel who need to access personal data on a 'need to know' basis. Personal data will only be transferred to other organisations that process Personal Data on our behalf, if they agree to comply with our requirement for them to be GDPR complaint.

Collection of data from minors

 

Unless otherwise stipulated in the present Policy, the Website of the Company is not intended for use by people aged under eighteen (18) years old. By sending to us your personal data, you guarantee that:

  1. you are over 18 years old or

  2. you have the consent of your parent(s) or guardian(s).

 

Your rights

You have the following rights:

 

  • to request access to your Personal Data. Such right includes, inter alia, the origin of the data, the processing purpose(s), the relevant categories of Personal Data, the recipients or the categories of recipients to which your Personal Data were disclosed or will be disclosed, the envisaged period for which your Personal Data will be stored and the development of the processing since the latest briefing;

  • subject to par. 3 of Art. 17 of the above Regulation, to erase your Personal Data (right to be forgotten), should one of the reasons mentioned in par. 1 of such article be applicable;

  • to rectify your inaccurate Personal Data;

  • to restrict the processing of Personal Data should one of the instances mentioned in par. 1 of Art. 18 of the above Regulation be applicable;

  • subject to par. 1 Art. 21 of the above Regulation, to object to the processing of your Personal Data;

  • subject to par. 3 and 4 of Art. 20 of the above Regulation, to transmit your Personal Data, namely to receive your Personal Data in a structured, commonly used and machine-readable format, as well as the right to transmit such data to another data controller, should one of the instances mentioned in par. 1 of the above article be applicable;

  • to request a copy of your Personal Data which are subject to processing;

  • to be informed of the rectification or erasure or restriction in the processing of your data;

  • to withdraw your consent to the processing of your Personal Data by the Company; and

  • in the event you claim that the protection of your Personal Data has been breached, file a complaint at the Personal Data Protection Authority, using the following contact details:

Website: www.dpa.gr/

Mailing address: 1-3 Kifissias Ave., PC 11523, Athens

Telephone: +30 210 6475600

Fax: +30 210 6475628

Email: contact@dpa.gr

 

 

If you have any request regarding the processing of your personal data, please contact as soon as possible the person in charge, Mr. Ion-Evangelos Bartsiokas, 53-55, Akti Miaouli, 18536 Piraeus tel.: +30 210 4293428, email: dataprotection@trireme.biz. The exercise of your rights is free of charge, unless your request is manifestly unfounded or your make several requests amd the size of your request(s) entails significant administrative burden.

 

We reserve the right to amend or update the present Policy at any time. We will notify you of any changes by uploading the new Policy at our website and/or by any suitable means, including via email. We encourage you to regularly access the present Policy for any changes.

Πολιτική για τη προστασία Προσωπικών Δεδομένων - Αποστόλου και Σια ΕΠΕ

Η Εταιρεία με την επωνυμία «Αποστόλου και Σία Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης - Μεσίτες Ασφαλίσεων» (εφεξής η «Αποστόλου», «η Εταιρεία», «εμείς», «εμάς») είναι εταιρεία μεσιτείας ασφαλίσεων και έχει σκοπό τη διαμεσολάβηση για την διενέργεια ασφαλίσεων και αντασφαλίσεων. Με το παρόν σας ενημερώνουμε ότι η Εταιρεία θα διατηρεί σε αρχείο και θα επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα. Για αυτά τα δεδομένα που χαρακτηρίζονται ειδικών κατηγοριών – ευαίσθητα, θα λαμβάνεται ρητή σας προς τούτο συναίνεση.

 

Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων έγκειται στη συλλογή, καταχώριση, οργάνωση, διάρθρωση, αποθήκευση, προσαρμογή, μεταβολή, ανάκτηση, αναζήτηση πληροφοριών, κοινολόγηση, διαβίβαση, διάδοση ή κάθε άλλης μορφής διάθεση, συσχέτιση, συνδυασμό, περιορισμό, διαγραφή ή καταστροφή. Η τήρηση και επεξεργασία του αρχείου προσωπικών δεδομένων εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του Κανονισμού 679/2016 ΕΕ, καθώς και των λοιπών Κανονισμών και Νόμων που εκάστοτε ισχύουν για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και διενεργείται σύμφωνα με τους όρους και τις διατάξεις των ανωτέρω σχετικών Κανονισμών και Νόμων.

 

Ταυτότητα και στοιχεία επικοινωνίας της Εταιρείας

Επωνυμία: Αποστόλου και Σία Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης – Μεσίτες Ασφαλίσεων

Email: dataprotection@trireme.biz

Διεύθυνση: Ακτή Μιαούλη 53-55,18536, Πειραιάς

Τηλέφωνο: +30 210 4293428

Fax: +30 210 4293396

 

Από ποιες πηγές συλλέγουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα

 

Συλλέγουμε τα Προσωπικά Δεδομένα ως μέρος των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων εντός του πλαισίου των διατάξεων της εφαρμοστέας νομοθεσίας. Η συλλογή και επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων διενεργείται από τους εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους/συνεργάτες/διευθυντές/νομίμους εκπροσώπους της Εταιρείας.

 

Τα Προσωπικά Δεδομένα μας παρέχονται είτε προφορικά είτε με οποιοδήποτε άλλο μέσο, έγγραφο ή ηλεκτρονικό, είτε απευθείας από τα υποκείμενα των δεδομένων (εσάς, τα φυσικά πρόσωπα), είτε από τρίτα μέρη. Ειδικότερα, η Εταιρεία μπορεί να ζητά και να συλλέγει για την εκπλήρωση αποκλειστικά των σκοπών επεξεργασίας που ορίζονται παρακάτω, δεδομένα σας από τρίτα, συνεργαζόμενα ή μη με την Εταιρεία μέρη, όπως από ασφαλιστικές εταιρείες/αλληλοασφαλιστικούς οργανισμούς, ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές/μεσίτες ασφαλίσεων, συνεργαζόμενους με αυτήν παρόχους υπηρεσιών, πραγματογνώμονες, εταιρείες διαχείρισης υπηρεσιών και υποστήριξης προγραμμάτων υγείας, ιατρούς, δημόσιες ή δικαστικές αρχές. Επίσης, σημειώνουμε ότι τα Προσωπικά Δεδομένα ενδέχεται να μας παρέχονται από εταιρεία συμφερόντων σας ή εταιρεία στην οποία κατέχετε διευθυντική θέση ή θέση στελέχους (εφεξής η «εταιρεία σας»).

 

Ποιος είναι ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας των Προσωπικών σας Δεδομένων - χρόνος διατήρησης αυτών

 

Υπεύθυνος Επεξεργασίας των Προσωπικών σας Δεδομένων είναι η Εταιρεία. Στην περίπτωση αυτή, η Εταιρία θα επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος της ασφαλιστικής σύμβασης και για χρονικό διάστημα μέχρι είκοσι (20) έτη από τη λήξη αυτής με οποιονδήποτε τρόπο και μέχρι πέντε (5) έτη σε περίπτωση μη σύναψης της ασφαλιστικής σύμβασης, εκτός αν άλλως ορίζουν οι εγκεκριμένοι κώδικες δεοντολογίας ή το εκάστοτε ισχύον νομικό και κανονιστικό πλαίσιο για τη συμμόρφωσή μας με τυχόν υποχρέωση για τήρηση αρχείων.

 

Με επιφύλαξη τυχόν αντίθετης συμφωνίας μας με τις συνεργαζόμενες με εμάς ασφαλιστικές εταιρείες/αλληλοασφαλιστικούς οργανισμούς (όπως, για παράδειγμα, αλλά χωρίς περιορισμό, με τις εταιρείες του ομίλου BUPA ή ΑΧΑ ΡΡΡ, όπου διατηρούμε την ανωτέρω ιδιότητά μας κατά πάντα χρόνο – όπως, αυτοτελώς, και η ίδια η BUPA ή η ΑΧΑ ΡΡΡ), την ιδιότητα του Υπευθύνου Επεξεργασίας την διατηρούμε μέχρι τη στιγμή που θα διαβιβάσουμε – προς σκοπό σύναψης ασφαλιστικής σύμβασης - τα προσωπικά σας δεδομένα στις συνεργαζόμενες με εμάς ασφαλιστικές εταιρείες/αλληλοασφαλιστικούς οργανισμούς, είτε η διαβίβαση αυτή οδηγήσει τελικά στη σύναψη από εσάς ή την εταιρεία σας ασφαλιστικής σύμβασης είτε όχι. Έκτοτε, η εν λόγω ασφαλιστική εταιρεία/αλληλοασφαλιστικός οργανισμός καθίσταται Υπεύθυνος Επεξεργασίας και η εταιρεία μας Εκτελούσα την Επεξεργασία. Η Εταιρεία, δηλαδή, εκτελεί επεξεργασία εκ μέρους και για λογαριασμό της εκάστοτε ασφαλιστικής εταιρείας/αλληλοασφαλιστικού οργανισμού. Στην περίπτωση αυτή, η διάρκεια της επεξεργασίας καθορίζεται από την εκάστοτε ασφαλιστική εταιρεία/αλληλοασφαλιστικό οργανισμό.

 

Σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας σε περίπτωση που χρειάζεστε λεπτομέρειες αναφορικά με την φύση της συνεργασίας μας με την εκάστοτε αντισυμβαλλομένη σας ή της εταιρείας σας ασφαλιστική εταιρεία/αλληλοασφαλιστικό οργανισμό. Όπως σας εξηγήσαμε παραπάνω, από τη φύση αυτή της συνεργασίας εξαρτάται εάν εμείς – κατόπιν της διαβίβασης από εμάς των προσωπικών σας δεδομένων - έχουμε την ιδιότητα του Υπευθύνου Επεξεργασίας ή του Εκτελούντος την Επεξεργασία.

 

Ποιες είναι οι νομικές βάσεις με τις οποίες επεξεργαζόμαστε με τα Προσωπικά σας Δεδομένα

 

Σύμφωνα με την εφαρμοστέα νομοθεσία για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, η επεξεργασία των δεδομένων πραγματοποιείται, κατά περίπτωση, σύμφωνα με τις ακόλουθες νομικές βάσεις:

 

  1. με τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων για έναν ή περισσότερους συγκεκριμένους σκοπούς.

  2. για την σύναψη σύμβασης στην οποία εσείς ή εταιρεία σας ενδιαφέρεστε να καταστείτε συμβαλλόμενο μέρος ή για να λάβουμε μέτρα και να προβούμε σε συγκεκριμένες ενέργειες μετά από σχετική αίτησή σας ή της εταιρείας σας πριν από τη σύναψη οποιασδήποτε σύμβασης.

  3. για την εκτέλεση σύμβασης στην οποία εσείς ή η εταιρεία σας είστε συμβαλλόμενο μέρος

  4. για την προστασία ζωτικών συμφερόντων σας

  5. για την εκτέλεση της σύμβασής μας με τον Υπεύθυνο Επεξεργασίας (όπου αυτό είναι σχετικό, βλ. παραπάνω)

  6. για τη συμμόρφωσή μας με τις υποχρεώσεις που μας επιβάλλει ο νόμος.

  7. για την ικανοποίηση των έννομων συμφερόντων της Εταιρείας.

 

Η συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων ειδικών κατηγοριών που σας αφορούν πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνο σύμφωνα με μία από τις ακόλουθες νομικές βάσεις:

 

  1. με τη ρητή και έγγραφη συγκατάθεσή σας.

  2. για τη συμμόρφωσή μας με τις υποχρεώσεις που μας επιβάλλει ο νόμος σύμφωνα με το εργατικό δίκαιο και το δίκαιο κοινωνικής ασφάλισης.

  3. για την προστασία ζωτικών σας συμφερόντων

  4. για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.

  5. για την σύναψη σύμβασης στην οποία ενδιαφέρεστε εσείς ή η εταιρεία σας να καταστείτε συμβαλλόμενο μέρος ή για να λάβουμε μέτρα και να προβούμε σε συγκεκριμένες ενέργειες μετά από σχετική αίτησή σας ή της εταιρείας σας πριν από τη σύναψη οποιασδήποτε σύμβασης.

  6. για την παροχή σε εσάς προληπτικής ή θεραπευτικής ιατρικής, για την εκτίμηση της ικανότητάς σας προς εργασία, για ιατρική διάγνωση και για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών

 

Κατηγορίες προσωπικών δεδομένων που επεξεργαζόμαστε



Τα Προσωπικά Δεδομένα που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε σχετικά με εσάς και άλλα φυσικά πρόσωπα ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το σκοπό για τον οποίο τα συλλέγουμε και το είδος της συνεργασίας ή της σχέσης που συνδέει εμάς με εσάς/την εταιρεία σας, εσάς/την εταιρεία σας με την αντισυμβαλλομένη ασφαλιστική εταιρεία/αλληλοασφαλιστικό οργανισμό και εμάς με την αντισυμβαλλομένη σας/της εταιρείας σας ασφαλιστική εταιρεία/αλληλοασφαλιστικό οργανισμό.

 

Λαμβαονομένου ιδίως υπόψη ότι η Εταιρεία είναι μεσίτρια ασφαλίσεων, η επεξεργασία δεδομένων σας από την Εταιρεία περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες:

 

Στοιχεία επικοινωνίας

Ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμό τηλεφώνου και fax.

Γενικές πληροφορίες

Φύλο, οικογενειακή κατάσταση, ημερομηνία και τόπο γέννησης, φυσικά χαρακτηριστικά.

Πληροφορίες για την εκπαίδευση και την εργασιακή κατάσταση

Εκπαίδευση, στοιχεία εργοδότη και ιστορικό απασχόλησης, δεξιότητες και εμπειρία, επαγγελματικές άδειες.

Πληροφορίες ασφάλισης και ασφαλιστικής απαίτησης

Κατηγορία και αριθμό ασφαλιστηρίου συμβολαίου, ημερομηνία και αιτία υλικής ζημίας, απώλειας ή κλοπής, τραυματισμού, αναπηρίας ή θανάτου, εμπλεκόμενα πρόσωπα, στοιχεία δικαιούχων αποζημίωσης, αρχεία δραστηριοτήτων (για παράδειγμα, άδεια οδήγησης), και άλλες πληροφορίες σχετικές με την έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, την εκτίμηση και το διακανονισμό των απαιτήσεων.

Επίσημα στοιχεία αναγνώρισης

Αριθμό αστυνομικής ταυτότητας, αριθμό φορολογικού μητρώου, ΑΜΚΑ, αριθμό διαβατηρίου, αριθμό άδειας οδήγησης καθώς και οποιοδήποτε άλλο επίσημο στοιχείο αναγνώρισης.

Χρηματοοικονομικές πληροφορίες και στοιχεία λογαριασμού

Αριθμό κάρτας πληρωμής (πιστωτικής ή χρεωστικής), αριθμό και στοιχεία τραπεζικού ή άλλου χρηματοοικονομικού λογαριασμού, ιστορικό πληρωμών, περιουσιακά στοιχεία, ποσά αποζημιώσεων, έσοδα και άλλες οικονομικές πληροφορίες, πληροφορίες που αφορούν την πιστοληπτική ικανότητα συναλλασσόμενων προσώπων.

Κατάσταση της υγείας

Υφιστάμενη ή προηγούμενη σωματική ή ψυχική κατάσταση της υγείας, πληροφορίες για τραυματισμούς ή αναπηρίες, ιατρική διάγνωση, αποτελέσματα εξετάσεων, στοιχεία ιατρικού φακέλου, ιατρικές διαδικασίες και θεραπεία, προσωπικές συνήθειες (για παράδειγμα, κάπνισμα ή κατανάλωση αλκοόλ), πληροφορίες συνταγογράφησης και ιατρικό ιστορικό.

Πληροφορίες για την συμμόρφωσή μας με τη νομοθεσία περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

Πληροφορίες τις οποίες υποχρεούμαστε να συλλέξουμε προκειμένου να συμμορφωθούμε με την ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με την πρόληψη νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

 

Σκοπός της επεξεργασίας

 

Η Εταιρία επεξεργάζεται τα ανωτέρω προσωπικά σας δεδομένα, για τους ακόλουθους σκοπούς:

 

α) υποστήριξη, προώθηση και εκτέλεση της συναλλακτικής σχέσης μας με εσάς/την εταιρεία σας καθώς και της συναλλακτικής σχέσης σας/της εταιρείας σας με τις συνεργαζόμενες με εμάς ασφαλιστικές εταιρείες/αλληλοασφαλιστικούς οργανισμούς και βελτίωση της ποιότητας αυτών

β) επικοινωνία μαζί σας/με την εταιρεία σας, παροχή προϊόντων και υπηρεσιών τόσο δικών μας όσο και των συνεργαζόμενων με εμάς ασφαλιστικών εταιρειών/αλληλοασφαλιστικών οργανισμών

γ) θεμελίωση και άσκηση νομίμων δικαιωμάτων μας για την προάσπιση των εννόμων συμφερόντων μας, διαχείριση των επιχειρηματικών μας λειτουργιών και των υποδομών των πληροφοριακών μας συστημάτων, σύμφωνα με τις εσωτερικές μας πολιτικές και διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν την τιμολόγηση των προϊόντων και των υπηρεσιών μας, λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων, φιλοξενία δεδομένων και εφαρμογών, ανάλυση δεδομένων, διαχείριση αρχείων και διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου

δ) προκειμένου να συγκεντρώσουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία, ώστε να τα προωθήσουμε σε ασφαλιστικές εταιρείες/αλληλοασφαλιστικούς οργανισμούς με τους οποίους συνεργαζόμαστε, ώστε, τελικά, εάν είναι δυνατόν, να συναφθεί ασφαλιστική σύμβαση του είδους και με τους όρους που επιθυμείτε εσείς/η εταιρεία σας.

ε) προκειμένου η εκάστοτε ασφαλιστική εταιρεία/αλληλοασφαλιστικός οργανισμός να εκτιμήσει τον κίνδυνο στο πλαίσιο της ασφαλιστικής σύμβασης, να καθορίσει τους γενικούς και ειδικούς όρους αυτής καθώς και το ανάλογο ασφάλιστρο

στ) διαχείριση της ασφαλιστικής σύμβασής σας/της εταιρείας σας καθόλη τη διάρκεια ισχύος ή και μετά τη λήξη αυτής, συμπεριλαμβανομένης της εκτίμησης, του ελέγχου και του διακανονισμού της ασφαλιστικής αποζημίωσης σε περίπτωση επέλευσης του ασφαλιστικού κινδύνου ή και της καταβολής του προβλεπόμενου στους όρους της σύμβασης ποσού (ασφαλίσματος).

ζ) επιπλέον, η Εταιρία επεξεργάζεται τα δεδομένα σας, στα πλαίσια συμμόρφωσής της με τις υποχρεώσεις που της επιβάλλονται από το εκάστοτε ισχύον νομικό και κανονιστικό πλαίσιο και ιδίως για σκοπούς σχετικούς με πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, την αποφυγή και καταπολέμηση της ασφαλιστικής απάτης και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, την προσφορά τίτλων αξιών σε φυσικά πρόσωπα, αμερικανούς πολίτες ή κατοίκους.

 

Θα χρησιμοποιήσουμε τα Προσωπικά Δεδομένα μόνο για τους σκοπούς για τους οποίους τα συλλέξαμε, εκτός εάν εύλογα θεωρούμε ότι πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε για άλλο λόγο και ο λόγος αυτός είναι συμβατός με τον αρχικό σκοπό. Εάν επιθυμείτε να σας εξηγήσουμε πώς η επεξεργασία για τον νέο σκοπό είναι συμβατή με τον αρχικό σκοπό, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

 

Εάν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε Προσωπικά Δεδομένα για άσχετο σκοπό, θα σας ενημερώσουμε και θα σας εξηγήσουμε την νομική βάση που μας επιτρέπει την συγκεκριμένη επεξεργασία. Παρακαλώ σημειώστε ότι ενδέχεται να επεξεργαστούμε Προσωπικά Δεδομένα χωρίς τη γνώση ή την συγκατάθεσή σας, όπου αυτό απαιτείται ή επιτρέπεται από το νόμο.

 

Αυτοματοποιημένη επεξεργασία

 

Η Εταιρεία δεν υποβάλει τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα σε αυτοματοποιημένη επεξεργασία.

 

Ωστόσο, η εκάστοτε αντισυμβαλλόμενή σας/της εταιρείας σας ασφαλιστική εταιρεία/αλληλοασφαλιστικός οργανισμός ενδέχεται να κάνει χρήση αυτοματοποιημένων διαδικασιών κατά τη διάρκεια ισχύος της σύμβασής της με εσάς/την εταιρεία σας προκειμένου να:

α) εκτιμήσει τον κίνδυνο

β) λάβει απόφαση της επί της αιτούμενης ασφάλισης

γ) διενεργεί ελέγχους για σκοπούς αποφυγής νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, αποφυγής της ασφαλιστικής εξαπάτησης και συμμόρφωσής της με την εν γένει νομοθεσία για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών σχετικών με χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς.

 

Σε περίπτωση διατύπωσης αντιρρήσεων εκ μέρους σας ή αμφισβήτησης οποιουδήποτε στοιχείου του αποτελέσματος που προκύπτει μέσω της παραπάνω επεξεργασίας, δικαιούστε να εναντιωθείτε, ζητώντας να γίνει έλεγχος του αποτελέσματος ή στοιχείου αυτού από το αρμόδιο τμήμα της εκάστοτε αντισυμβαλλομένης σας/της εταιρείας σας ασφαλιστικής εταιρείας/αλληλοασφαλιστικού οργανισμού, με τον οποίο μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε για την παροχή διευκρινίσεων/επεξηγήσεων ή και για τη διατύπωση της άποψής σας επί του αποτελέσματος.

 

Αποδέκτες των Προσωπικών σας Δεδομένων


Τα δεδομένα σας μπορεί να διαβιβασθούν:

α) σε ασφαλιστικές εταιρείες/αλληλοασφαλιστικούς οργανισμούς σε περίπτωση που προκύψει ζήτημα διερεύνησης του ενδεχόμενου ασφαλιστικής απάτης

β) στο βαθμό που αυτό είναι αναγκαίο για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας και την παροχή των υπηρεσιών /ασφαλιστικών καλύψεων κλπ., σε συνεργαζόμενα με την Εταιρία φυσικά ή νομικά πρόσωπα στο πλαίσιο της νόμιμης λειτουργίας της ασφαλιστικής σύμβασής σας/της εταιρείας σας, όπως, ασφαλιστικές εταιρείες/αλληλοασφαλιστικούς οργανισμούς ή άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που παρέχουν σε εσάς/στην εταιρεία σας υπηρεσίες σε εκτέλεση των όρων της ασφαλιστικής σύμβασης με εσάς/την εταιρεία σας, μεταξύ των άλλων, ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, μεσίτες ασφαλίσεων και αντασφαλίσεων, ασφαλιστικούς συμβούλους, δικηγόρους, ερευνητές, εταιρείες ελέγχου και διαχείρισης ασφαλιστικών εργασιών, παρόχους υπηρεσιών υγείας και υποστήριξης προγραμμάτων υγείας, φύλαξης και διαχείρισης αρχείων, πραγματογνώμονες, διακανονιστές αβαριών, επαγγελματίες υγείας, ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα. Στην περίπτωση αυτή η Εταιρία δεσμεύεται ότι οι συνεργάτες της ελέγχονται από την Εταιρεία, ενεργούν κατόπιν εντολών της Εταιρείας και δεσμεύονται πλήρως από το απόρρητο και τις υποχρεώσεις που προβλέπονται στη νομοθεσία σχετικά με τη συλλογή και επεξεργασία των ανωτέρω δεδομένων.

γ) στις αρμόδιες δημόσιες/δικαστικές αρχές, στο βαθμό που επιβάλλεται από το ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, εφόσον υποβληθεί σχετικό αίτημα ή εφόσον η Εταιρεία οφείλει να υποβάλλει αναφορά με τα εν λόγω στοιχεία χωρίς προηγούμενη ειδική ενημέρωση.

 

Η Εταιρεία δεν διαβιβάζει κατά κανόνα Προσωπικά Δεδομένα εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ). Ωστόσ, σε περίπτωση χρειαστεί να διαβιβάσουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, η διαβίβαση αυτή θα λάβει χώρα μόνο υπό την προϋπόθεση ύπαρξης των κατάλληλων εγγυήσεων (λ.χ. σε χώρα η οποία έχει κριθεί ότι παρέχει ικανοποιητικό επίπεδο προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή με την υπογραφή των Τυποποιημένων Συμβατικών Ρητρών της ΕΕ). Μπορείτε να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ανωτέρω διαβιβάσεις και τις εγγυήσεις υπό τις οποίες αυτές πραγματοποιούνται, καθώς και να ζητήσετε αντίγραφο αυτών απευθύνοντας έγγραφο αίτημα στη διεύθυνση dataprotection@trireme.biz.

 

Δικαιώματα που έχετε ως υποκείμενο των δεδομένων

 

Ως υποκείμενο των δεδομένων, διατηρείτε όλα τα δικαιώματα που προβλέπονται από τον Κανονισμό 679/2016 ΕΕ, καθώς και τους λοιπούς Κανονισμούς και Νόμους που εκάστοτε ισχύουν για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

 

Ενδεικτικά, έχετε τα εξής δικαιώματα:

  1. το δικαίωμα διόρθωσης ανακριβών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν,

  2. το δικαίωμα να ζητήσετε τη διαγραφή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν (δικαίωμα στη λήθη),

  3. το δικαίωμα να εξασφαλίσετε τον περιορισμό επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων,

  4. το δικαίωμα να λαμβάνετε γνώση της διόρθωσης ή διαγραφής ή περιορισμού της επεξεργασίας των δεδομένων σας,

  5. το δικαίωμα να αντιτάσσεστε ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα,

  6. το δικαίωμα να λαμβάνετε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο, καθώς και το δικαίωμα να διαβιβάζετε τα εν λόγω δεδομένα σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας (φορητότητα των δεδομένων),

  7. το δικαίωμα στην πρόσβαση, στα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που διαθέτει η Εταιρεία για εσάς και της λήψης πληροφοριών, για όλα τα δεδομένα που σας αφορούν, καθώς και την προέλευσή τους, τους σκοπούς της επεξεργασίας, τους αποδέκτες ή τις κατηγορίες αποδεκτών και την εξέλιξη της επεξεργασίας από την τελευταία ενημέρωση.

 

Όπου η Εταιρεία ενεργεί ως Εκτελούσα την Επεξεργασία (βλ. παραπάνω), κατ'΄επιλογή του Υπευθύνου Επεξεργασίας, διαγράφει ή επιστρέφει όλα τα προσωπικά δεδομένα στον Υπεύθυνο Επεξεργασίας μετά το πέρας της παροχής υπηρεσιών επεξεργασίας και διαγράφει τα υφιστάμενα αντίγραφα, εκτός αν αποθήκευση/διατήρηση των προσωπικών δεδομένων απαιτείται από το εθνικό ή το ευρωπαϊκό δίκαιο. Προσωπικά δεδομένα ειδικής κατηγορίας παραδίδονται αμελλητί στον Υπεύθυνο Επεξεργασίας, απαγορευομένης κάθε διατήρησης αυτών από την Εταιρεία.



Τα ως άνω δικαιώματα δύνασθε να τα ασκήσετε, κατόπιν υποβολής σχετικού συγκεκριμένου γραπτού αιτήματος για ενέργεια, το οποίο θα απευθύνετε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είτε απ' ευθείας στην διεύθυνση του εκάστοτε Υπευθύνου Επεξεργασίας (όπου αυτό είναι σχετικό) είτε στην διεύθυνση της Εταιρείας dataprotection@trireme.biz ή με την αποστολή ταχυδρομικής επιστολής στα γραφεία του εκάστοτε Υπευθύνου Επεξεργασίας (όπου αυτό είναι σχετικό) ή στα γραφεία της Εταιρείας:

 

Αποστόλου και Σία Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης – Μεσίτες Ασφαλίσεων

Ακτή Μιαούλη 53-55, 18536, Πειραιάς.



Μπορείτε επίσης να ασκήσετε τα δικαιώματά σας προφορικά και, με την προϋπόθεση προσκόμισης εξουσιοδότησης με γνήσιο υπογραφής από Δημόσια Αρχή, να ασκήσετε κάποιο δικαίωμα για λογαριασμό τρίτου. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, θα χρειαστεί να μας προσκομίσετε απόδειξη ταυτοπροσωπίας και, ειδικότερα, δύο επίσημα έγγραφα, όπως πιστοποιητικό γέννησης, διαβατήριο, άδεια οδήγησης, δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, πρόσφατο λογαριασμό ΔΕΚΟ κλπ. Τα εν λόγω έγγραφα πρέπει να αναφέρουν το ονοματεπώνυμό σας, την ημερομηνία γέννησης και την τρέχουσα διεύθυνσή σας.



Η άσκηση των δικαιωμάτων γίνεται ατελώς, εκτός αν το σχετικό αίτημα είναι προδήλως αβάσιμο ή επαναλαμβάνεται συχνά και λόγω όγκου συνεπάγεται για την Εταιρία διοικητικό κόστος.



Δεσμευόμαστε, εφόσον συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις, να ικανοποιούμε τα αιτήματά σας εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία παραλαβής τους.

 

Στην περίπτωση που απευθύνετε οποιδήποτε από τα ανωτέρω αναφερόμενα αίτηματά σας σε εμάς, o Υπεύθυνος Διαχείρισης Αιτημάτων περί προσωπικών δεδομένων θα καταγράψει το αίτημά σας και θα σας ενημερώσει εγγράφως για την παραλαβή του σε διάστημα μίας (1) εργάσιμης ημέρας, αναφέροντάς σας τα στοιχεία επικοινωνίας του εκπροσώπου μας που συντονίζει τις ενέργειες. Εφόσον κριθεί αναγκαίο, o Υπεύθυνος Διαχείρισης Αιτημάτων περί προσωπικών δεδομένων θα επικοινωνήσει μαζί σας εκ νέου για τυχόν διευκρινίσεις.

 

Στις περιπτώσεις που η Εταιρεία μας δεν λειτουργεί ως Υπεύθυνη Επεξεργασίας (βλ. παραπάνω), εφόσον απευθύνετε σε εμάς αίτημά σας αναφορικά με διόρθωση, διαγραφή, περιορισμό, πρόσβαση ή φορητότητα των προσωπικών σας δεδομένων, εμείς θα προωθήσουμε άμεσα, εντός 24 ωρών εάν είναι δυνατόν, το αίτημά σας στον Υπεύθυνο Επεξεργασίας. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η ικανοποίηση των συγκεκριμένων δικαιωμάτων σας θα γίνεται μόνο κατόπιν ειδικής έγγραφης εντολής του Υπευθύνου Επεξεργασίας και εφόσον συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις. Τα λοιπά αιτήματα δύνανται να ικανοποιηθούν από εμάς και χωρίς έγγραφη εντολή του εκάστοτε Υπευθύνου Επεξεργασίας, εφόσον συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις. Σ' αυτήν την περίπτωση (καθώς και στην περίπτωση που η Εταιρεία λειτουργεί η ίδια ως Υπεύθυνη Επεξεργασίας), δεσμευόμαστε να ικανοποιούμε τα αιτήματά σας εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία παραλαβής τους.

 

Εάν δεν μείνετε ικανοποιημένοι από τη διαχείριση ενός από τα ανωτέρω αιτήματά σας, όχι μόνο έχετε το δικαίωμα, αλλά σας ενθαρρύνουμε να μας το γνωστοποιήσετε. Έτσι, μπορούμε να διερευνήσουμε και να επιλύσουμε το παράπονό σας, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τις υπηρεσίες μας.

 

Εάν θέλετε να μας επικοινωνήσετε κάποιο παράπονο σχετικό με τα προσωπικά σας δεδομένα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν από τους ακόλουθους τρόπους:

Email: dataprotection@trireme.biz

Ταχυδρομικά: Αποστόλου και Σία Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης – Μεσίτες Ασφαλίσεων

Ακτή Μιαούλη 53-55,

18536, Πειραιάς

Τηλεφωνικά: +30 210 4293428

Fax: +30 210 4293396

 

Αντιμετωπίζουμε όλα τα σχετικά παράπονα αποτελεσματικά και άμεσα, χωρίς καμία προκατάληψη. Προσπαθούμε πάντα να είμαστε ειλικρινείς και δίκαιοι στις συναλλαγές μας με τους πελάτες μας. Στην περίπτωση που επικοινωνήσετε μαζί μας για κάποιο παράπονο σχετικό με τα προσωπικά σας δεδομένα:

 

  • Θα αντιμετωπίσουμε το θέμα με ευγένεια και αμεροληψία.

  • Θα χειριστούμε με εχεμύθεια όσα μας γνωστοποιήσετε.

  • Δεν πρόκειται να κατηγορηθείτε ή να παρενοχληθείτε λόγω του παραπόνου που εκφράσατε.

  • Δεν πρόκειται να αντιμετωπιστείτε με διάκριση λόγω αναπηρίας, χρώματος, φυλής, θρησκείας, ηλικίας ή σεξουαλικού προσανατολισμού.

  • Μόλις λάβουμε το παράπονό σας, o Υπεύθυνος Διαχείρισης Παραπόνων θα το καταγράψει και θα σας ενημερώσει εγγράφως για την παραλαβή του σε διάστημα μίας (1) εργάσιμης ημέρας, αναφέροντάς σας τα στοιχεία επικοινωνίας του εκπροσώπου μας που συντονίζει τις ενέργειες.

  • Εφόσον κριθεί αναγκαίο, o Υπεύθυνος Διαχείρισης Παραπόνων θα επικοινωνήσει μαζί σας εκ νέου για τυχόν διευκρινίσεις.

  • Στόχος μας είναι να επιλύουμε τα παράπονα των πελατών μας εντός δεκαπέντε (15) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία παραλαβής τους έχοντας ως ανώτατο όριο αυτό των πενήντα (50) ημερολογιακών ημερών, όπως ορίζεται ρητά από την Τράπεζα της Ελλάδος. Εάν για οποιονδήποτε λόγο το χρονοδιάγραμμα αυτό δεν μπορεί να τηρηθεί, οι λόγοι της καθυστέρησης και μία νέα πιθανή ημερομηνία απάντησης θα γνωστοποιούνται από τον Υπεύθυνο Διαχείρισης Παραπόνων.

  • Σε περίπτωση που δεν σας ικανοποιήσει η απάντησή μας, έχετε το δικαίωμα να αποτανθείτε σε αρχές προστασίας του καταναλωτή, όπως, ο Συνήγορος του Καταναλωτή, για την εξωδικαστική επίλυση του θέματος.

 

Εάν επιθυμείτε να υποβάλετε παράπονο σχετικό με τα προσωπικά σας δεδομένα, υπάρχουν κάποια απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να σας βοηθήσουμε όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται:

Ενεργήστε άμεσα: όσο καθυστερείτε να υποβάλετε το παράπονό σας, τόσο πιο ασαφή μπορούν να γίνουν τα γεγονότα και τόσο πιο δύσκολη να είναι η επίλυσή του.

Δώστε μας στοιχεία ταυτοποίησης: αναφέρετε ξεκάθαρα το ονοματεπώνυμό σας, τον αριθμό συμβολαίου σας/της εταιρείας σας, καθώς και κάθε άλλη διευκρινιστική πληροφορία.

Να είστε σαφείς: προσπαθήστε να συνοψίσετε ποιο ακριβώς είναι το παράπονό σας. Μην αναφέρετε πολλές λεπτομέρειες. Εάν κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο, παραθέστε τα γεγονότα με χρονική σειρά, κατά προτίμηση με ημερομηνίες και περιγραφή περιστατικών, τηλεφωνικών κλήσεων, επιστολών, συναντήσεων κ.ο.κ.

Πείτε μας ποιο είναι το αίτημά σας: αναφέρετέ μας τι θεωρείτε ότι κατά τη γνώμη σας πρέπει να γίνει για να διορθωθεί το πρόβλημα.

Ο Υπεύθυνος Διαχείρισης Παραπόνων εξασφαλίζει ότι η αιτίαση/παράπονό σας θα ακουστεί και θα αντιμετωπιστεί δίκαια και γρήγορα, καθώς και ότι τα δικαιώματα που απορρέουν από την συνεργασία σας με εμάς διασφαλίζονται επαρκώς.

 

Συνέπειες μη παροχής ή ανάκλησης συγκατάθεσης

 

Έχετε δικαίωμα να ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή τη συγκατάθεσή σας ή να εναντιωθείτε σε συγκεκριμένη επεξεργασία. Σας εφιστούμε όμως την προσοχή στο ότι στην περίπτωση που ανακαλείτε ή δεν παρέχετε τη συγκατάθεσή σας ή εναντιώνεστε ως προς την επεξεργασία δεδομένων, η οποία είναι απολύτως αναγκαία για την εκτέλεση της σύμβασής μας με εσάς/την εταιρεία σας ή της σύμβασής σας/της εταιρείας σας με την αντισυμβαλλομένη ασφαλιστική εταιρεία/αλληλοασφαλιστικό οργανισμό, εμείς και η αντισυμβαλλομένη σας/της εταιρείας σας δεν θα μπορούμε να εκπληρώσουμε τις συμβατικές μας υποχρεώσεις. Εάν η ανάκληση τέτοιας συγκατάθεσης, ή μη παροχή της, ή εναντίωση, γίνει κατά το προσυμβατικό στάδιο, τότε η εκάστοτε ασφαλιστική εταιρεία/αλληλοασφαλιστικός οργανισμός έχει το δικαίωμα να αρνηθεί τη σύναψη της σύμβασης.

 

Οι Δεσμεύσεις Μας


Δεσμευόμαστε να αποθηκεύουμε και διαγράφουμε τα προσωπικά σας δεδομένα με ασφάλεια, να μην συλλέγουμε και διατηρούμε δεδομένα που δεν μας είναι απαραίτητα, να προστατεύουμε τα δεδομένα σας από απώλεια, κακή χρήση, μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση ή αποκάλυψη αυτών και γενικά να εξασφαλίζουμε την ύπαρξη κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων για την προστασία τους και, τέλος, να σας ενημερώσουμε για την περίπτωση διαρροής τους.
Για παράδειγμα, ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε συστήματα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό, τείχη προστασίας και τεχνολογίες κρυπτογράφησης δεδομένων. Ωστόσο, καμία μετάδοση δεδομένων μέσω του Διαδικτύου ή ηλεκτρονικού συστήματος αποθήκευσης δεδομένων δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι είναι 100% ασφαλής. Σε περίπτωση που έχετε ενδείξεις ότι η επικοινωνία σας μαζί μας δεν είναι πλέον ασφαλής, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα στη διεύθυνση dataprotection@trireme.biz.

 

Δεσμευόμαστε να διατηρούμε τα δεδομένα σας ενημερωμένα και ακριβή, Για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτή τη δέσμευσή μας, είμαστε υποχρεωμένοι να επικαιροποιήσουμε τα δεδομένα σας, που ήδη τυχόν διαθέτουμε και επεξεργαζόμαστε, με βάση τα δεδομένα που εσείς μας δίδετε. Στο πλαίσιο αυτό σας υπενθυμίζουμε ότι οφείλετε να ειδοποιήσετε χωρίς καθυστέρηση την Εταιρία για οποιαδήποτε αλλαγή επέλθει στα προσωπικά σας δεδομένα.

 

Συλλογή δεδομένων από ανηλίκους

 

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στην παρούσα Πολιτική, ο Διαδικτυακός Τόπος της Εταιρείας δεν προορίζεται για χρήση από άτομα ηλικίας κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών. Με την αποστολή σε εμάς Προσωπικών Δεδομένων που σας αφορούν, δηλώνετε και εγγυάστε ότι:

 

  1. - είστε άνω των 18 ετών ή

  2. - διαθέτετε την συγκατάθεση του γονέα ή του κηδεμόνα σας.

 

Διάφορα

 

Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι θίγεται κατά οποιονδήποτε τρόπο η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να προσφύγετε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Ιστοσελίδα: www.dpa.gr/
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Λεωφόρος Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα
Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 210 6475600
Fax: +30 210 6475628
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο:
contact@dpa.gr

 

Διατηρούμε το δικαίωμα να τροποποιήσουμε ή να επικαιροποιήσουμε την παρούσα Ενημέρωση ανά πάσα στιγμή. Θα σας ειδοποιήσουμε για οποιεσδήποτε αλλαγές με κάθε πρόσφορο μέσο, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σας ενθαρρύνουμε επίσης να συμβουλεύεστε τακτικά την ιστοσελίδα της Εταιρείας (https://trireme.biz) για τυχόν αλλαγές. Η παρούσα Ενημέρωση συμπληρώνεται κι αποτελεί ενιαίο σύνολο με όσες εταιρικές πολιτικές ισχύουν, όπως αυτές προσαρμόζονται στις επιμέρους σχέσεις μας μαζί σας.

Trireme Privacy Policy & Privacy Statement

Privacy Policy & Privacy Statement

The present Policy describes the way, whereby we, Trireme S.A., process your personal data as Data Controllers in in the context of us, as insurance brokers, offering our services to the vessel, of which you are a crew member or on which you embark as an engineer/superintendent/surveyor. We collect your personal data in the course of our business and always within the scope of applicable data protection legislation.

 

The present Policy is supplemented by and is an integral part of other corporate policies in force from time to time.

 

From which sources we collect your personal data

 

Your personal data are provided to us either directly by you or by third parties, namely your respective employer, the insurers/ship owning/management company of the respective vessel (hereinafter collectively “the other data controllers”), of which you are a crew member or on which you embark as an engineer/superintendent/surveyor. The collection and processing of your personal data is effected by the competent, authorized employees/associates of our Company and concerns the data voluntarily disclosed to us in the context of us, as insurance brokers, offering our services to the vessel as above. We collect your personal data from various sources, including but not limited to the following:

  • in the context of crew members'/engineers'/superintendents'/surveyors' etc. embarkation/disembarkation, hospitalization and provision of medical or dental care;

  • in the context of our/our customer's relevant agreement with the insurers of the respective vessel; and

  • telephone calls, emails and other types of communication.

 

Who is the Controller of your Personal Data

 

We are the Controller of your personal data, as are (independently) your respective employer, the ship owning/management company/insurers of the respective vessel.

 

Categories of personal data we collect and process


The personal data we collect and process may differ depending on the processing purpose and the nature of your contractual or other relationship with your employer, your employer's contractual relationship with the other data controllers as well as our contractual or other relationship with the other data controllers.

 

Taking into account that the object of our Company is, inter alia, the provision of insurance broking services, the personal data that we may collect and process, include the following categories of data:

 

Contact data

First name, last name, mailing address, e-mail address, telephone number, fax number etc.

General information

Sex, marital status, date and place of birth, physical features

Information regarding your education and work status

Education, employer data and history of employment, skills and experience, professional licenses

Official identification data

ID number, passport number, driver's license number, VAT number, social security number and any other official identification data

Financial information and bank account details

Debit or credit card number, bank account details, payment history, assets, income and other financial information

Health data

Current or former physical or mental health or dental state, information regarding injuries or disabilities/handicaps, medical diagnoses, test results, data included in medical files, medical procedures and treatment, personal habits (for example smoking or alcohol consumption), prescription of drugs and medical and dental history

Information for our compliance with legislation regarding the legalisation of income from illegal activities

Information which we are obliged to collect in order to comply with legislation regarding the legalisation of income from illegal activities

 

 

The legal bases for the processing of your personal data

 

As per applicable data protection legislation, the processing of your data takes place, as the case may be, according to one of the following legal bases:

 

  • you have given your consent to the processing of your personal data for one or more specific purposes;

  • processing is necessary for the conclusion or performance of a contract to which you are a party or to take steps at your request prior to entering a contract;

  • processing is necessary for compliance with a legal obligation to which our Company or the other data controllers are subject;

  • processing is necessary in order to protect your vital interests;

  • processing is necessary for the performance of our agreement with the other data controllers;

  • we have legitimate grounds for collecting and using the personal data and such use does not unduly prejudice your privacy or have unjustified adverse effects on you; and

The collection and processing of special categories of personal data (for example health data etc.) takes place according to one of the following legal bases:

  • you have given your consent to the processing of your personal data for one or more specific purposes;

  • processing is necessary for the purposes of us or the other data controllers carrying out the obligations and exercising specific rights in the field of employment and social security law;

  • processing is necessary in order to protect your vital interests;

  • processing is necessary for the establishment, exercise or defense of legal claims or wherever courts are acting in their judicial capacity; and

  • processing is necessary for the purposes of preventive or occupational medicine, for the assessment of your working capacity, medical diagnosis, the provision of health or social care or treatment.

  • processing is necessary for us to comply with obligations set forth by law

  • processing is necessary for the conclusion or performance of a contract to which you are a party or to take steps at your request prior to entering a contract;

 

Purposes of Personal Data Processing


It is noted that the Company generally processes your above personal data for the following purposes:

a) In order to support, promote and perform our contractual relationship with our customers and the insurers of the respective vessel as well as the contractual relationship between our customers and the insurers of the respective vessel and in order to improve such relationships;

b) in order to supply our products and services as well as the products and services of the insurers with which we cooperate;

c) collect all necessary data, so that they be forwarded to the insurers of the respective vessel in order for an insurance contract to be concluded between our customers and the insurers;

d) in order for the insurers of the respective vessel to evaluate the risk in the context of the insurance agreement, to set the premium and define the general and special terms of cover;

e) in order to manage the insurance contracts of our customers during the term of cover as well as following the expiry of same, including the evaluation, inspection, settlement and payment of the insurance indemnity in the event an insurance risk materializes; and
f) in order to comply with the obligations dictated by the applicable, from time to time, legal and regulatory framework and mainly for purposes which relate to the prevention and suppression of legalization of income from illegal activities, the avoidance and combating of fraud and financing terrorism as well as the application of Greek Tax Legislation.

 

Change of purpose


We will only use your personal data for the purposes for which we collected it, unless we
reasonably consider that we need to use it for another reason and that reason is compatible with the original purpose. If you wish to get an explanation as to how the processing for the new purpose is compatible with the original purpose, please contact us.


If we need to use your personal data for an unrelated purpose, we will notify you and we
will explain the legal basis which allows us to do so. Please note that we may process your personal data without your knowledge or consent, where this is required or permitted by law.

 

Recipients

Your personal data may be forwarded to:

a) insurance companies/mutual associations in the event the possibility of insurance fraud is being investigated

b) to the extent necessary in order to provide our services to our customers and for the better service of our customers, to natural or legal persons with which we cooperate in the context of the lawful operation of the insurance contract of our customers and/or our agreement with the insurers with which we cooperate, for example, insurance companies/mutual associations, ship owning/ship management companies, (re)insurance brokers, (re)insurance intermediaries, lawyers, investigators, companies providing insurance investigating and management services, safekeeping and management of archives, surveyors, average adjusters, correspondents, accountants and IT assistants,

c) in addition, the Company may disclose your data to the competent public/court authorities, to the extent dictated by the applicable legislative and regulatory framework, if a relevant motion is filed or if it is obligated – in its capacity as insurance broker or otherwise - to file a report/list with the said data without any special notice being required.

 

In any case, we ensure that your personal data is processed in compliance with applicable data protection legislation. Whenever we transfer your personal data out of the EEA, we ensure a similar degree of protection is afforded to it by ensuring at least one of the following safeguards is implemented:
- Transfer to countries that have been deemed to provide an adequate level of protection for personal data by the European Commission.
- Transfer to service providers under specific contracts approved by the European Commission which give personal data the same protection it has in Europe.
- Transfer to providers based in the US if they are part of the Privacy Shield which requires them to provide similar protection to personal data shared between the Europe and the US.

Please contact us if you want further information on the specific mechanism used by us when transferring your personal data out of the EEA.

Data retention period


The Company will process your personal data throughout the effective period of our customer's insurance policy and for a period of up to twenty (20) years from the expiration or termination thereof and up to five (5) years in case of non-conclusion of the insurance policy, unless otherwise set out by the legal and regulatory framework and the approved Codes of Conduct.

 

Our Commitments


We undertake to keep your data up-to-date and accurate, to store them and securely delete them, not to collect and retain data which is not necessary for us, to protect your data against any loss, misuse, unauthorized access or disclosure thereof and in general to ensure the existence of the appropriate technical and organisational measures for their protection. For example, we may use antivirus systems, firewalls and data encryption technologies. However, no transmission of data through the Internet or any data storage electronic system can guarantee that it is 100% safe. In case you have any suspicion that your communication with us is no longer secure, please contact us immediately at this email address: dataprivacy@trireme.biz.

 

We are obliged to update your data that we already retain and process. In this context, we inform you that you are obliged to promptly notify the Company and/or the other data controllers for any change that may occur in your personal data.

 

We will restrict access to personal data to personnel who need to access personal data on a 'need to know' basis. Personal data will only be transferred to other organisations that process Personal Data on our behalf, if they agree to comply with our requirement for them to be GDPR complaint.

Collection of data from minors

 

Unless otherwise stipulated in the present Policy, the Website of the Company is not intended for use by people aged under eighteen (18) years old. By sending to us your personal data, you guarantee that:

  1. you are over 18 years old or

  2. you have the consent of your parent(s) or guardian(s).

 

Your rights

You have the following rights:

 

  • to request access to your Personal Data. Such right includes, inter alia, the origin of the data, the processing purpose(s), the relevant categories of Personal Data, the recipients or the categories of recipients to which your Personal Data were disclosed or will be disclosed, the envisaged period for which your Personal Data will be stored and the development of the processing since the latest briefing;

  • subject to par. 3 of Art. 17 of the above Regulation, to erase your Personal Data (right to be forgotten), should one of the reasons mentioned in par. 1 of such article be applicable;

  • to rectify your inaccurate Personal Data;

  • to restrict the processing of Personal Data should one of the instances mentioned in par. 1 of Art. 18 of the above Regulation be applicable;

  • subject to par. 1 Art. 21 of the above Regulation, to object to the processing of your Personal Data;

  • subject to par. 3 and 4 of Art. 20 of the above Regulation, to transmit your Personal Data, namely to receive your Personal Data in a structured, commonly used and machine-readable format, as well as the right to transmit such data to another data controller, should one of the instances mentioned in par. 1 of the above article be applicable;

  • to request a copy of your Personal Data which are subject to processing;

  • to be informed of the rectification or erasure or restriction in the processing of your data;

  • to withdraw your consent to the processing of your Personal Data by the Company; and

  • in the event you claim that the protection of your Personal Data has been breached, file a complaint at the Personal Data Protection Authority, using the following contact details:

Website: www.dpa.gr/

Mailing address: 1-3 Kifissias Ave., PC 11523, Athens

Telephone: +30 210 6475600

Fax: +30 210 6475628

Email: contact@dpa.gr

 

 

If you have any request regarding the processing of your personal data, please contact as soon as possible the person in charge, Mr. Ion-Evangelos Bartsiokas, 53-55, Akti Miaouli, 18536 Piraeus tel.: +30 210 4293428, email: dataprivacy@trireme.biz. The exercise of your rights is free of charge, unless your request is manifestly unfounded or your make several requests amd the size of your request(s) entails significant administrative burden.

 

We reserve the right to amend or update the present Policy at any time. We will notify you of any changes by uploading the new Policy at our website and/or by any suitable means, including via email. We encourage you to regularly access the present Policy for any changes.

Πολιτική για τη προστασία Προσωπικών Δεδομενων - Trireme S.A

Η Εταιρεία με την επωνυμία «Trireme S.A.» (εφεξής η «Trireme», «η Εταιρεία», «εμείς», «εμάς») είναι εταιρεία μεσιτείας ασφαλίσεων και έχει σκοπό τη διαμεσολάβηση για την διενέργεια ασφαλίσεων και αντασφαλίσεων. Με το παρόν σας ενημερώνουμε ότι η Εταιρεία θα διατηρεί σε αρχείο και θα επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα. Η Εταιρεία δεν επεξεργάζεται δεδομένα που χαρακτηρίζονται ειδικών κατηγοριών – ευαίσθητα (εκτός αναφορικά με μέλη πληρώματος – βλ. σχετικό Privacy Policy).

 

Η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων έγκειται στη συλλογή, καταχώριση, οργάνωση, διάρθρωση, αποθήκευση, προσαρμογή, μεταβολή, ανάκτηση, αναζήτηση πληροφοριών, κοινολόγηση, διαβίβαση, διάδοση ή κάθε άλλης μορφής διάθεση, συσχέτιση, συνδυασμό, περιορισμό, διαγραφή ή καταστροφή. Η τήρηση και επεξεργασία του αρχείου προσωπικών δεδομένων εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του Κανονισμού 679/2016 ΕΕ, καθώς και των λοιπών Κανονισμών και Νόμων που εκάστοτε ισχύουν για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και διενεργείται σύμφωνα με τους όρους και τις διατάξεις των ανωτέρω σχετικών Κανονισμών και Νόμων.

 

Ταυτότητα και στοιχεία επικοινωνίας της Εταιρείας

Επωνυμία: Trireme S.A.

Email: dataprivacy@trireme.biz

Διεύθυνση: Ακτή Μιαούλη 53-55,18536, Πειραιάς

Τηλέφωνο: +30 210 4293428

Fax: +30 210 4293396

 

Από ποιες πηγές συλλέγουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα

 

Συλλέγουμε τα Προσωπικά Δεδομένα ως μέρος των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων εντός του πλαισίου των διατάξεων της εφαρμοστέας νομοθεσίας. Η συλλογή και επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων διενεργείται από τους εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους/συνεργάτες/διευθυντές/νομίμους εκπροσώπους της Εταιρείας.

 

Τα Προσωπικά Δεδομένα μας παρέχονται είτε προφορικά είτε με οποιοδήποτε άλλο μέσο, έγγραφο ή ηλεκτρονικό, είτε απευθείας από τα υποκείμενα των δεδομένων (εσάς, τα φυσικά πρόσωπα), είτε από τρίτα μέρη. Ειδικότερα, η Εταιρεία μπορεί να ζητά και να συλλέγει για την εκπλήρωση αποκλειστικά των σκοπών επεξεργασίας που ορίζονται παρακάτω, δεδομένα σας από τρίτα, συνεργαζόμενα ή μη με την Εταιρεία μέρη, όπως από ασφαλιστικές εταιρείες/αλληλοασφαλιστικούς οργανισμούς, ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές/μεσίτες ασφαλίσεων, συνεργαζόμενους με αυτήν παρόχους υπηρεσιών, πραγματογνώμονες, δημόσιες ή δικαστικές αρχές. Επίσης, σημειώνουμε ότι τα Προσωπικά Δεδομένα ενδέχεται να μας παρέχονται από εταιρεία συμφερόντων σας ή εταιρεία στην οποία κατέχετε διευθυντική θέση ή θέση στελέχους (εφεξής η «εταιρεία σας»).

 

Ποιος είναι ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας των Προσωπικών σας Δεδομένων - χρόνος διατήρησης αυτών

 

Υπεύθυνος Επεξεργασίας των Προσωπικών σας Δεδομένων είναι η Εταιρεία. Στην περίπτωση αυτή, η Εταιρία θα επεξεργάζεται τα προσωπικά σας δεδομένα καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος της ασφαλιστικής σύμβασης της εταιρείας σας και για χρονικό διάστημα μέχρι είκοσι (20) έτη από τη λήξη αυτής με οποιονδήποτε τρόπο και μέχρι πέντε (5) έτη σε περίπτωση μη σύναψης της ασφαλιστικής σύμβασης, εκτός αν άλλως ορίζουν οι εγκεκριμένοι κώδικες δεοντολογίας ή το εκάστοτε ισχύον νομικό και κανονιστικό πλαίσιο για τη συμμόρφωσή μας με τυχόν υποχρέωση για τήρηση αρχείων.

 

Με επιφύλαξη τυχόν αντίθετης συμφωνίας μας με τις συνεργαζόμενες με εμάς ασφαλιστικές εταιρείες/αλληλοασφαλιστικούς οργανισμούς, την ιδιότητα του Υπευθύνου Επεξεργασίας την διατηρούμε ακόμα και αφού διαβιβάσουμε – προς σκοπό σύναψης ασφαλιστικής σύμβασης - τα προσωπικά σας δεδομένα στις συνεργαζόμενες με εμάς ασφαλιστικές εταιρείες/αλληλοασφαλιστικούς οργανισμούς/μεσίτες ασφαλίσεων, είτε η διαβίβαση αυτή οδηγήσει τελικά στη σύναψη από την εταιρεία σας ασφαλιστικής σύμβασης είτε όχι. Σε περίπτωση, ωστόσο, ύπαρξης αντίθετης συμφωνίας ως ανωτέρω, η εν λόγω ασφαλιστική εταιρεία/αλληλοασφαλιστικός οργανισμός καθίσταται, από την στιγμή διαβίβασης από εμάς των Προσωπικών Δεδομένων, Υπεύθυνος Επεξεργασίας και η εταιρεία μας Εκτελούσα την Επεξεργασία. Η Εταιρεία, δηλαδή, εκτελεί επεξεργασία εκ μέρους και για λογαριασμό της εκάστοτε ασφαλιστικής εταιρείας/αλληλοασφαλιστικού οργανισμού. Στην περίπτωση αυτή, η διάρκεια της επεξεργασίας καθορίζεται από την εκάστοτε ασφαλιστική εταιρεία/αλληλοασφαλιστικό οργανισμό.

 

Σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας σε περίπτωση που χρειάζεστε λεπτομέρειες αναφορικά με την φύση της συνεργασίας μας με την εκάστοτε αντισυμβαλλομένη της εταιρείας σας ασφαλιστική εταιρεία/αλληλοασφαλιστικό οργανισμό. Όπως σας εξηγήσαμε παραπάνω, από τη φύση αυτή της συνεργασίας εξαρτάται εάν εμείς – κατόπιν της διαβίβασης από εμάς των προσωπικών σας δεδομένων - έχουμε την ιδιότητα του Υπευθύνου Επεξεργασίας ή, κατά περίπτωση, του Εκτελούντος την Επεξεργασία.

 

Ποιες είναι οι νομικές βάσεις με τις οποίες επεξεργαζόμαστε με τα Προσωπικά σας Δεδομένα

 

Σύμφωνα με την εφαρμοστέα νομοθεσία για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, η επεξεργασία των δεδομένων πραγματοποιείται, κατά περίπτωση, σύμφωνα με τις ακόλουθες νομικές βάσεις:

 

  1. με τη συγκατάθεσή σας για την επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων για έναν ή περισσότερους συγκεκριμένους σκοπούς

  2. για την σύναψη σύμβασης στην οποία εταιρεία σας ενδιαφέρεται να καταστεί συμβαλλόμενο μέρος ή για να λάβουμε μέτρα και να προβούμε σε συγκεκριμένες ενέργειες μετά από σχετική αίτησή σας ή της εταιρείας σας πριν από τη σύναψη οποιασδήποτε σύμβασης

  3. για την εκτέλεση σύμβασης στην οποία εταιρεία σας είναι συμβαλλόμενο μέρος

  4. για την εκτέλεση της σύμβασής μας με τον Υπεύθυνο Επεξεργασίας (όπου αυτό είναι σχετικό, βλ. παραπάνω) και με τους συνεργαζόμενους με εμάς μεσίτες ασφαλίσεων

  5. για τη συμμόρφωσή μας με τις υποχρεώσεις που μας επιβάλλει ο νόμος

  6. για την ικανοποίηση των έννομων συμφερόντων της Εταιρείας

 

 

Κατηγορίες προσωπικών δεδομένων που επεξεργαζόμαστε



Τα Προσωπικά Δεδομένα που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε σχετικά με εσάς και άλλα φυσικά πρόσωπα ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το σκοπό για τον οποίο τα συλλέγουμε και το είδος της συνεργασίας ή της σχέσης που συνδέει συνδέει εμάς με την εταιρεία σας/αντισυμβαλλομένη της εταιρείας σας ασφαλιστική εταιρεία/αλληλοασφαλιστικό οργανισμό και την εταιρεία σας με την αντισυμβαλλομένη της ασφαλιστική εταιρεία/αλληλοασφαλιστικό οργανισμό.

 

Λαμβαονομένου ιδίως υπόψη ότι η Εταιρεία είναι μεσίτρια ασφαλίσεων, η επεξεργασία δεδομένων σας από την Εταιρεία περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες:

 

Στοιχεία επικοινωνίας

Ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμό τηλεφώνου και fax.

Γενικές πληροφορίες

Φύλο, οικογενειακή κατάσταση, ημερομηνία και τόπο γέννησης, φυσικά χαρακτηριστικά.

Πληροφορίες για την εκπαίδευση και την εργασιακή κατάσταση

Εκπαίδευση, στοιχεία εργοδότη και ιστορικό απασχόλησης, δεξιότητες και εμπειρία, επαγγελματικές άδειες.

Πληροφορίες ασφάλισης και ασφαλιστικής απαίτησης

Κατηγορία και αριθμό ασφαλιστηρίου συμβολαίου, στοιχεία δικαιούχων αποζημίωσης, αρχεία δραστηριοτήτων και άλλες πληροφορίες σχετικές με την έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, την εκτίμηση και το διακανονισμό των απαιτήσεων.

Επίσημα στοιχεία αναγνώρισης

Αριθμό αστυνομικής ταυτότητας, αριθμό φορολογικού μητρώου, ΑΜΚΑ, αριθμό διαβατηρίου, αριθμό άδειας οδήγησης καθώς και οποιοδήποτε άλλο επίσημο στοιχείο αναγνώρισης.

Χρηματοοικονομικές πληροφορίες και στοιχεία λογαριασμού

Αριθμό κάρτας πληρωμής (πιστωτικής ή χρεωστικής), αριθμό και στοιχεία τραπεζικού ή άλλου χρηματοοικονομικού λογαριασμού, ιστορικό πληρωμών, περιουσιακά στοιχεία, ποσά αποζημιώσεων, έσοδα και άλλες οικονομικές πληροφορίες, πληροφορίες που αφορούν την πιστοληπτική ικανότητα συναλλασσόμενων προσώπων.

Πληροφορίες για την συμμόρφωσή μας με τη νομοθεσία περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

Πληροφορίες τις οποίες υποχρεούμαστε να συλλέξουμε προκειμένου να συμμορφωθούμε με την ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με την πρόληψη νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

 

 

Σκοπός της επεξεργασίας

 

Η Εταιρία επεξεργάζεται τα ανωτέρω προσωπικά σας δεδομένα, για τους ακόλουθους σκοπούς:

 

α) υποστήριξη, προώθηση και εκτέλεση της συναλλακτικής σχέσης μας με την εταιρεία σας καθώς και της συναλλακτικής σχέσης της εταιρείας σας με τις συνεργαζόμενες με εμάς ασφαλιστικές εταιρείες/αλληλοασφαλιστικούς οργανισμούς και βελτίωση της ποιότητας αυτών

β) επικοινωνία μαζί σας και με την εταιρεία σας, παροχή προϊόντων και υπηρεσιών τόσο δικών μας όσο και των συνεργαζόμενων με εμάς ασφαλιστικών εταιρειών/αλληλοασφαλιστικών οργανισμών

γ) θεμελίωση και άσκηση νομίμων δικαιωμάτων μας για την προάσπιση των εννόμων συμφερόντων μας, διαχείριση των επιχειρηματικών μας λειτουργιών και των υποδομών των πληροφοριακών μας συστημάτων, σύμφωνα με τις εσωτερικές μας πολιτικές και διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν την τιμολόγηση των προϊόντων και των υπηρεσιών μας, λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων, φιλοξενία δεδομένων και εφαρμογών, ανάλυση δεδομένων, διαχείριση αρχείων και διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου

δ) προκειμένου να συγκεντρώσουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία, ώστε να τα προωθήσουμε σε ασφαλιστικές εταιρείες/αλληλοασφαλιστικούς οργανισμούς/μεσίτες ασφαλίσεων με τους οποίους συνεργαζόμαστε, ώστε, τελικά, εάν είναι δυνατόν, να συναφθεί ασφαλιστική σύμβαση του είδους και με τους όρους που επιθυμεί η εταιρεία σας.

ε) προκειμένου η εκάστοτε ασφαλιστική εταιρεία/αλληλοασφαλιστικός οργανισμός να εκτιμήσει τον κίνδυνο στο πλαίσιο της ασφαλιστικής σύμβασης, να καθορίσει τους γενικούς και ειδικούς όρους αυτής καθώς και το ανάλογο ασφάλιστρο

στ) διαχείριση της ασφαλιστικής σύμβασης της εταιρείας σας καθόλη τη διάρκεια ισχύος ή και μετά τη λήξη αυτής, συμπεριλαμβανομένης της εκτίμησης, του ελέγχου και του διακανονισμού της ασφαλιστικής αποζημίωσης σε περίπτωση επέλευσης του ασφαλιστικού κινδύνου ή και της καταβολής του προβλεπόμενου στους όρους της σύμβασης ποσού (ασφαλίσματος).

ζ) επιπλέον, η Εταιρία επεξεργάζεται τα δεδομένα σας, στα πλαίσια συμμόρφωσής της με τις υποχρεώσεις που της επιβάλλονται από το εκάστοτε ισχύον νομικό και κανονιστικό πλαίσιο και ιδίως για σκοπούς σχετικούς με πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, την αποφυγή και καταπολέμηση της ασφαλιστικής απάτης και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, την προσφορά τίτλων αξιών σε φυσικά πρόσωπα, αμερικανούς πολίτες ή κατοίκους.

 

Θα χρησιμοποιήσουμε τα Προσωπικά Δεδομένα μόνο για τους σκοπούς για τους οποίους τα συλλέξαμε, εκτός εάν εύλογα θεωρούμε ότι πρέπει να τα χρησιμοποιήσουμε για άλλο λόγο και ο λόγος αυτός είναι συμβατός με τον αρχικό σκοπό. Εάν επιθυμείτε να σας εξηγήσουμε πώς η επεξεργασία για τον νέο σκοπό είναι συμβατή με τον αρχικό σκοπό, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

 

Εάν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε Προσωπικά Δεδομένα για άσχετο σκοπό, θα σας ενημερώσουμε και θα σας εξηγήσουμε την νομική βάση που μας επιτρέπει την συγκεκριμένη επεξεργασία. Παρακαλώ σημειώστε ότι ενδέχεται να επεξεργαστούμε Προσωπικά Δεδομένα χωρίς τη γνώση ή την συγκατάθεσή σας, όπου αυτό απαιτείται ή επιτρέπεται από το νόμο.

 

Αυτοματοποιημένη επεξεργασία

 

Η Εταιρεία δεν υποβάλει τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα σε αυτοματοποιημένη επεξεργασία.

 

Ωστόσο, η εκάστοτε αντισυμβαλλόμενη της εταιρείας σας ασφαλιστική εταιρεία/αλληλοασφαλιστικός οργανισμός ενδέχεται να κάνει χρήση αυτοματοποιημένων διαδικασιών κατά τη διάρκεια ισχύος της σύμβασης ανάμεσα σε αυτήν και την εταιρεία σας προκειμένου να:

α) εκτιμήσει τον κίνδυνο

β) λάβει απόφαση της επί της αιτούμενης ασφάλισης

γ) διενεργεί ελέγχους για σκοπούς αποφυγής νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, αποφυγής της ασφαλιστικής εξαπάτησης και συμμόρφωσής της με την εν γένει νομοθεσία για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών σχετικών με χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς.

 

Σε περίπτωση διατύπωσης αντιρρήσεων εκ μέρους σας ή αμφισβήτησης οποιουδήποτε στοιχείου του αποτελέσματος που προκύπτει μέσω της παραπάνω επεξεργασίας, δικαιούστε να εναντιωθείτε, ζητώντας να γίνει έλεγχος του αποτελέσματος ή στοιχείου αυτού από το αρμόδιο τμήμα της εκάστοτε αντισυμβαλλομένης της εταιρείας σας ασφαλιστικής εταιρείας/αλληλοασφαλιστικού οργανισμού, με τον οποίο μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε για την παροχή διευκρινίσεων/επεξηγήσεων ή και για τη διατύπωση της άποψής σας επί του αποτελέσματος.

 

Αποδέκτες των Προσωπικών σας Δεδομένων


Τα δεδομένα σας μπορεί να διαβιβασθούν:

α) σε ασφαλιστικές εταιρείες/αλληλοασφαλιστικούς οργανισμούς σε περίπτωση που προκύψει ζήτημα διερεύνησης του ενδεχόμενου ασφαλιστικής απάτης

β) στο βαθμό που αυτό είναι αναγκαίο για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας και την παροχή των υπηρεσιών /ασφαλιστικών καλύψεων κλπ., σε συνεργαζόμενα με την Εταιρία φυσικά ή νομικά πρόσωπα στο πλαίσιο της νόμιμης λειτουργίας της ασφαλιστικής σύμβασης της εταιρείας σας, όπως, ασφαλιστικές εταιρείες/αλληλοασφαλιστικούς οργανισμούς ή άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που παρέχουν στην εταιρεία σας υπηρεσίες σε εκτέλεση των όρων της ασφαλιστικής σύμβασης, μεταξύ των άλλων, ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, μεσίτες ασφαλίσεων και αντασφαλίσεων, ασφαλιστικούς συμβούλους, δικηγόρους, ερευνητές, πραγματογνώμονες, διακανονιστές αβαριών, εταιρείες ελέγχου και διαχείρισης ασφαλιστικών εργασιών, φύλαξης και διαχείρισης αρχείων. Στην περίπτωση αυτή η Εταιρία δεσμεύεται ότι οι συνεργάτες της ελέγχονται από την Εταιρεία, ενεργούν κατόπιν εντολών της Εταιρείας και δεσμεύονται πλήρως από το απόρρητο και τις υποχρεώσεις που προβλέπονται στη νομοθεσία σχετικά με τη συλλογή και επεξεργασία των ανωτέρω δεδομένων.

γ) στις αρμόδιες δημόσιες/δικαστικές αρχές, στο βαθμό που επιβάλλεται από το ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, εφόσον υποβληθεί σχετικό αίτημα ή εφόσον η Εταιρεία οφείλει να υποβάλλει αναφορά με τα εν λόγω στοιχεία χωρίς προηγούμενη ειδική ενημέρωση.

 

Η Εταιρεία δεν διαβιβάζει κατά κανόνα Προσωπικά Δεδομένα εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ). Ωστόσ, σε περίπτωση χρειαστεί να διαβιβάσουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, η διαβίβαση αυτή θα λάβει χώρα μόνο υπό την προϋπόθεση ύπαρξης των κατάλληλων εγγυήσεων (λ.χ. σε χώρα η οποία έχει κριθεί ότι παρέχει ικανοποιητικό επίπεδο προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή με την υπογραφή των Τυποποιημένων Συμβατικών Ρητρών της ΕΕ). Μπορείτε να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ανωτέρω διαβιβάσεις και τις εγγυήσεις υπό τις οποίες αυτές πραγματοποιούνται, καθώς και να ζητήσετε αντίγραφο αυτών απευθύνοντας έγγραφο αίτημα στη διεύθυνση dataprivacy@trireme.biz.

 

Δικαιώματα που έχετε ως υποκείμενο των δεδομένων

 

Ως υποκείμενο των δεδομένων, διατηρείτε όλα τα δικαιώματα που προβλέπονται από τον Κανονισμό 679/2016 ΕΕ, καθώς και τους λοιπούς Κανονισμούς και Νόμους που εκάστοτε ισχύουν για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

 

Ενδεικτικά, έχετε τα εξής δικαιώματα:

  1. το δικαίωμα διόρθωσης ανακριβών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν,

  2. το δικαίωμα να ζητήσετε τη διαγραφή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν (δικαίωμα στη λήθη),

  3. το δικαίωμα να εξασφαλίσετε τον περιορισμό επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων,

  4. το δικαίωμα να λαμβάνετε γνώση της διόρθωσης ή διαγραφής ή περιορισμού της επεξεργασίας των δεδομένων σας,

  5. το δικαίωμα να αντιτάσσεστε ανά πάσα στιγμή στην επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα,

  6. το δικαίωμα να λαμβάνετε τα δεδομένα σας προσωπικού χαρακτήρα σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο και αναγνώσιμο από μηχανήματα μορφότυπο, καθώς και το δικαίωμα να διαβιβάζετε τα εν λόγω δεδομένα σε άλλον Υπεύθυνο Επεξεργασίας (φορητότητα των δεδομένων),

  7. το δικαίωμα στην πρόσβαση, στα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που διαθέτει η Εταιρεία για εσάς και της λήψης πληροφοριών, για όλα τα δεδομένα που σας αφορούν, καθώς και την προέλευσή τους, τους σκοπούς της επεξεργασίας, τους αποδέκτες ή τις κατηγορίες αποδεκτών και την εξέλιξη της επεξεργασίας από την τελευταία ενημέρωση.

 

Όπου η Εταιρεία ενεργεί ως Εκτελούσα την Επεξεργασία (βλ. παραπάνω), κατ'΄επιλογή του Υπευθύνου Επεξεργασίας, διαγράφει ή επιστρέφει όλα τα προσωπικά δεδομένα στον Υπεύθυνο Επεξεργασίας μετά το πέρας της παροχής υπηρεσιών επεξεργασίας και διαγράφει τα υφιστάμενα αντίγραφα, εκτός αν αποθήκευση/διατήρηση των προσωπικών δεδομένων απαιτείται από το εθνικό ή το ευρωπαϊκό δίκαιο. Προσωπικά δεδομένα ειδικής κατηγορίας παραδίδονται αμελλητί στον Υπεύθυνο Επεξεργασίας, απαγορευομένης κάθε διατήρησης αυτών από την Εταιρεία.



Τα ως άνω δικαιώματα δύνασθε να τα ασκήσετε, κατόπιν υποβολής σχετικού συγκεκριμένου γραπτού αιτήματος για ενέργεια, το οποίο θα απευθύνετε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είτε απ' ευθείας στην διεύθυνση του εκάστοτε Υπευθύνου Επεξεργασίας (όπου αυτό είναι σχετικό) είτε στην διεύθυνση της Εταιρείας dataprivacy@trireme.biz ή με την αποστολή ταχυδρομικής επιστολής στα γραφεία του εκάστοτε Υπευθύνου Επεξεργασίας (όπου αυτό είναι σχετικό) ή στα γραφεία της Εταιρείας:

 

Trireme S.A.

Ακτή Μιαούλη 53-55, 18536, Πειραιάς.



Μπορείτε επίσης να ασκήσετε τα δικαιώματά σας προφορικά και, με την προϋπόθεση προσκόμισης εξουσιοδότησης με γνήσιο υπογραφής από Δημόσια Αρχή, να ασκήσετε κάποιο δικαίωμα για λογαριασμό τρίτου. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, θα χρειαστεί να μας προσκομίσετε απόδειξη ταυτοπροσωπίας και, ειδικότερα, δύο επίσημα έγγραφα, όπως πιστοποιητικό γέννησης, διαβατήριο, άδεια οδήγησης, δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, πρόσφατο λογαριασμό ΔΕΚΟ κλπ. Τα εν λόγω έγγραφα πρέπει να αναφέρουν το ονοματεπώνυμό σας, την ημερομηνία γέννησης και την τρέχουσα διεύθυνσή σας.



Η άσκηση των δικαιωμάτων γίνεται ατελώς, εκτός αν το σχετικό αίτημα είναι προδήλως αβάσιμο ή επαναλαμβάνεται συχνά και λόγω όγκου συνεπάγεται για την Εταιρία διοικητικό κόστος.



Δεσμευόμαστε, εφόσον συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις, να ικανοποιούμε τα αιτήματά σας εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία παραλαβής τους.

 

Στην περίπτωση που απευθύνετε οποιδήποτε από τα ανωτέρω αναφερόμενα αίτηματά σας σε εμάς, o Υπεύθυνος Διαχείρισης Αιτημάτων περί προσωπικών δεδομένων θα καταγράψει το αίτημά σας και θα σας ενημερώσει εγγράφως για την παραλαβή του σε διάστημα μίας (1) εργάσιμης ημέρας, αναφέροντάς σας τα στοιχεία επικοινωνίας του εκπροσώπου μας που συντονίζει τις ενέργειες. Εφόσον κριθεί αναγκαίο, o Υπεύθυνος Διαχείρισης Αιτημάτων περί προσωπικών δεδομένων θα επικοινωνήσει μαζί σας εκ νέου για τυχόν διευκρινίσεις.

 

Στις περιπτώσεις που η Εταιρεία μας δεν λειτουργεί ως Υπεύθυνη Επεξεργασίας (βλ. παραπάνω), εφόσον απευθύνετε σε εμάς αίτημά σας αναφορικά με διόρθωση, διαγραφή, περιορισμό, πρόσβαση ή φορητότητα των προσωπικών σας δεδομένων, εμείς θα προωθήσουμε άμεσα, εντός 24 ωρών εάν είναι δυνατόν, το αίτημά σας στον Υπεύθυνο Επεξεργασίας. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η ικανοποίηση των συγκεκριμένων δικαιωμάτων σας θα γίνεται μόνο κατόπιν ειδικής έγγραφης εντολής του Υπευθύνου Επεξεργασίας και εφόσον συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις. Τα λοιπά αιτήματα δύνανται να ικανοποιηθούν από εμάς και χωρίς έγγραφη εντολή του εκάστοτε Υπευθύνου Επεξεργασίας, εφόσον συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις. Σ' αυτήν την περίπτωση (καθώς και στην περίπτωση που η Εταιρεία λειτουργεί η ίδια ως Υπεύθυνη Επεξεργασίας), δεσμευόμαστε να ικανοποιούμε τα αιτήματά σας εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία παραλαβής τους.

 

Εάν δεν μείνετε ικανοποιημένοι από τη διαχείριση ενός από τα ανωτέρω αιτήματά σας, όχι μόνο έχετε το δικαίωμα, αλλά σας ενθαρρύνουμε να μας το γνωστοποιήσετε. Έτσι, μπορούμε να διερευνήσουμε και να επιλύσουμε το παράπονό σας, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τις υπηρεσίες μας.

 

Εάν θέλετε να μας επικοινωνήσετε κάποιο παράπονο σχετικό με τα προσωπικά σας δεδομένα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν από τους ακόλουθους τρόπους:

Email: dataprivacy@trireme.biz

Ταχυδρομικά: Trireme S.A.

Ακτή Μιαούλη 53-55,

18536, Πειραιάς

Τηλεφωνικά: +30 210 4293428

Fax: +30 210 4293396

 

Αντιμετωπίζουμε όλα τα σχετικά παράπονα αποτελεσματικά και άμεσα, χωρίς καμία προκατάληψη. Προσπαθούμε πάντα να είμαστε ειλικρινείς και δίκαιοι στις συναλλαγές μας με τους πελάτες μας. Στην περίπτωση που επικοινωνήσετε μαζί μας για κάποιο παράπονο σχετικό με τα προσωπικά σας δεδομένα:

 

  • Θα αντιμετωπίσουμε το θέμα με ευγένεια και αμεροληψία.

  • Θα χειριστούμε με εχεμύθεια όσα μας γνωστοποιήσετε.

  • Δεν πρόκειται να κατηγορηθείτε ή να παρενοχληθείτε λόγω του παραπόνου που εκφράσατε.

  • Δεν πρόκειται να αντιμετωπιστείτε με διάκριση λόγω αναπηρίας, χρώματος, φυλής, θρησκείας, ηλικίας ή σεξουαλικού προσανατολισμού.

  • Μόλις λάβουμε το παράπονό σας, o Υπεύθυνος Διαχείρισης Παραπόνων θα το καταγράψει και θα σας ενημερώσει εγγράφως για την παραλαβή του σε διάστημα μίας (1) εργάσιμης ημέρας, αναφέροντάς σας τα στοιχεία επικοινωνίας του εκπροσώπου μας που συντονίζει τις ενέργειες.

  • Εφόσον κριθεί αναγκαίο, o Υπεύθυνος Διαχείρισης Παραπόνων θα επικοινωνήσει μαζί σας εκ νέου για τυχόν διευκρινίσεις.

  • Στόχος μας είναι να επιλύουμε τα παράπονα των πελατών μας εντός δεκαπέντε (15) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία παραλαβής τους έχοντας ως ανώτατο όριο αυτό των πενήντα (50) ημερολογιακών ημερών, όπως ορίζεται ρητά από την Τράπεζα της Ελλάδος. Εάν για οποιονδήποτε λόγο το χρονοδιάγραμμα αυτό δεν μπορεί να τηρηθεί, οι λόγοι της καθυστέρησης και μία νέα πιθανή ημερομηνία απάντησης θα γνωστοποιούνται από τον Υπεύθυνο Διαχείρισης Παραπόνων.

  • Σε περίπτωση που δεν σας ικανοποιήσει η απάντησή μας, έχετε το δικαίωμα να αποτανθείτε σε αρχές προστασίας του καταναλωτή, όπως, ο Συνήγορος του Καταναλωτή, για την εξωδικαστική επίλυση του θέματος.

 

Εάν επιθυμείτε να υποβάλετε παράπονο σχετικό με τα προσωπικά σας δεδομένα, υπάρχουν κάποια απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να σας βοηθήσουμε όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται:

Ενεργήστε άμεσα: όσο καθυστερείτε να υποβάλετε το παράπονό σας, τόσο πιο ασαφή μπορούν να γίνουν τα γεγονότα και τόσο πιο δύσκολη να είναι η επίλυσή του.

Δώστε μας στοιχεία ταυτοποίησης: αναφέρετε ξεκάθαρα το ονοματεπώνυμό σας, τον αριθμό συμβολαίου της εταιρείας σας, καθώς και κάθε άλλη διευκρινιστική πληροφορία.

Να είστε σαφείς: προσπαθήστε να συνοψίσετε ποιο ακριβώς είναι το παράπονό σας. Μην αναφέρετε πολλές λεπτομέρειες. Εάν κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο, παραθέστε τα γεγονότα με χρονική σειρά, κατά προτίμηση με ημερομηνίες και περιγραφή περιστατικών, τηλεφωνικών κλήσεων, επιστολών, συναντήσεων κ.ο.κ.

Πείτε μας ποιο είναι το αίτημά σας: αναφέρετέ μας τι θεωρείτε ότι κατά τη γνώμη σας πρέπει να γίνει για να διορθωθεί το πρόβλημα.

Ο Υπεύθυνος Διαχείρισης Παραπόνων εξασφαλίζει ότι η αιτίαση/παράπονό σας θα ακουστεί και θα αντιμετωπιστεί δίκαια και γρήγορα, καθώς και ότι τα δικαιώματα που απορρέουν από την συνεργασία της εταιρείας σας με εμάς διασφαλίζονται επαρκώς.

 

Συνέπειες μη παροχής ή ανάκλησης συγκατάθεσης

 

Έχετε δικαίωμα να ανακαλέσετε ανά πάσα στιγμή τη συγκατάθεσή σας ή να εναντιωθείτε σε συγκεκριμένη επεξεργασία. Σας εφιστούμε όμως την προσοχή στο ότι στην περίπτωση που ανακαλείτε ή δεν παρέχετε τη συγκατάθεσή σας ή εναντιώνεστε ως προς την επεξεργασία δεδομένων, η οποία είναι απολύτως αναγκαία για την εκτέλεση της σύμβασής μας με την εταιρεία σας ή της σύμβασης της εταιρείας σας με την αντισυμβαλλομένη ασφαλιστική εταιρεία/αλληλοασφαλιστικό οργανισμό, εμείς και η αντισυμβαλλομένη της εταιρείας σας δεν θα μπορούμε να εκπληρώσουμε τις συμβατικές μας υποχρεώσεις. Εάν η ανάκληση τέτοιας συγκατάθεσης, ή μη παροχή της, ή εναντίωση, γίνει κατά το προσυμβατικό στάδιο, τότε η εκάστοτε ασφαλιστική εταιρεία/αλληλοασφαλιστικός οργανισμός έχει το δικαίωμα να αρνηθεί τη σύναψη της σύμβασης.

 

Οι Δεσμεύσεις Μας


Δεσμευόμαστε να αποθηκεύουμε και διαγράφουμε τα προσωπικά σας δεδομένα με ασφάλεια, να μην συλλέγουμε και διατηρούμε δεδομένα που δεν μας είναι απαραίτητα, να προστατεύουμε τα δεδομένα σας από απώλεια, κακή χρήση, μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση ή αποκάλυψη αυτών και γενικά να εξασφαλίζουμε την ύπαρξη κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων για την προστασία τους και, τέλος, να σας ενημερώσουμε για την περίπτωση διαρροής τους.
Για παράδειγμα, ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε συστήματα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό, τείχη προστασίας και τεχνολογίες κρυπτογράφησης δεδομένων. Ωστόσο, καμία μετάδοση δεδομένων μέσω του Διαδικτύου ή ηλεκτρονικού συστήματος αποθήκευσης δεδομένων δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι είναι 100% ασφαλής. Σε περίπτωση που έχετε ενδείξεις ότι η επικοινωνία σας μαζί μας δεν είναι πλέον ασφαλής, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα στη διεύθυνση dataprivacy@trireme.biz.

 

Δεσμευόμαστε να διατηρούμε τα δεδομένα σας ενημερωμένα και ακριβή, Για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτή τη δέσμευσή μας, είμαστε υποχρεωμένοι να επικαιροποιήσουμε τα δεδομένα σας, που ήδη τυχόν διαθέτουμε και επεξεργαζόμαστε, με βάση τα δεδομένα που εσείς μας δίδετε. Στο πλαίσιο αυτό σας υπενθυμίζουμε ότι οφείλετε να ειδοποιήσετε χωρίς καθυστέρηση την Εταιρεία για οποιαδήποτε αλλαγή επέλθει στα προσωπικά σας δεδομένα.

 

Συλλογή δεδομένων από ανηλίκους

 

Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στην παρούσα Πολιτική, ο Διαδικτυακός Τόπος της Εταιρείας δεν προορίζεται για χρήση από άτομα ηλικίας κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών. Με την αποστολή σε εμάς Προσωπικών Δεδομένων που σας αφορούν, δηλώνετε και εγγυάστε ότι:

 

  1. - είστε άνω των 18 ετών ή

  2. - διαθέτετε την συγκατάθεση του γονέα ή του κηδεμόνα σας.

 

Διάφορα

 

Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι θίγεται κατά οποιονδήποτε τρόπο η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, μπορείτε να προσφύγετε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Ιστοσελίδα: www.dpa.gr/
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Λεωφόρος Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα
Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 210 6475600
Fax: +30 210 6475628
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο:
contact@dpa.gr

 

Διατηρούμε το δικαίωμα να τροποποιήσουμε ή να επικαιροποιήσουμε την παρούσα Ενημέρωση ανά πάσα στιγμή. Θα σας ειδοποιήσουμε για οποιεσδήποτε αλλαγές με κάθε πρόσφορο μέσο, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Σας ενθαρρύνουμε επίσης να συμβουλεύεστε τακτικά την ιστοσελίδα της Εταιρείας (https://trireme.biz) για τυχόν αλλαγές. Η παρούσα Ενημέρωση συμπληρώνεται κι αποτελεί ενιαίο σύνολο με όσες εταιρικές πολιτικές ισχύουν, όπως αυτές προσαρμόζονται στις επιμέρους σχέσεις μας μαζί σας.

Apostolou - Privacy Statement

Privacy Statement – Our Website

 

This privacy notice aims to give you information on how we collect and process
your personal data through your use of this website, including any data you may provide
through this website when you sign up to our newsletter
or submit a contact request.

This notice should be used in conjunction with the company's other policies relating to
personal data/privacy, confidential information, security, occupational health, business conduct, acceptable use of IT and any other policy relating to information handling and good information governance.


The company will do its best to ensure that the processing of your personal data is carried out in such a way that your privacy is protected and safeguarded as much as possible.

 

Third-party links

 

In case of "links" connections to other websites, our Website is not responsible for their personal data management and protection. In any case, the user / visitor of our Website may ask for the deletion, correction or change of their personal archive after they have contacted the competent department and discover the existence of their personal archive, subject, however, to the respective data controller having given a relevant instruction (where applicable) and all legal requirements being met.

 

The Data we collect about you/ how and for which purposes we use your Data

 

We use different methods to collect data from and about you including through:


i) Direct interactions. You may give us your Identity and Contact Data by filling in forms on our website etc. . This includes personal data you provide when you:

- create an account on our website;
- subscribe to our service, publications or newsletters;
- apply for our services;
- request marketing to be sent to you;
- give us some feedback.

ii) Automated technologies or interactions: please refer to our Cookie Policy.

 

We have set out below, in a table format, a description of all the types of data we may collect through your use of this website, the ways we plan to use your personal data, and which of the legal bases we rely on to do so. We have also identified what our legitimate interests are where appropriate.


Note that we may process your personal data for more than one lawful ground depending on the specific purpose for which we are using your data. Please contact
us if you need details about the specific legal ground we are relying on to process your personal data where more than one ground has been set out in the table below.

 

Purpose/Activity

Type of data

Lawful basis for processing

To register you as a new
customer or user of the website

(a) Identity
(b) Contact

Performance of a contract
with you

To manage our relationship with
you which will include:
(a) Notifying you about changes
to our terms or privacy policy
(b) Asking you to leave a review
or take a survey.

(a) Identity
(b) Contact
(c) Profile
(d) Marketing
and
Communications

(a) Performance of a contract
with you
(b) Necessary to comply with
a legal obligation
(c) Necessary for our
legitimate interests (to keep
our records updated and to
study how customers use our
products/services)

To administer and protect our business and this website (including
troubleshooting, data analysis,
testing, system maintenance,
support, reporting and hosting of
data)

(a) Identity
(b) Contact
(c) Technical

(a) Necessary for our
legitimate interests (for
running our business,
provision of administration
and IT services, network
security, to prevent fraud and
in the context of a business
reorganization)
(b) Necessary to comply with
a legal obligation

To deliver relevant website content to you and measure or understand the effectiveness of the marketing we serve to you

(a) Identity
(b) Contact
(c) Profile
(d) Usage

(e) Marketing and
Communications
(f) Technical

Necessary for our legitimate
interests (to study how
customers use our
products/services, to develop
them, to grow our business and to inform our marketing strategy)

To use data analytics to improve
our website, products/services,
marketing, customer
relationships and experiences.

(a) Technical
(b) Usage

Necessary for our legitimate
interests (to define types of
customers for our products
and services, to keep our
website updated and
relevant, to develop our
business and to inform our
marketing strategy)

To make suggestions and
recommendations to you about
goods or services that may be of
interest to you.

(a) Identity
(b) Contact
(c) Technical
(d) Usage
(e) Profile

Necessary for our legitimate
interests (to develop our
products/services and grow
our business).

 

Change of purpose


We will only use your personal data for the purposes for which we collected it, unless we
reasonably consider that we need to use it for another reason and that reason is
compatible with the original purpose. If you wish to get an explanation as to how the
processing for the new purpose is compatible with the original purpose, please contact
us.


If we need to use your personal data for an unrelated purpose, we will notify you and we
will explain the legal basis which allows us to do so.


Please note that we may process your personal data without your knowledge or
consent, in compliance with the
legal rules and regulations, where this is required or permitted by law.

Disclosure of your Personal Data

 

We may have to share your personal data with the parties set out below for the
purposes set out
above.


- Other companies acting as controllers or processors or sub-processors and
who provide IT and system administration services and undertake leadership reporting.
- Service providers;
- Professional advisers;
- Regulators and governmental authorities;
- Third parties to whom we may choose to sell, transfer, or merge parts of our
business or our assets. Alternatively, we may seek to acquire other businesses or
merge with them. If a change happens to our business, then the new owners may
use your personal data in the same way as set out in this privacy notice.


We require all third parties to respect the security of your personal data and to treat it in accordance with the law. Where we disclose your personal data to third party data processors, we will not allow third-party service providers to use your personal data for their own purposes and only permit them to process your personal data for specified purposes and in accordance with our instructions.

 

Whenever we transfer your personal data out of the European Economic Area (EEA), we ensure a similar degree of protection is afforded to it by ensuring at least one of the following safeguards is implemented:
- Transfer to countries that have been deemed to provide an adequate level of protection for personal data by the European Commission.
- Transfer to service providers under specific contracts approved by the European Commission which give personal data the same protection it has in Europe.
- Transfer to providers based in the US if they are part of the Privacy Shield which requires them to provide similar protection to personal data shared between Europe and the US.

Please contact us if you want further information on the specific mechanism used by us when transferring your personal data out of the EEA.

 

Please be aware that in certain circumstances, it is possible that personal information may be subject to disclosure pursuant to judicial or other government subpoenas, warrants, or orders.

 

Data security


We have put in place appropriate security measures to prevent your personal data from
being accidentally lost, used or accessed in an unauthorized way, altered or disclosed. In
addition, we limit access to your personal data to those employees, agents, contractors
and other third parties who have a business need to know. They will only process your
personal data on our instructions and they are subject to a duty of confidentiality.
We have put in place procedures to deal with any suspected personal data breach and
will notify you and any applicable regulator of a breach where we are legally required to
do so.


Data retention


We will only retain your personal data for as long as necessary to fulfil the purposes we
collected it for, including for the purposes of satisfying any legal, accounting, or reporting
requirements.


Your legal rights


Under certain circumstances, you have rights under data protection laws in relation to
your personal data.


You have the right to:


- Request access to your personal data. This enables you to receive a copy of the personal data we hold about you and to check that we are lawfully processing it.
- Request correction of the personal data that we hold about you. This enables you
to have any incomplete or inaccurate data we hold about you corrected, though we
may need to verify the accuracy of the new data you provide to us.
- Request erasure of your personal data. This enables you to ask us to delete or
remove personal data: (a) where there is no good reason for us continuing to
process it; (b) where you have successfully exercised your right to object to
processing (see below); (c) where we may have processed your information
unlawfully; or (d) where we are required to erase your personal data to comply with
local law.
- Object to processing of your personal data where we are relying on a legitimate
interest (or those of a third party) and there is something about your particular
situation which makes you want to object to processing on this ground as you feel
it impacts on your fundamental rights and freedoms. You also have the right to
object where we are processing your personal data for direct marketing purposes.
- Request restriction of processing of your personal data. This enables you to ask
us to suspend the processing of your personal data in the following scenarios: (a) if
you want us to establish the data's accuracy; (b) where our use of the data is
unlawful but you do not want us to erase it; (c) where you need us to hold the data
even if we no longer require it as you need it to establish, exercise or defend legal
claims; or (d) you have objected to our use of your data but we need to verify
whether we have overriding legitimate grounds to use it.
- Request the transfer of your personal data to you or to a third party. We will
provide to you, or a third party you have chosen, your personal data in a structured,
commonly used, machine-readable format. Note that this right only applies to
automated information which you initially provided consent for us to use or where
we used the information to perform a contract with you.
- Withdraw consent at any time where we are relying on consent to process your
personal data. However, this will not affect the lawfulness of any processing carried
out before you withdraw your consent. If you withdraw your consent, we may not
be able to provide certain products or services to you. We will advise you if this is
the case at the time you withdraw your consent.

If you wish to exercise any of the rights set out above, please contact us.


No fee usually required


You will not have to pay a fee to access your personal data (or to exercise any of the
other rights). However, we may charge a reasonable fee if your request is clearly
unfounded, repetitive or excessive. Alternatively, we may refuse to comply with your
request in these circumstances.


What we may need from you


We may need to request specific information from you to help us confirm your identity
and ensure your right to access your personal data (or to exercise any of your other
rights). This is a security measure to ensure that personal data is not disclosed to any
person who has no right to receive it. We may also contact you to ask you for further
information in relation to your request to speed up our response.


Time limit to respond


We try to respond to all legitimate requests within one month. Occasionally it may take
us longer than a month if your request is particularly complex or you have made a
number of requests. In this case, we will notify you and keep you updated.

Miscellaneous

 

You should note that our company uses Google Maps to provide visual representation of geographical information regarding our company or partners. When using Google Maps, data about the visitor’s use of the map function will be collected, processed and used by Google. For more information about Google’s data processing, please refer to the Google privacy policy. You can modify your personal data privacy settings in the Safety Centre of Google Maps: https://support.google.com/accounts/answer/3024190.

 

The underage are permitted to access our Website only after they have obtained the consent of their parents / guardians and are not required to make their personal data known.

 

If you have any questions about this Privacy Statement or our data processing activities, please contact us via this website.

 

Our full details are:

Email: dataprotection@trireme.biz
Full name of legal entity:
Apostolou & Co Ltd. - Insurance Brokers

Address: 53-55, Akti Miaouli,18536, Piraeus, Greece

Telephone: (+30) 210 4293428

Fax: (+30) 210 4293396

 

You have the right to make a complaint at any time at the Personal Data Protection Authority, using the following contact details:

Website: www.dpa.gr/

Mailing address: 1-3 Kifissias Ave., PC 11523, Athens

Telephone: +30 210 6475600

Fax: +30 210 6475628

Email: contact@dpa.gr

 

We would, however, appreciate the chance to deal with your concerns before you approach the Personal Data Protection Authority, so please contact us in the first instance.

 

This Privacy Statement may be modified from time to time to comply with applicable laws, or to reflect our updated business practices, without prior notice. Please check this page periodically for any changes that may be posted.